Οι πατέρες και η ταυτότητα φύλου των παιδιών τους

Η σταθερή παρουσία ενός πατέρα που αγαπά, φροντίζει και υποστηρίζει τα παιδιά του, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στη λαίλαπα της ιδεολογίας του φύλου και στις κακές επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Ζούμε την επιβολή των θέσεων για τα «δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+». Χρόνο με το χρόνο η ιδεολογική διείσδυση γίνεται μεγαλύτερη και οι αντιστάσεις της κοινωνίας μας αποδεικνύονται ελλιπείς. Η οικογένεια και τα παιδιά δέχθηκαν απροετοίμαστοι την εισβολή της ιδεολογίας και σε πολλές περιπτώσεις παγιδεύτηκαν. Περιγράφουμε το πρόβλημα στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα αδιέξοδο. Σε ανάλογη κατάσταση είμαστε ή θα φτάσουμε και εμείς. Εάν δεν κινητοποιηθεί η οικογένεια, και μάλιστα ο πατέρας, να αναλάβει τα παιδιά και να τα κατευθύνει μέσα από το δρόμο της αλήθειας, του Θεού, αυτά είναι νομοτελειακά χαμένα.

Και για να μπούμε στο θέμα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ένας αριθμός ρεκόρ εφήβων στις ΗΠΑ δεν προσδιορίζεται ως ετεροφυλόφιλος. Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς έφηβους αναγνωρίστηκε στο 2021 ως LGBT.(1)

Ειδικότερα,(2) περίπου το 74% των εφήβων στις ΗΠΑ θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους, το 3,2% αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή λεσβίες, το 11,9% ως αμφιφυλόφιλοι και το 9% ανέφεραν ότι «αμφισβητούν» τη σεξουαλικότητά τους.

Άλλη μελέτη του 2021, από την ομάδα υπεράσπισης των LGBT «The Trevor Project», διαπίστωσε ότι το 26% των νέων LGBT αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικοί, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι ούτε άνδρες ούτε γυναίκες…Δεδομένα από τα δημόσια σχολεία του Seattle της Ουάσιγκτον έδειξαν ότι ο αριθμός των μαθητών που προσδιορίζονται ως μη δυαδικοί, δηλ. πως δεν ανήκουν σε κανένα φύλο, έχουν αυξηθεί κατά 853% σε διάστημα τριών ετών. Ομοίως, μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών παιδιών που διαγιγνώσκονταν με δυσφορία φύλου κάθε χρόνο είχε τριπλασιαστεί από το 2017.

Ως προς τους ενήλικες, και σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύτηκε το 2021 το ποσοστό των ενηλίκων LGBT Αμερικανών ήταν στο 5,6%, αυξημένο σε σχέση με το εκείνο του 2017 που ήταν 4,5%. Για δε το 2022, η Gallup δίνει το αντίστοιχο ποσοστό των LGBT Αμερικανών στο 7.2%.(3)

Από ότι φαίνεται, η τάση απόρριψης του βιολογικού φύλου δεν φαίνεται να ηρεμεί. Η LGBT+ προπαγάνδα εργάζεται εντατικά και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή στο εξωτερικό. Δεν αμφιβάλλουμε ότι και η Ελλάδα ακολουθεί. Σκεπτόμαστε: Μήπως η έκρηξη στο “coming out” συνοδεύτηκε από αύξηση της ψυχικής υγείας των παιδιών; Μήπως η άνεση στην «εναλλακτική» σεξουαλική έκφραση έδωσε αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά κάτι που αποτελεί και το κύριο επιχείρημα για την επιβολή της συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης;

Όχι. Η μεγάλη έκρηξη της σύγχυσης των φύλων του 2021, συνοδεύτηκε και από μεγάλο αριθμό παιδιών και έφηβων κοριτσιών με σύγχυση φύλου, που παρουσίασαν ταυτόχρονα σημαντική αύξηση στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το CDC τον περασμένο Φεβρουάριο, «σχεδόν το 60% των φοιτητών και σχεδόν το 70% των μαθητών LGBQ+ βίωσαν επίμονα συναισθήματα θλίψης ή απελπισίας» στο 2021. Επιπλέον, πάνω από το 20% των παιδιών με σύγχυση φύλου έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας εκείνη τη χρονιά. Η κακή ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών πρέπει να μας κάνει ακόμη ποιο υπεύθυνους απέναντι στα παιδιά μας αλλά και σε όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά, ώστε να τα προστατέψουμε από τη προπαγάνδα της σεξουαλική κακοποίησης και να τους δείξουμε τον δρόμο της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Μέσα στην κρίση της σεξουαλικής ταυτότητας ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, ότι σχεδόν τρεις στους πέντε ανθρώπους που δηλώνουν ότι ανήκουν κάπου στην κατηγορία LGBTQ-+ δηλώνουν ότι είναι αμφιφυλόφιλοι – ότι ενδιαφέρονται σεξουαλικά και για τα δύο φύλα. Στη Generation Z, που αποτελείται από νέους που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2010 περίπου, σύμφωνα με την έρευνα της Gallup του 2022, σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανήκει κάπου στο LGBTQ φάσμα, ωστόσο περισσότερο από το 65% από αυτούς επιβεβαιώνει την αμφιφυλοφιλία του. Αυτό και μόνο δείχνει περισσότερη σύγχυση στα παιδιά παρά αυτοπεποίθηση.(4)

Παιδιά χωρίς ταυτότητα. Παιδιά που δεν ξέρουν ποια είναι, τί πιστεύουν. Που δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τα χαρίσματα του μυαλού τους, δεν ξέρουν την αξία τη ψυχή τους, τις προδιαγραφές για το ίδιο τους το σώμα. Παιδιά που εγκαταλείφθηκαν μόνα τους να ορίσουν την ύπαρξή τους και έπεσαν θύματα της στρεβλής καθοδήγησης.

Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά μας να αποκτήσουν προσωπικότητα και ταυτότητα; Ποιος θα τα κάνει να αισθανθούν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση; Μήπως το κράτος, τα μέσα κοιν. δικτύωσης, το σχολείο; Αυτά είναι που τα οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Οι καταλληλότεροι είναι οι γονείς, και μάλιστα μεγάλη σημασία έχει ο ρόλος του πατέρα.


Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, αναζητούν απεγνωσμένα ένα χώρο να ανήκουν,
 θέλουν να είναι μέρος μιας ομάδας, να έχουν την επιβεβαίωση από τους συνομηλίκους τους. Στη διάρκεια της εφηβείας και καθώς το σώμα υφίσταται σημαντικές αλλαγές, η επιρροή των συνομηλίκων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ΜΜΕ, οι κριτικές, το κακό παράδειγμα, όσα διδάσκονται στη δημόσια εκπαίδευση μπορεί να καταστρέψουν αυτό που ο νέος θεωρεί ιδανικό για τον εαυτό του. Εξ΄άλλου προκειμένου το παιδί να ανήκει και να είναι αποδεκτό κάνει παραχωρήσεις εις βάρος του και υπό την πίεση των εξωτερικών περιστάσεων.

Ένας από τους βασικούς λόγους για την αμφιφυλοφιλία και την σύγχυση είναι η έλλειψη δυνατών, έμπιστων και σταθερών πατέρων στη ζωή τόσων πολλών νέων. Η Ολλανδή ερευνήτρια Geertje de Lange έχει γράψει ότι «τα αγόρια που τους λείπει ο πατέρας τους δείχνουν μια πιο θηλυκή ή αλλιώς λιγότερο αρρενωπή ταυτότητα φύλου και αναφέρουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση από τα αγόρια στα οποία είναι παρών ο πατέρας». Και οι οικογένειες που στερούνται τον πατέρα τους γίνονται όλο και πιο συχνές….

Οι βλαβερές συνέπειες της ανατροφής χωρίς πατέρα έχουν τεκμηριωθεί εκτενώς. Ένα πράγμα, ωστόσο, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής όταν πρόκειται για την κατανόηση της σεξουαλικότητας του παιδιού: Όταν δεν είναι παρούσα η ασφάλεια και η δύναμη του πατέρα, τότε επιταχύνεται η ευπάθεια του αγοριού ή του κοριτσιού στις επιβλαβείς εξωτερικές επιρροές. Η ανασφάλεια, συν τη βιολογική αλλαγή, συν τη κοινωνική απόρριψη, συν τα σχόλια και οι επιρροές των ομοφύλων συνομήλικων είναι η συνταγή για τη σεξουαλική αμφιθυμία. «Ακόμη και από τη γέννησή τους», αναφέρει μια σοβαρή μελέτη, «τα παιδιά που έχουν εμπλεκόμενο πατέρα είναι ποιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή, να έχουν αυτοπεποίθηση στην εξερεύνηση του περιβάλλοντός τους και καθώς μεγαλώνουν, να έχουν καλύτερες κοινωνικές σχέσεις».

Όπως σημειώνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Rockefeller, Joshua A. Krisch, «Τα παιδιά που μεγαλώνουν με έναν παρόντα, όλο ενδιαφέρον πατέρα είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να καταλήξουν στη παρανομία. Όταν τα παιδιά έχουν στενές σχέσεις με τον πατέρα τους τείνουν να αποφεύγουν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσουν τις σεξουαλικές τους επαφές σε νεαρή ηλικία. Είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλά αμειβόμενες εργασίες και να υγιείς, σταθερές σχέσεις όταν μεγαλώσουν. Τα παιδιά τείνουν να έχουν υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ IQ μέχρι την ηλικία των 3 ετών και έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα σε όλη τους τη ζωή, εφόσον οι πατεράδες τους παίρνουν τον ρόλο τους στα σοβαρά».


Μπορεί η παρουσία του πατέρα στο σπίτι να αποτρέψει την αμφιφυλοφιλία στα παιδιά του;

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αλήθεια πως όταν οι πατέρες δεν ασχολούνται με τα παιδιά ή απουσιάζουν από τη ζωή τους, αποτυγχάνουν να γεμίσουν μια μεγάλη ψυχολογική ανάγκη στη ψυχή τους, κάτι που κάνει τα παιδιά τους πιο επιρρεπή στις πιέσεις των συνομηλίκων και στις κοινωνικές επιρροές. Τα κάνει να νοσταλγούν την πατρική-ανδρική επιβεβαίωση και να την αναζητούν σε άλλα ανδρικά υποκατάστατα.

Ένα αγόρι ή ένα κορίτσι που εισπράττει την επιβεβαίωση, την υποστήριξη, τη συμπάθεια και ένα σωστό μοντέλο συμπεριφοράς ενός στοργικού και σοφού πατέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να βιώσει σύγχυση φύλου. Και όχι μόνο αυτό. Το παιδί θα προστατευτεί και από τη κατάθλιψη, την απόγνωση και τα αδιέξοδα που συνοδεύουν την σύγχυση φύλου και τις καταστροφικές παρέες.

Το πιο σημαντικό είναι οι άνδρες που έχουν παιδιά, οι πατέρες, να τιμούν το Θεό και να θεωρούν τα παιδιά τους ώς δικά Του δώρα. Να τα σέβονται και να θυσιάζουν τον εαυτό τους για να μην χαθούν οι ψυχές και τα σώματά τους. Να εργάζονται συνειδητά στην οικογένεια, καθοδηγώντας τα παιδιά τους μέσα από τις κοινωνικές προκλήσεις με πυξίδα το θέλημα του Θεού. Τότε τα παιδιά γίνονται δυνατά, γιατί εκείνοι έχουν χτίσει ένα πνευματικό φρούριο γύρω από το σπίτι τους, με το οποίο μπορούν να προστατευτούν από τους πειρασμούς του κόσμου. Δεν υπάρχει ανώτερη κλήση ή προνόμιο για κανέναν άντρα από το να γίνει ένας πατέρας όπως τον θέλει ο Θεός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξασφάλιση ψυχικής υγείας για ένα παιδί από το να έχει έναν πατέρα που το φροντίζει!

________________________________

Παραπομπές, πηγές στοιχείων του άρθρου.

  1. https://www.lifesitenews.com/news/cdc-data-shows-record-number-of-teens-identified-as-lgbt-in-2021/
  2. https://www.cdc.gov/healthyyouth/data/yrbs/supplemental-mmwr/students_by_sexual_identity.htm
  3. https://news.gallup.com/poll/470708/lgbt-identification-steady.aspx
  4. https://washingtonstand.com/commentary/fathers-and-sexual-identity