Ἡ τραυματική ἐμπειρία Παθολογοανατόμου, ὅταν εἶδε τήν ἔκφραση φρίκης στό πρόσωπο ἀρσενικοῦ βρέφους 1,3 κιλῶν μετά τήν ἔκτρωση

 

Σε ένα άρθρο της 10ης  Μαρτίου του 2017, αναφέρθηκα στην Abby Johnson, πρώην Διευθύντριας Εγκαταστάσεων Αμβλώσεων της Planned Parenthood, και έγραψα σχετικά με το πώς η ίδια και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα των αμβλώσεων είχαν εφιάλτες αφού εγκατέλειψαν τη βιομηχανία των αμβλώσεων. Πολλοί από τους πρώην εργαζομένους έχουν φρικώδεις μνήμες ιδίως από τη διαδικασία να συνενώνουν τα μέλη εμβρύων μετά την άμβλωση. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα μετά την άμβλωση έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στην κλινική των αμβλώσεων να μπορούν να βεβαιώσουν ότι κανένα από τα μέλη του εμβρύου (χέρια, πόδια, κομμάτια του κρανίου, κ.λ.π.) δεν έχει μείνει μέσα στο σώμα της μητέρας· οιαδήποτε απομεινάρια θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια θανατηφόρα λοίμωξη.

 

Όμως, δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στις αμβλώσεις που τραυματίζονται ψυχολογικά από τη θέα των νεκρών εμβρύων μετά την άμβλωση. Στην περίπτωση που τα μέλη των βρεφών δεν πωληθούν, ή δεν απορριφθούν μέσω του αποχετευτικού συστήματος, αποστέλλονται σε Παθολογοανατόμους, οι οποίοι και τα μελετούν.

Σε ένα Φόρουμ για Παθολογοανατόμους, μια ανάρτηση  αναφέρει την εμφάνιση τρομακτικών ονείρων  που προκλήθηκαν  από τη διαχείριση του σώματος ενός εμβρύου μετά από όψιμη άμβλωση, και προβάλλει την αντίδραση του βοηθού ιατρού καθώς εγκαταλείπει την  αίθουσα σοκαρισμένος.

Το LifeNews παραθέτει τη μαρτυρία του Παθολογοανατόμου:

«Ένα  περιστατικό  πραγματικά με τρέλλανε. Αφορούσε σε ένα αρσενικό βρέφος 24 και κάτι εβδομάδων, που ζύγισε το λιγότερο 1,3 κιλά. Είχε αρχίσει να αποσυντίθεται γιατί το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό το φοβόταν, και δεν αστειεύομαι καθόλου. Τότε, ο Διευθυντής Προσωπικού έδωσε εντολή σε εμένα να ασχοληθώ με αυτό το περιστατικό μια και εγώ ήμουν ο ΑΝΣ (αναθεματισμένος νέος συνεργάτης) και έτσι αναγκάστηκα να ξεκινήσω να δουλεύω στο περιστατικό.

Αρχικά, τράβηξα δύο καλοσχηματισμένους βραχίονες και στη συνέχεια τον ακέφαλο κορμό. Το κεφάλι βρισκόταν στον πάτο του δοχείου, και όταν το τράβηξα είδα ότι είχε μια έκφραση τέτοιου ακραίου τρόμου που με αναστάτωσε σε υπερθετικό βαθμό, όπως και ο βοηθός μου που όταν το είδε έφυγε τρέχοντας, παραιτήθηκε από την εργασία του, και τελικά υπέβαλλε τα χαρτιά του για αναπηρική σύνταξη (και δεν αστειεύομαι καθόλου πάνω σε αυτό)! Η εικόνα του προσώπου του έδινε την αίσθηση ενός ακέφαλου κραυγάζοντος μωρού, που έδειχνε σα να είχε γεννηθεί για ένα κλάσμα δευτερολέπτου μόνο και μόνο για συνειδητοποιήσει ότι κάποιος το τεμάχιζε και πρόλαβε ίσα-ίσα να αφήσει μια κραυγή αγωνίας. Η ιστορία του περιστατικού κυκλοφόρησε εντόνως στο τμήμα…

Λίγο καιρό μετά το περιστατικό, ξύπνησα από τον εφιάλτη λουσμένος  με κρύο ιδρώτα να και έχοντας βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κατουρηθώ πάνω μου…»

24 εβδομάδων

Η θέα του δολοφονημένου εμβρύου ήταν τόσο τρομακτική που δυο έμπειροι επαγγελματίες του χώρου της υγείας συνηθισμένοι να δουλεύουν με ανθρώπινα λείψανα, κλονίσθηκαν σοβαρά. Ο ένας από τους δύο είχε απαίσια όνειρα· ο άλλος εγκατέλειψε την εργασία του και δεν επανήλθε ποτέ. Ο βοηθός υπέστει τέτοιο νευρικό κλονισμό ώστε κατέληξε να έχει ψυχολογικά προβλήματα –κατά πάσα πιθανότητα διαταραχή μετατραυματικού stress– εξαιτίας των οποίων κρίθηκε ανίκανος προς εργασία και αναγκάστηκε να διαβιεί με επιδόματα ανικανότητας.

Οι αμβλώσεις ολοκληρώνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος έξω από τον ιατρικό επαγγελματικό χώρο να γίνει μάρτυρας της σφαγής μιας άμβλωσης. Μία από τις εξαιρέσεις αφορά στην περίπτωση που τα μέλη των εμβρύων μετά από έκτρωση εντοπίζονται σε κάδους αποριμάτων ή σε σκουπιδοντενεκέδες έξω από εγκαταστάσεις αμβλώσεων. Η δημοσιογράφος της Live Action Carole Novielli, δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες εμβρύων μετά από άμβλωση στο ιστολόγιο που διατηρεί. Μαζί με άλλους οπαδούς υπέρ της ζωής τα βρήκαν στον κάδο απορριμάτων έξω από μια εγκατάσταση για αμβλώσεις.

Τα βρέφη ήταν σε μικρά βάζα, τυλιγμένα σε σάκους από γάζες. Τα πρώτα βάζα που ανοίχτηκαν από τη Novielli περιείχαν κομμάτια σάρκας σε μη αναγνωρίσιμα μέλη γιατί τα βρέφη ήταν πολύ νεαρά. Αργότερα όμως:

Και τότε… καθώς πραγματοποιούσε τομή σε ένα από τους σάκους γάζας έγινε η αποκάλυψη. Εμφανίστηκε ο πλήρως σχηματισμένος βραχίονας ενός μωρού από άμβλωση. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ένα σκέλος, ακόμα ένα σκέλος, τα πλευρά, το κρανίο, κ.λ.π. Καθώς το ανασκάλεμα των σάκων συνεχιζόταν μπορούσαμε να δούμε τα ιατρικά αρχεία των γυναικών των οποίων τα παιδιά βρισκόταν εκεί διαμελισμένα.

Ο ψυχρός γυναικολόγος είχε ξεφορτωθεί τα σωματάκια των νεκρών βρεφών πετώντας τα στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τα ιατρικά αρχεία της μητέρας τους χωρίς την παραμικρό ενδιαφέρον ή ανησυχία.

Στον πυθμένα της σακούλας βρήκαμε ένα μεγάλο πόδι, το οποίο ένας Παθολογοανατόμος επιβεβαίωσε αργότερα ότι προερχόταν από ένα αγέννητο βρέφος περίπου στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης. Είναι σε συμβάντα σαν και αυτό, που η ασχήμια των αμβλώσεων ξεσκεπάζεται σε όσους είναι εκτός της βιομηχανίας. Απλοί, καθημερινοί πολίτες μπορούν τότε να δουν τι ακριβώς είναι η άμβλωση και ποιόν πραγματικά τραυματίζει. Όμως, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστάσεων, τα βρέφη που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί δολοφονούνται και τα σώματά τους γίνονται αντικείμενα διαφόρων χειρισμών πίσω από κλειστές πόρτες, εκεί που το ευρύ κοινό δεν μπορεί να δει.

Επειδή αυτές οι δολοφονίες λαμβάνουν χώρα κεκλεισμένων των θυρών και όχι στο μέσο μιας πλατείας, είναι εύκολο για το κοινωνικό σύνολο να τις αγνοεί. Το αίμα των μωρών των αμβλώσεων δεν τρέχει στους δρόμους. Λίγοι έχουν δει από πρώτο χέρι τις αποδείξεις ότι βρέφη δολοφονούνται καθημερινά στη χώρα μας (εννοεί τις Η.Π.Α.).

Για αυτό το λόγο οι οπαδοί της ζωής του εμβρύου, πρέπει να εκπαιδεύσουν τους υπόλοιπους. Διέδωσε ένα άρθρο υπέρ αυτής της ζωής· στείλε ένα γράμμα υπέρ της ζωής στο συντάκτη· εξέτασε την πιθανότητα να κάνεις μια ομιλία υπέρ της ζωής σε μια ενορία ή σε ένα σχολείο. Τα τρομακτικά δεδομένα σχετικά με τις αμβλώσεις είναι εκεί έξω. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουν το καθήκον να τα γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό.

Πηγές: 

liveaction.org

afistemenaziso.gr

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα