Αγιασμός και έναρξη κατηχητικών μαθημάτων βασισμένων στο βιβλίο «Το Μυστήριον του Χριστού»

Φίλοι και μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Τρίπολης θα παρακολουθούν σειρά μαθημάτων ορθόδοξης κατήχησης βασισμένων στο βιβλίο των εκδόσεων του σωματείου με τίτλο: “Το Μυστήριον Του Χριστού”.
 
Αποτελεί πανανθρώπινο φαινόμενο η αναζήτηση του Θεού και αδήριτη ψυχική ανάγκη η δίψα για γνώση και κοινωνία μαζί Του. Όμως, η αμαρτία και η άγνοια του Θεού, οδήγησαν τους ανθρώπους να πιστέψουν για θεούς πρόσωπα θνητά, άλογα ζώα και φαινόμενα φυσικά, για να βρουν την σωτηρία τους και έτσι λάτρευσαν την κτίση αντί για τον κτίστη Θεό.
 
Στην ιστορία της ανθρωπότητας παρουσιάστηκαν κατά καιρούς πολλοί “σωτήρες”. Ένας, όμως είναι ο αληθινός Θεός και ο μοναδικός Σωτήρας, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.
 
Ευχαριστούμε θερμά από την πλευρά μας τον π. Σωτήριο Αθανασούλια, πρωτοπρεσβύτερο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου για την προθυμία του να μας παραδώσει τα κατηχητικά αυτά μαθήματα καθώς και τους π. Αριστείδη Σκόρδο από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και π. Παναγιώτη Δημητρακόπουλο από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, που παρευρέθηκαν στον Αγιασμό των μαθημάτων που προηγήθηκε.