Γι’ αυτόν που φοβάται, όλα τα πράγματα βγάζουν φοβερό ήχο (Σοφοκλής)

Γράφει ο π.  Στέφανος Στεφόπουλος

     Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι κανένας σχεδόν στη χώρα μας δεν αντιδρά στην διαρκώς επιδεινούμενη αστυνομοκρατία κατά των ανθρώπων και των ιδεών τους. Στο κείμενο αυτό θα ασχοληθώ περισσότερο με το δεύτερο. Δηλαδή, την “αστυνόμευση” των ιδεών και τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Η Πολιτεία με τα θεσμικά όργανά της και μαζί η Διοικούσα Εκκλησία  σε μια συντονισμένη συνεργασία, στην κυριολεξία καραδοκούν να φιμώσουν κάθε διαφορετική από τη δική τους άποψη, θέση, κάθε επιχείρημα ασχέτως της επιστημονικής βάσεώς του, κάθε διαφορετικής εκ βάθρων ή αποκλίνουσας ιδεολογίας και τέλος κάθε αξιακού συστήματος που αντιστρατεύεται το αστυνομοκρατούμενο ελεγχόμενο και προστατευόμενο αφήγημα του παρόντος καθεστώτος.

Πολλά τα παραδείγματα από τα οποία επιλέγουμε 2 τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Στο πρώτο, θα αναφέρω τον φόβο που προσπαθούν να σπείρουν Ιεράρχες εν ενεργεία ή δραστήριοι “εφησυχάζοντες” στο επίσης Χριστού ποίμνιο πέραν των εμβολιασμένων, δηλαδή τους ανεμβολίαστους αδελφούς.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να αναφέρω τα όσα τους καταμαρτυρούν γιατί θα γίνω κουραστικός. Υπάρχουν, άλλωστε, όλα αναρτημένα σε διάφορες ιστοσελίδες και όλοι έχουν πρόσβαση.

Εγώ θα περιοριστώ στη φιλοσοφική βάση όλων αυτών.

Δυστυχώς, θα παραδεχθώ ευθύς εξ αρχής ότι οι συμπεριφορές αυτές απάδουν του σχήματός των. Αλγεινή εντύπωση προξενεί η χρήση ακραίων φράσεων και λέξεων από αρχιερατικά χείλη, από τα οποία μόνο λόγια αγάπης, συγκατάβασης, συμπαράστασης, κατανόησης περιμένει κανείς να ακούσει.

Απορίας άξιο το γεγονός ότι ξεχνούν ότι και οι ανεμβολίαστοι είναι ποίμνιό τους. Και για τις δικές τους ψυχές είναι υπεύθυνοι. Κι αν πιστεύουν τόσο επίμονα ότι σφάλλουν, υπάρχει τρόπος να τους προσεγγίσουν με εκκλησιαστικώς ορθό τρόπο. Δεν είναι λύση η αφιλάδελφη σκληρή στάση απέναντί τους. Δεν λύνει κάτι ο εκφοβισμός. Ούτε η ύβρις, οι απειλές, οι αποκλεισμοί, η επιθετικότητα και το “ιερό” bullying!

Αυτά, εκτός του ότι επιβραδύνουν τις εξελίξεις, επιπλέον συσπειρώνουν τους ανθρώπους και από την άλλη συνιστούν πρακτικές μειωτικές του κύρους και της ιερότητας του σχήματος!

Σκεφτείτε πόσο άσχημη εικόνα στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων είναι ένας οργισμένος αρχιερέας ο οποίος αποκαλεί τους ανεμβολίαστους “Ναζιστές”,  “ανεγκέφαλους”, “σχισματικούς”, “αδελφοκτόνους”, “Ακροδεξιούς”, “ανήθικους”!

Αντί αυτού, θα έπρεπε να είχαν κληθεί αυτοί, να τους είχε δωθεί ευκαιρία διαλόγου και νουθεσίας πατρικής.

Μήπως φοβηθήκατε την κατακραυγή των εμβολιασμένων (αποίμαντοι κι αυτοί αν κρίνω από τη συμπεριφορά των περισσοτέρων), των κυβερνητικών, των συστημικών επιστημόνων και ιατρών και των δημοσιογράφων;

Καταλάβετέ το όσο ακόμη ο Θεός μακροθυμεί. Οι συμπεριφορές αυτές μαζί με την αδιαφορία μπροστά στο μείζον θέμα της αναστολής 7.000 υγειονομικών που  οδηγεί ολόκληρες οικογένειες στην ένδεια, μας βλάπτει ως Εκκλησία και αμαυρώνει την αξιοπιστία, ιερότητα και πνευματικότητα του σχήματος και δίνει την ευκαιρία να μας καταγελούν οι δαίμονες και οι υβριστές της Εκκλησίας!

Μιλάτε κάποιοι με τόσο πάθος για τα επιστημονικά επιτεύγματα ανθρώπων με αρρωστημένες διάνοιες (βλέπε Γκέϊτς, Μπουρλά, κλπ) όσον αφορά στα ηγετικά στελέχη των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, που μας τρομάζετε. Αυτό επιδιώκετε; Εντάξει, φτάνει τώρα. Αλλάξτε το. Μα δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω σας; Οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι που επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση ομολογούν ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν, μεταδίδουν, νοσούν, διασωληνώνονται όσο και οι ανεμβολίαστοι και τελικά αν ήταν ειλικρινείς θα ξέρατε ότι πεθαίνουν περισσότερο παρά οι ανεμβολίαστοι. Ξέρω, ξέρω. Fake news ε; Οτιδήποτε δεν κολλάει στο “οικοδόμημα” του κορωνοϊού κρίνεται ψεύτικο! Πολύ βολικό.

   Στην καθημερινή μας ζωή, όμως, δεν μπορεί να μη βλέπετε όσα βλέπουμε κι εμείς.

Άνθρωποι με διπλό και τριπλό ακόμη εμβολιασμό νοσούν και διασωληνώνονται και καταλήγουν όπως και οι ανεμβολίαστοι και μάλιστα με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό. Οι εμβολιασμένοι εξαπατήθηκαν από την Πολιτεία, μαζί κι εσείς Άγιοι Αρχιερείς, γιατί μετά τον δεύτερο εμβολιασμό τους ενώ περίμεναν την ελευθερία τους, βρέθηκαν μπροστά στο 3ο εμβόλιο και μάσκα εσχάτως υποχρεώθηκαν να φορούν και σύντομα πιθανόν και άλλους περιορισμούς.

Πολλοί εμβολιασμένοι παρουσιάζουν από ελαφρά μέχρι πολύ σοβαρά συμπτώματα-παρενέργειες των εμβολίων. Παγκοσμίως διογκώνονται κύματα λαϊκής αντίδρασης που κάποιοι από Σας χαρακτηρίζετε ως ναζιστικής προέλευσης!!!

Όλο και πιο πολλοί γιατροί παγκόσμιας κλάσης που επίσης Εσείς, ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρείτε επικίνδυνους τσαρλατάνους, αποκαλύπτουν αλήθειες γύρω από τα εμβόλια. Μα δεν ακούτε ούτε τους ίδιους τους δημιουργούς του προβλήματος όταν παραδέχονται σημαντικά πράγματα. Για παράδειγμα, διαβάστε στην ιστοσελίδα enromiosini.gr σχετικά με απόρρητο έγγραφο της Pfizer που διέρρευσε και στο οποίο αποκαλύπτεται συγκάλυψη της Αμερικανικής FDA σχετικά με τις παρενέργειες και τους θανάτους από τα mRNA εμβόλια. Το ξέρατε αυτό; Κι αυτό ψεύτικη είδηση; Δεν σας λέει τίποτα;

Κι αν αποδειχθεί στο τέλος η πλάνη, που θα καταφύγετε; Τι εξηγήσεις θα δώσετε στο λαό που σπρώξατε στο εμβόλιο μόνο και μόνο για να αποδειχθεί ότι σε βάθος χρόνου αυτοί υπέστησαν περισσότερα δεινά ή και θάνατο;

Και πως νομίσατε ότι θα φιμώνατε την κρίση, την γνώμη, την αντίρρηση, την επιφυλακτικότητα των ανθρώπων; Με απειλές διακοπής μισθοδοσίας και αργίας που δεν επέβαλε ακόμη ούτε και η Πολιτεία; Με απαγορεύσεις έκφρασης της γνώμης; Τι κρίμα αλήθεια. Κι εγώ που νόμιζα ότι οι ιερείς είναι υπό τον Επίσκοπό τους μεν αλλά συνεργάτες και βοηθοί του και όχι απλά εντολοδόχοι υπάλληλοι! Αυτά όλα μου θυμίζουν μια επική φράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστόδουλου, “δε θέλω παππάδες λαπάδες”!!!

Εσείς, μάλλον λαπάδες θέλετε. Βολεύουν. Τους άλλους τους φοβάστε, να υποθέσω! Κι όμως, πιστέψτε με, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ήταν άξιοι συνοδοιπόροι Σας.

Στην αρχή του κειμένου αυτού όμως, ανέφερα και μια άλλη περίπτωση έμμεσης εμπλοκής του κλήρου και πολιτών σε φοβικά σύνδρομα και με “λεία” πάλι εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό, η περίπτωση νοσηλείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”.

Εδώ το πρόβλημα είναι ότι ως ρασοφόρος θεωρείται αναλώσιμος από το αδηφάγο τέρας της ανθρωποφαγίας.

Θα σταθώ σε 3 πρόσωπα αν και εμπλέκονται πολύ περισσότερα.

Το πρώτο είναι αρχιερατικό πρόσωπο δραστηρίου “εφησυχάζοντος” μητροπολίτου ο οποίος, φαίνεται, αδημονούσε να βγάλει χολή εναντίον ενός συνεπισκόπου που “πάλευε” για τη ζωή του διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με το www.thepressroom.gr  ο εν λόγω Επίσκοπος αποκαλεί τον ασθενή Μητροπολίτη άνθρωπο με λίγο μυαλό! Αλήθεια, πόσο οικοδομεί και σε τί αποσκοπεί μια τόσο σκληρή δήλωση; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Δεύτερη τραγική φιγούρα, ιερέας από την επαρχία Ρεθύμνου ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ως εφημέριος και “από τα πιο γνωστά στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής και φανατικός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα”.

Διπλή η ιδιότητα του πατρός! Μήπως και ασυμβίβαστες; Ίσως. Ο άγιος Ρεθύμνης θα ξέρει καλύτερα.

Και αφού κάνει ο ευλογημένος δριμεία και χυδαία κριτική στον διασωληνωμένο μητροπολίτη, περνάει στο φοβικό σύνδρομο της αγιοπληξίας! Ειρωνεύεται την αγιότητα ενός αγίου Ιεράρχου! Πόσο πολύ, αλήθεια, τρέμει ο εν λόγω την αγιότητα; Δική του πεποίθηση είναι αυτή ή άλλος του την υπαγόρευσε; Δεν καταλαβαίνει ότι και τον αρχηγό του κόμματός του εκθέτει και την Εκκλησία πληγώνει; Άγνωστο κι αυτό.

Και περνάμε στο τρίτο πρόσωπο. Έναν πολύπειρο δημοσιογράφο σε εκπομπή πρωϊνής ενημέρωσης του ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος, αν και οι καλεσμένοι του επιτίθεντο με πικρούς σχολιασμούς στην διασωλήνωση του Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά, εκείνος δεν δευτερολόγησε μεν, άκουγε απαθώς δε. Μετά, ανέφερε την άλλη περίπτωση διασωλήνωσης του συναδέλφου του, δημοσιογράφου Γ. Τράγκα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία” με εντελώς διαφορετική διάθεση.

Σταματώ εδώ και ερωτώ:

1) Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάπου 650 κλίνες ΜΕΘ και οι διασωληνωμένοι ξεπερνούν τους 700. Άρα, υπάρχουν κάπου 60 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι και το “Σωτηρία” ήταν κορεσμένο. Σωστά; Ο κ. Τράγκας (καλά να είναι ο άνθρωπος και να αναρρώσει και να πάει σπίτι του!) πώς βρήκε αμέσως διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ; Μάλιστα ο δημοσιογράφος εισήχθη μέρες μετά τον μητροπολίτη.

2) Αν μας πληροφορήσουν οι υπεύθυνοι ότι υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες, τότε γιατί δεν είχαν μεταφέρει εκεί τους ευρισκόμενους εκτός ΜΕΘ των άλλων νοσοκομείων;

3) Γιατί στην περίπτωση του Μητροπολίτου ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα να τον φάει ζωντανό ενώ στην περίπτωση του δημοσιογράφου δεν υπήρξε σχεδόν καμμία αναφορά; Επειδή είναι δημοσιογράφος;

4) Γιατί δεν έσταξαν χολή τα ΜΜΕ όταν έμπαιναν στις ΜΕΘ επιφανείς δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, άλλοι Αρχιερείς και έγινε αυτό στην περίπτωση αυτή και μάλιστα έφτασαν τώρα να ανακαλύψουν VIP  κλίνες και να καλούν εισαγγελέα;

Πόση υποκρισία, πόσο ψεύδος, πόσο φαρισαϊσμό να αντέξουμε πια; Τώρα το κατάλαβαν μερικοί ότι γίνονται επιλογές; Πολλά χρόνια πριν που το σύστημα υγείας παρουσίαζε εικόνα διάλυσης με ράτζα, βρωμιά, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, αναμονές για χειρουργεία, που ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι; Σε άλλον πλανήτη ζούσαν; Και βέβαια πάντα έτσι γινόταν. Όλοι το ξέραμε εκτός από σας!!!

5) Ο Μητροπολίτης λοιδωρήθηκε γιατί ήταν ανεμβολίαστος. Και ο κ. Τράγκας όμως ανεμβολίαστος ήταν και δεν άκουσα κανέναν να το σχολιάζει πικρόχολα. ΓΙΑΤΙ;

Και το κερασάκι της τούρτας άναψε όταν ο πολύπειρος δημοσιογράφος ανέφερε κάτι εντελώς ακατανόητο.

Μιλώντας για τον φίλο του τον Γιώργο, (ενν. τον Τράγκα) αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος και τον δικαιολόγησε λέγοντας πως δεν πρόλαβε να το κάνει κι όχι ότι δεν ήθελε και επιπλέον ότι δεν είναι-μας είπε- αντιεμβολιαστής αλλά υποστήριζε ότι είναι μια ιατρική πράξη που δεν συμφωνεί να γίνεται με το ζόρι αλλά ελεύθερα από τον κάθε πολίτη!!!!

Κι ας φώναζε σε κάθε παρέμβασή του στο διαδίκτυο εναντίον της όλης κατάστασης. Και διερωτώμαι. Γιατί στην περίπτωση του Μητροπολίτου δεν ίσχυσαν τα ίδια; Γιατί ο Μητροπολίτης θεωρήθηκε απεχθής αντιεμβολιαστής ο οποίος μάλιστα έδινε οδηγίες δημοσίως περί μη εμβολιασμού; Πότε τον άκουσαν να διαδίδει ή να δίνει εντολές από άμβωνος; Πότε έστειλε σχετική εγκύκλιο στους ιερείς του; Γιατί εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά; ΓΙΑΤΙ;

    Δικαιούμαστε, λοιπόν, να πούμε κι εμείς ότι φοβάστε κύριοι. Φοβάστε την αγιότητα. Την ακεραιότητα. Το θάρρος της γνώμης. Την αλήθεια. Για να μην πω κοντολογίς ότι τρέμετε την Αλήθεια, δηλαδή τον Χριστό που είναι η Αλήθεια. Φοβάστε και τη σκιά σας ακόμη. Και ο φόβος αυτός που όλο και θεριεύει μέσα σας και γι αυτό “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”, απιδεικνύεται ότι δεν κατέχετε την αλήθεια που “έξω βάλει τον φόβο”!

Γι’ αυτό και επιβεβαιώνετε τη σοφή ρήση του σοφού Σοφοκλή ότι γι  αυτόν που φοβάται, όλα τα πράγματα βγάζουν φοβερό ήχο!

πηγή