Δελτίο Τύπου : Η διανομή του περισσεύματος της καρδίας μελών και φίλων της Ε.ρω. στο χωριό Αγία Κυριακή των Τρικάλων – 1

Το Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου 2023 φίλοι και μέλη της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ από την Λάρισα και τα Τρίκαλα καθώς και αδελφοί της ‘’Ομάδας Βοήθειας Απόρων Λάρισας’’, μετέφεραν 2,5 παλέτες κουτιά με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη καθαρισμού στο χωριό Αγία Κυριακή πλησίον των Τρικάλων, το οποίο δοκιμάστηκε σκληρά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Τα τρόφιμα και λοιπά είδη συγκέντρωσαν και απέστειλαν μέλη και φίλοι των ομάδων της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ Αθήνας,  ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ Λάρισας και αδελφοί της ‘’Ομάδας Βοήθειας Απόρων Λάρισας’’.

Η όλη διακονία έγινε σε συνεννόηση με τον ευλαβέστατο π. Παναγιώτη, εφημέριο του ιερού ναού Αγίας Κυριακής του ομώνυμου χωριού. Τα προσφερόμενα είδη παραλήφθηκαν από την μεταφορική Kioussis Transys -η οποία συνέβαλε κάνοντας αφιλοκερδώς την μεταφορά από την Αθήνα- και φορτώθηκαν από τα μέλη μας σε έξι οχήματα. Φθάνοντας στο χωριό της Αγίας Κυριακής μάς υποδέχθηκε ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου π. Παναγιώτης, ο οποίος σημειωτέον καθάρισε τον πλημμυρισμένο ιερό ναό της Αγίας Κυριακής και μάλιστα την προηγουμένη είχε τελέσει ιερά αγρυπνία. Σύμφωνα με τις οδηγίες του έγινε το ξεχώρισμα των ειδών και η προετοιμασία προς διανομή.  

Κατόπιν όλοι οι αδελφοί συγκεντρωθήκαμε στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής όπου ο π. Παναγιώτης μάς έθεσε προς προσκύνηση τμήματα ιερών Λειψάνων των Αγίων Νικηφόρου του Λεπρού, Αγίας Κυριακής και Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας. Τελέσθηκε δέηση και ο π. Παναγιώτης εκφώνησε σύντομο λόγο, στον οποίο μάς κάλεσε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην μετάνοια ήτοι στον εντοπισμό και την εξάλειψη των αμαρτιών μας, οι οποίες μας οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις μακράν του δρόμου του Θεού. Μάς μίλησε επιπλέον για τον πνευματικό αγώνα, τον οποίο πρέπει να διεξάγει  ο χριστιανός στους δύσκολους τούτους καιρούς, ώστε να βρίσκει ανάπαυση και καταφύγιο στην αγκαλιά του Χριστού μας, της Παναγίας μας και των Αγίων μας.

Αφού λάβαμε τις ιερατικές ευχές του π. Παναγιώτη κάναμε στάση για ξεκούραση με καφεδάκι και συζήτηση στο χωριό Αύρα Τρικάλων και εν συνεχεία ανεβήκαμε στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας Τρικάλων, όπου και προσκυνήσαμε στο μνήμα του αγαπημένου μας μακαριστού Γέροντα Δωροθέου (Τζεβελέκα).

Με την βοήθεια του Θεού προσβλέπουμε σε νέα διακονία, σε ένα από τα πολλά χωριά, που υπέστησαν καταστροφή από τις πλημμύρες με είδη τα οποία μάς απέστειλαν μέλη και φίλοι της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ από την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.