Πνευματική εξόρμηση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στο Καρπενήσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στo πλαίσιo των συνάξεων για σύσφιξη σχέσεων και ενοποίησης των μελών, πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του Θεού επίσκεψη στην Παναγία της Ρούμελης, την ονομαζόμενη Προυσιώτισσα. Φίλοι και μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα και με ευλάβεια συμμετείχαμε στον  εσπερινό και την παράκληση.
 
Στη συνέχεια ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ιωαννίκιος μας καλωσόρισε στο  αρχονταρίκι και αφού δέχτηκαμε με αγάπη το  κέρασμα του, μας μίλησε για  την οικογένεια, με θέμα «Σταθερές σχέσεις μέσα σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία».
 
Επισήμανε πόσο σημαντική είναι η φωλιά της οικογένειας στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, στα οποία η οικογενειακή ηρεμία βάλλεται από πολλά μέρη, όπως τηλεόραση και διαδίκτυο. Ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας συχνά απομονώνονται και, κατά συνέπεια, δεν ενδιαφέρονται για τους άλλους συνανθρώπους τους. Τόνισε ότι απαιτείται καταφυγή στην Εκκλησία, όταν υπάρχουν προβλήματα συνανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη. Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός  διάλογος.
 
Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία του τον γέροντα Ιωαννίκιο, ο οποίος μας ζήτησε στο τέλος να επισκεπτόμαστε με την ομάδα συχνά το μοναστήρι. Η ευλογία που λάβαμε από το προσκύνημα ήταν διάχυτη σε όλους μας.