Καλαμάτα: Η φάρμα “Ιζαμπώ” που αναδεικνύει τα προϊόντα της Μεσσηνίας

Βασίλης Καραμπάσης

Η φάρμα Ιζαμπώ του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου είναι οικογενειακή υπόθεση. Πρόκειται για ένα μικρό αγρόκτημα που όμως έχει αποκτήσει μεγάλο όνομα.

Ο Σ. Κωνσταντακόπουλος προέρχεται από αγροτική οικογένεια, που πάντα κάτι έβγαζαν τα χωράφια της, ποσότητες που κάλυπταν τις ανάγκες του σπιτιού και μερικούς συγγενείς, η παραγωγή ήταν διαχρονικά μικρή. Λογιστής στο επάγγελμα, ο Σταύρος ήταν υπεύθυνος σε ένα μεγάλο αγροτικό πρότζεκτ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και του ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» στο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Μέσα σε συνθήκες κορονοϊού εκείνος ξέμεινε στην Αθήνα και έψαχνε για έξτρα εισόδημα. Στα μέσα του 2020 έβαλε στη φάρμα την πρώτη σοδειά πατάτες και τις μοίρασε σε φίλους και γνωστούς.

Το πρότζεκτ πήρε το όνομά του από την Ισαβέλλα της Αχαΐας, η οποία έζησε ένα σημαντικό μέρος της ζωής της στην Καλαμάτα, εντός του κάστρου της πόλης, κατά τον 13ο αιώνα την εποχή, από την «Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του ομώνυμου μυθιστορήματος του Άγγελου Τερζάκη, προσθέτει ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Ρεπορτάζ Κ. Γαζούλης

 

ΕΡΤNEWS