Μητροπολίτης Αντινόης: «Μου έγραψε ένα φίλος ότι κάποια γυναίκα σκέφτεται να κάνει έκτρωση…»

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ & ΕΛΛΗΝΕΣ.

 
Μου έγραψε ένας καλός φίλος, ότι κάποια γυναίκα είναι έγκυος, αλλά σκέφτεται να σκοτώσει τα έμβρυα που κυοφορεί!
Ζήτησε να κάνουμε όλοι προσευχή. Και, φυσικά, θα κάνουμε. Αλλά, θα μου επιτρέψετε να εκφράσω κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις.
Πόσο πολύ λυπηρό γεγονός είναι η έκτρωση! Μάλιστα, σ’ αυτή την περίπτωση, θα είναι διπλός ο φόνος, εφ’ όσον κυοφορεί δίδυμα. Σπαράζει η καρδιά μου και η ψυχή μου αιμορραγεί!
Πόσο σκληρή, άκαρδη και απάνθρωπη είναι η γυναίκα που σκοτώνει τα ίδια της τα μωρά!
Ούτε οι δεινόσαυροι ή τα πιο άγρια σύγχρονα ζώα δεν είναι τόσο σκληρά. Αλλά, προστατεύουν τα αυγά και τα νεογέννητά τους με μητρική στοργή και ειλικρινή αγάπη. Ενώ, οι “Χριστιανές” γυναίκες, που κάνουν εκτρώσεις, ξεπερνούν την σκληρότητα των πιο φοβερών και άγριων ζώων.
Αλλά, και αυτός ο άνανδρος και ανεύθυνος σύντροφός της που την εγκατέλειψε; Δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω! Οι τοιούτοι “άνδρες” που δεν στηρίζουν τις συντρόφισσές τους, δεν πρέπει να θεωρούνται άνδρες.
Οι “μοντέρνες γυναίκες”, που κάνουν εκτρώσεις, με διάφορες προφάσεις, όπως είναι : ότι είναι δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της, (ο σύγχρονος φεμινισμός), τα διαβολοκατασκευάσματα των προφυλακτικών, τα αντισυλληπτικά φάρμακα, και τόσες άλλες μεθόδους, που φωτίζει να επινοηθούν ο ανθρωποκτόνος Διάβολος, για να χρησιμοποιούνται και να φονεύουν τα αθώα και ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα, αυτές είναι που γενοκτονούν (σκοτώνουν) τον Ελληνικό Λαό.
Γι’ αυτό, το αποτέλεσμα των τόσων εκτρώσεων που γίνονται κάθε χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι “Έθνος γερόντων”. Και, σιγά-σιγά, χρόνο με τον χρόνο, θα είμαστε τόσοι λίγοι, που δικαίως θα μας χαρακτηρίσουν ως “Έθνος προς εξαφάνιση”.
Ε! Τότε, δεν θα χρειαστεί ο “ξένος” να μας πολεμήσει, αλλά θα έρθει χωρίς καμία δυσκολία και θα κυριεύσει την όμορφη Πατρίδα μας, την ΕΛΛΑΔΑ μας. Και, ας αφήσουμε στην άκρη το λόγιο του Εθνικού μας Ύμνου που λέγει: “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” ! Αφού, εμείς οι ίδιοι την σκοτώνουμε!
Αααχ! Πόσο μας λείπει η Ορθόδοξος Κατήχηση, η Ορθόδοξος Ηθική, η Ορθόδοξος Ζωή από τη ζωή μας;
Και, μετά, αυτοί, άνδρες και γυναίκες, θέλουν να λέγονται “Ορθόδοξοι Χριστιανοί”!
Ας ελπίσουμε, ότι η κάθε Ελληνίδα και Ορθόδοξος γυναίκα θα πάρει την σωστή απόφαση και θα κρατήσει τα μωρά της, που θα της χαρίσουν χαρά.
Με πολύ πόνο ψυχής. 
 
+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων Π. Λαμπαδάριος 
Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας 
Ενορία Τιμίου Προδρόμου Χώρας 
852 00 Κάλυμνος