Κοπή βασιλόπιτας Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αρχή της καινούργιας χρονιάς 2024 τα μέλη και οι φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Κατερίνη συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης όπου ο εφημέριος π. Γεώργιος ευλόγησε την βασιλόπιττα. Στην λιτή αλλά θερμή πνευματικά εκδήλωση ο π. Γεώργιος μίλησε, με θέμα τη μετάνοια, που συντελεί στη συνειδητή βίωση των αληθειών της Πίστης μας. Ακριβώς σ΄ αυτό  στοχεύει και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη!

Με την ευκαιρία τονίστηκαν οι στόχοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης γενικότερα, με ειδική αναφορά στην οικογένεια, που στις μέρες μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι πολλές και ωφέλιμες εκδόσεις της Ε. Ρω. Επισημάνθηκε η ανάγκη επικοινωνίας των μελών για την καλλιέργεια της ενότητας και της αγάπης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να εντείνουμε τη συμμετοχή μας στην λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας και με σταθερότητα και υπευθυνότητα να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια του Γένους μας.

Την ομιλία διάνθησε με τις ωφέλιμες σκέψεις του ο π. Ισαάκ, πνευματικό τέκνο του μακαριστού παπα – Ισαάκ του Λιβανέζου, κληρικός του Πατριαρχείου Αντιοχείας που βρέθηκε για λίγες ώρες στην Κατερίνη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες του από τη γνωριμία του με τον μακαριστό παπα – Ισαάκ. Επίσης, αναφέρθηκε στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του και στον πνευματικό τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι εκεί αδελφοί μας. Αυτή η εκδήλωση ήταν μια αφορμή συνάντησης, σύσφιξης των σχέσεων και ενίσχυσης όσων συμμετείχαν, πράγματα απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Την εκδήλωση έκλεισε το μέλος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης κ. Στέργιος Μπούγιας, θεολόγος, εκφράζοντας τις περιεκτικές ευχές του για το νέο έτος. Ακολούθησε κέρασμα και διανεμήθηκαν περιοδικά και βιβλία της Ενωμένης Ρωμηοσύνης. Το φλουρί βρήκε ο κ. Δημήτριος Παπανάκος, φίλος του Σωματείου.