Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να ετοιμάζονται για τη 4η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Το Green Pass θα λήγει στο 6μηνο και θα ανανεώνεται με τη νέα δόση!

 

Tα σχόλια είναι περιττά στην είδηση που ακολουθεί.

Ο εθνικός τσάρος του Ισραήλ για τον κορωνοϊό κάλεσε το Σάββατο τη χώρα να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη χορήγηση τέταρτων δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Κι αυτό τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τη προέλευση του ιού καθώς μία ομίχλη παγκόσμιας συγκάλυψης ξεκίνησε ήδη με την εμφάνισή του.

“Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη ένεση”, δήλωσε ο Salman Zarka στο δημόσιο ραδιόφωνο του Kan.

Δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν τέταρτα εμβόλια.

Ο Zarka είπε επίσης ότι ο επόμενος ενισχυτικός εμβολιασμός μπορεί να τροποποιηθεί για καλύτερη προστασία από νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τον COVID-19, όπως το εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος Delta.

“Αυτή είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα. Σε κύματα…”, είπε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθίσταται επείγουσα η ανάγκη τουλάχιστο 3ης ενισχυτικής δόσης τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και σε όλους τους πλήρως εμβολιασθέντες για τους οποίους έχουν περάσει 5-6 μήνες από τη 2η δόση και πλέον-εάν λάβουμε υπόψη μας τις μελέτες του Ισραήλ-είναι ανεμβολίαστοι!

 

Ο Zarka έκανε παρόμοια σχόλια σε συνέντευξή του στους The Times of Israel τον περασμένο μήνα.

«Φαίνεται ότι αν πάρουμε τα διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο των επόμενων κυμάτων με τις νέες παραλλαγές, όπως το νέο από τη Νότια Αμερική» δηλώνει ο Salman Zarka.

«Και σκεπτόμενοι αυτό και την πτώση των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται κάθε λίγους μήνες – μπορεί να είναι μία φορά το χρόνο ή πέντε ή έξι μήνες – θα χρειαζόμαστε ένα νέο τρύπημα…”

Ο Zarka είπε ότι αναμένει ότι μέχρι τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022, το Ισραήλ θα δίνει προσαρμοσμένα εμβόλια  για να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις παραλλαγές.

Το Ισραήλ – η πρώτη χώρα που πρόσφερε επίσημα μια τρίτη δόση – ξεκίνησε την καμπάνια ενίσχυσης του COVID την 1η Αυγούστου, επεκτείνοντάς την σε όλους τους άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, σταδιακά έπεσε η ηλικία καταλληλότητας, επεκτείνοντας την περασμένη εβδομάδα σε όλους ηλικίας 12 ετών που είχαν κάνει την 2η δόση πριν 5 μήνες και περισσότερο.
Από την Παρασκευή, πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν λάβει την τρίτη δόση.
Το Υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι το σύστημα «Green Pass» – ένα έγγραφο που επιτρέπει την είσοδο σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις και δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό – θα λήγει έξι μήνες μετά την δεύτερο ή το τρίτο ή το 4ο εμβόλιο και πάει λέγοντας.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 11.269 νέες μολύνσεις από κορονοϊό την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός της Πέμπτης ήταν ελαφρώς κάτω από το ημερήσιο ρεκόρ των 11.274 λοιμώξεων που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη.

Παρά τις αυξανόμενες λοιμώξεις, τα σοβαρά κρούσματα έχουν αρχίσει να μειώνονται από το 753 την Κυριακή, με το Υπουργείο Υγείας να αναφέρει ότι 654 άτομα ήταν σε σοβαρή κατάσταση από επιπλοκές του COVID-19 από το απόγευμα της Παρασκευής.

πηγή