Κοπή αγιοβασιλόπιτας από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Κομοτηνή

 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών και φίλων της “Ενωμένης Ρωμηοσύνης” στην Κομοτηνή.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο με δράσεις της τοπικής ομάδας από το 2019 έως σήμερα και απήλαυσαν τον καφέ τους με κεράσματα και εδέσματα που έφεραν ο ίδιοι, συνεισφέροντας στην κοινή τράπεζα ακολουθώντας το παράδειγμα των πρωτοχριστιανών με τις τράπεζες αγάπης.

Την πίτα μας ευλόγησε ο πατήρ Μακίδης Ιωάννης, ως  εκπρόσωπος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος μας μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Τις ευχές του για το νέο έτος μας απηύθυνε διαδικτυακά και ο πατέρας Γεώργιος Σχοινάς εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου.

Το πρώτο φλουρί αντιστοιχούσε σε βιβλίο ενώ το δεύτερο ήταν μία ιδιαίτερη προσφορά μελών της ομάδας του Αγροτικού Τομέα, που διέθεσαν προϊόντα οικοτεχνίας για να γεμίσουν ένα καλάθι. Ευχόμαστε ολόψυχα να ωφεληθούν οι αδελφοί που τα κέρδισαν. Ευχαριστούμε όσους έδωσαν το παρόν με τις οικογένειές τους, αλλά και όσους αφιέρωσαν  χρόνο για να διακονήσουν στην εκδήλωση και την προετοιμασία της. Ευχαριστούμε επίσης την ομάδα ΕΡΩ Ξάνθης για την συνεισφορά της στην υλικοτεχνική προετοιμασία της εκδήλωσης.