Ανακοίνωση της ΕΡΩ σχετικά με τη συνέντευξη της Αμερικανίδας Οικονομολόγου κας Κάθριν Όστιν Φιτς

Πληροφορηθήκαμε ότι η ιστοσελίδα Hellenic Hoaxes αξιολόγησε την ανωτέρω συνέντευξη ως “Συνωμοσιολογία” και ” Κινδυνολογία”.

    Το γεγονός μας εξέπληξε καθώς η κα Κάθριν Όστιν Φιτς είναι μια Οικονομολόγος με εξαιρετικό βιογραφικό. Έχει περάσει από τα έδρανα κορυφαίων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όπως το Harvard, το ΜΙΤ, το Stanford και το Wharton School, University of Pennsylvania, όπου απέκτησε το M.B.A. της. Έμαθε Κινεζικά (Mandarin) στο Yale-in-China Language Institute, Hong Kong και απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε καίρια Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα όπως η Goldman Sachs, η Εθνική Τράπεζα της Σάντα Φε και η Dillon, Read & Co. στην οποία μάλιστα έγινε η πρώτη γυναίκα που προήχθη σε Διευθύνουσα Σύμβουλο στα 156 χρόνια της ιστορίας του Ιδρύματος, με επαίνους από τον τότε οικονομικό Τύπο όπως το Businessweek που τη χαρακτήρισε “Πρώτιστη πρωταθλήτρια της Wall Street” στα Ομόλογα για Δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας καθώς με τις πρωτοποριακές ιδέες της διέσωσε το Μετρό της Νέα Υόρκης.

    Το έργο της αναγνωρίστηκε με τον ορισμό της στη θέση της Υφυπουργού στο Υπουργείο Στέγασης και Οικιστικής Ανάπτυξης. Με μόνα αυτά τα στοιχεία καταλαβαίνει κανείς ότι η κα Φιτς δεν γνωρίζει απλά τι λέει αλλά έχει και προσωπική γνώση από τον Χρηματοπιστωτικό Χώρο και την Διακυβέρνηση σε ύψιστο επίπεδο, είναι ένας insider του χώρου και επομένως οι απόψεις της έχουν διττή σημασία αφού δεν είναι κάποιος που βρίσκεται εκτός του χώρου που απλά κάνει εικασίες αλλά αντίθετα έχει άμεση και προσωπική πληροφόρηση και γνώση. Απόδειξη του ότι δεν πρόκειται για κάποια κινδυνολόγο ή κοινή συνωμοσιολόγο είναι ότι το 2017 από κοινού με τον οικονομολόγο Μάρκ Σκίντμοουρ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν συνέταξαν μια αναφορά για κακοδιαχείριση από το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ύψους 21 τρις δολαρίων που είχε σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου να διαταχθεί η ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα. Το πρόσωπο της κας Φιτς στις ΗΠΑ είναι σοβαρό και ευυπόληπτο και καλείται συχνά πυκνά στα ΜΜΕ για να συνεισφέρει με το σχολιασμό της ώστε η συνέντευξή της την οποία και αναδημοσιεύσαμε να κρίνεται εξόχως σημαντική.

    Αναγνώσαμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σχετική ανάρτηση των Hellenic Hoaxes θέλοντας να δούμε τα στοιχεία που επικαλείται για να χαρακτηρίσει την συνέντευξη της κας Φιτς κατά τέτοιον τρόπο. Κατ’ αρχήν μας εντυπωσίασε το πρόσωπο που αξιολόγησε τη συνέντευξη. Δεν πρόκειται για κάποιον από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ιστοσελίδας αλλά για κάποιον που όπως διαβάσαμε το βιογραφικό του είναι “Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης” και ότι “Στην υπό κατασκευή πτυχιακή του εργασία ασχολείται με τον τρόπο που τα Ελληνικά Μέσα κάλυψαν τις ευρωεκλογές του 2019, την πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση. Στο πλαίσιο των σπουδών του, έκανε την πρακτική του άσκηση στην Εφημερίδα Μακεδονία.” Αν και μας εντυπωσιάζει πως μπορεί κανείς να είναι απόφοιτος τμήματος ΑΕΙ και να έχει ακόμη “υπό κατασκευή (sic)” την πτυχιακή του εργασία, θα ξεπεράσουμε το θέμα καθώς το συμπέρασμα είναι σοβαρότερο και δη ότι ο ελέγχων την αλήθεια των όσων αναφέρει η κυρία Φίτς, δεν έχει καμία εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά ή τα Ιατρικά Θέματα που αξιολογεί και επικαλείται για να ασκήσει την κριτική του στην κα Φιτς.

   Διαβάζοντας την επιχειρηματολογία της σχετικής ανάρτησης των Hellenic Hoaxes άμεσα διαπιστώνουμε ότι στερείται ειδικής και επαρκούς αιτιολογίας. Αυτός που κατηγορεί και χαρακτηρίζει οφείλει να αποδείξει την κατηγορία του. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην ανάρτηση των Hellenic Hoaxes που αντίθετα περιέχει και αντιφάσεις. Για παράδειγμα αναφέρεται στο κείμενο ότι η κα Φιτς λέει πως “Οι κεντρικοί τραπεζίτες κατασκεύασαν την πανδημία ώστε να εγκαθιδρύσουν ένα νέο χρηματοοικονομικό σύστημα.” . Και εν συνεχεία το άρθρο επικαλείται δίκην θεσφάτου προς απόδειξη του ότι ο covid-19 δεν είναι κατασκευασμένος, κείμενο του περιοδικού Nature από τον Μάρτιο του 2020! Το κωμικό του πράγματος εντείνεται διότι η ανάρτηση παρακάτω επικαλείται και το γεγονός ότι ομάδα επιστημόνων του Π.Ο.Υ. αφήχθη στην Κίνα ( στις 19 Ιανουαρίου του 2021) για να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση του ιού και -ειρήσθω εν παρόδω- ακόμη αναμένονται τα συμπεράσματά τους. Απορίας άξιο βεβαίως πως μπήκαν στον κόπο οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. να πάνε στην Κίνα να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα αφού κατά τα Hellenic Hoaxes υπάρχει το κείμενο του Nature από τον Μάρτιο του 2020 που λύει το ζήτημα! Μήπως είναι και οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. συνωμοσιολόγοι και αρνητές;

    Δυστυχώς όμως υπάρχει μεγαλύτερο και σοβαρότατο ατόπημα στην ανάρτηση μιας και η κ. Φιτς πουθενά δεν λέει ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες κατασκεύασαν τον ιό. Αυτό που ξεκάθαρα ισχυρίζεται είναι ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες εργαλειοποίησαν την ύπαρξη του μεγεθύνοντας την σημασία του. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο ατόπημα των Hellenic Hoaxes προέρχεται από φτωχή αντίληψη της συνεντεύξεως (στο βιογραφικό του συντάκτη από τα Hellenic Hoaxes δεν μνημονεύεται η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας) και όχι από πρόθεση.

    Μπορούμε να αναφέρουμε και άλλα ατοπήματα των Hellenic Hoaxes κατά την αξιολόγηση που επιχείρησαν στην συνέντευξη της κας Φιτς αλλά δεν είμαστε δικηγόροι της. Αυτό που διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά είναι ότι επιβεβαιώνεται η ρήση “στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”. Με τρόμο όμως διαπιστώνουμε και κάτι άλλο, ότι διολισθαίνουμε ως κοινωνία στο να αποδεχόμαστε αναντίρρητα πως στην Ελλάδα κάποιος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χαρακτηρίζει τον άλλο όπως θέλει, χωρίς να συζητείται καν το ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα και ποιος είναι αυτός που του το έδωσε. Τα Hellenic Hoaxes έβαλαν δύο ταμπέλες κάτω από τη συνέντευξη της κας Φιτς, “Συνωμοσιολογία” και “Κινδυνολογία” και στο συμπέρασμά τους καταλήγουν ότι αυτή “προέβη σε παραπλανητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς“. Δεν ξέρουμε όμως πως κατέληξαν σε αυτό το τόσο σοβαρό κατηγορητήριο γιατί το κείμενό τους πάσχει όπως προαναφέρθηκε από ανεπαρκή αιτιολογία. Ίσως να είναι ζήτημα πλημμελούς συντάξεως του κειμένου ίσως και γιατί οι δικηγόροι της κας Φιτς “κείνται μακράν” στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικου, για να χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιμέλεια σύνταξης της σε βάρος της ανάρτησης… Το θέμα είναι ότι οι ταμπέλες μπήκαν στη συνέντευξη της κας Φιτς. Έχει άραγε τόση σημασία του τι λένε οι ταμπέλες των Hellenic Hoaxes; Μάλλον όχι. Αλλά από την άλλη πάλι, στις πρώτες δράσεις τους και οι Ναζί απλά ταμπέλες κρεμούσαν σε όσους αντιπαθούσαν και αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος να ανησυχήσουμε όλοι μας..

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ :

Ellinika Hoaxes: Αλήθεια είναι μόνο όσα λέει η κυβέρνηση