ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεταφορά Ψαριών και δωρεά Οσπρίων στο Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Τρικάλων, στο Κεραμίδι Τρικάλων και στην Αγριά Βόλου (φωτογραφίες) – 8

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, φίλοι και μέλη της «Ενωμένης Ρωμιοσύνης» από την Λάρισα μαζί με αδελφούς της «Ομάδας Βοηθείας Απόρων Λάρισας», παρέλαβαν και μετέφεραν 18 κιβώτια-φελιζόλ με ψάρια στον π. Εφραίμ που είναι υπεύθυνος για το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρικάλων, στον π. Αλέξανδρο που ηγείται της Ομάδας που προσπαθεί να ανασυντάξει το κατεστραμμένο απο την Θεομηνία Κεραμίδι Τρικάλων και στον π. Ιωσήφ υπεύθυνο του συσσιτίου στην επίσης χτυπημένη απο την θεομηνία Αγριά Βόλου.

Τα ψάρια (11 κιβώτια-φελιζόλ με Τσιπούρες και 7 κιβώτια-φελιζόλ με Λαυράκια) μας τα έστειλαν με πολύ αγάπη οι αδελφοί απο την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στο Αγρίνιο και η εταιρία Plagton A.E. με έδρα το Αγρίνιο.

Αφού παραλάβαμε τα ψάρια, παραδώσαμε 6 κιβώτια-φελιζόλ με ψάρια από αυτά σε αδελφούς της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στα Τρικάλα, οι οποίοι και ανέλαβαν να τα παραδώσουν στον π. Εφραίμ που είναι υπεύθυνος για το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρικάλων. Οι αδελφοί παρέδωσαν και 300 κλ με όσπρια στον π. Εφραίμ ενώ άλλα 100 κλ όσπρια παρέδωσαν σ εμάς για χρήση από την Ομάδα βοήθειας Απόρων Λάρισας σε πλημμυροπαθείς και άπορες οικογένειες της Λάρισας.

Αφήνοντας τα Τρίκαλα, κατευθυνθήκαμε προς το χτυπημένο από την πρόσφατη θεομηνία Κεραμίδι Τρικάλων όπου μας περίμενε ο π. Αλέξανδρος εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους Κεραμιδίου όπου μαζί με ομάδα γυναικών του χωριού παλεύουν καθημερινά για να βοηθήσουν τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα ώστε να ανακάμψει το χωριό πάλι, παρέλαβαν και αυτοί 6 κιβώτια-φελιζόλ με ψάρια να μοιραστούν στους ενημερωμένους κατοίκους που περίμεναν.

Τέλος, αφήνοντας το Κεραμίδι και τους φίλους κατοίκους, κατευθυνθήκαμε στην Αγριά Βόλου όπου μας περίμενε στο παρεκκλήσιο της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής ο π. Ιωσήφ, και παρέλαβε τα τελευταία 6 κιβώτια-φελιζόλ με ψάρια για χρήση στο συσσίτιο της Αγριάς Βόλου. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής έχοντας μαζί μας τα 100 κλ με όσπρια των αδελφών απο τα Τρίκαλα, για να μοιράσουμε στις Απορες οικογένειες στα πακέτα του 2ου 15νθημέρου Δεκεμβρίου (εορταστικά) και στους πλημμυροπαθείς.

Με την βοήθεια του Θεού την ολοκληρώσαμε επιτυχώς και αυτή την διακονία μας μετά την επίσκεψη στα χωριά Αγ. Κυριακή στις 23/9/23-1, Βαλομάνδρι στις 7/10/23-2, Αγριά Βόλου στις 27/10/23-3Κεραμίδι στις 11/11/23-4,  Κεραμίδι στις 16/11/23-5, Κεραμίδι στις 23/11/23-6  και Αστρίτσα στις 8/12/23 .