Όσιος Πορφύριος: «Μετά θα σας πούνε: Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε»

 
Ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους όλων των εποχών, με συνταρακτικά και πρωτόγνωρα χαρίσματα της Θείας Χάριτος, είχε δει από το 1982 τους τελικούς σκοπούς που κρύβονται πίσω από την ηλεκτρονική ταυτότητα, την οποία με το τσιπ και τον μοναδικό “αριθμό πρόσβασης κάρτας – CAN”, που με κυβερνητική απόφαση θα φέρει, θα μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε “Κάρτα του Πολίτη”, ώστε με αυτήν να συναλλάσεται κανείς με τους πάντες και τα πάντα, αντί ΑΦΜ, AMKA και άλλων!

Ενώ αντίθετα, χωρίς αυτήν, να μην μπορεί ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει, παράλληλα με τον περιορισμό του χρήματος και την μετατροπή του σε ψηφιακό, για να ελέγχονται όλα και όλοι, ώστε να μην μπορεί κανείς τελικά να σηκώσει κεφάλι, στο μεγάλο σκοτάδι που φέρνουν. Ευτυχώς όμως έχει και ο Θεός τα σχέδιά Του και δεν θα αφήσει τα παιδιά Του… Αλλά θα μετατρέψει την δοκιμασία, σε ευκαιρία αναγέννησης της Ορθόδοξης και ευλογημένης Ελλάδας!

“Το 1982, αργά την νύχτα, ήμασταν στο Καλυβάκι του Αγίου εγώ με την Ελένη, ο κουμπάρος μου, πολιτικός μηχανικός, με τη γυναίκα του και ο κ. Γιώργος Α. Ο Άγιος καθότανε στο κρεβάτι του και συζητούσαμε σχετικά με τη μελέτη και την κατασκευή της Μονής. Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος (σ.σ. Πορφύριος) είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση:

“Θα ΄ρθει εποχή που θα σας δώσουμε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά”!

Μετά από λίγο θα ξαναλένε: “Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά”, κι αυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται…

Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα! Μετά θα σας πούνε:

«Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…”! Αυτά είναι τα σχέδιά τους”!

Εμείς μείναμε για λίγο άφωνοι. Δεν μιλούσε κανείς. Σκεφτόμουνα:

“Τι είναι αυτά που είπε ο Γέροντας; Τι απίστευτα πράγματα μας λέει τώρα…”.

Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, διότι το 1982 φαινότανε απίστευτο να έχουμε όλοι μία κάρτα με όλα τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, βιβλιάριο τραπέζης… κτλ). Μετά η συζήτηση συνέχισε κανονικά για το Μοναστήρι”.

 
(“Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες”, τόμος Β’, Aγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος 2019, σελ. 289 – 290 – Μαρτυρία Γεράσιμου Μοσχόπουλου)