Νέο θαύμα του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου

Στην πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη ήρθε στο μοναστήρι μάς ο κ. Εμ. Α.. από το χωριό Βασιλική της Μεσσαράς, ο οποίος μας διηγήθηκε το εξής θαυμαστό: 
Τον Μάιο του 2019 υπεβλήθη σε εγχείρηση αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο στις λεμφαδένες, την ουροδόχο κύστη και στον προστάτη. Μετά τις εγχειρήσεις που υποβλήθηκε υπέστη μεγάλες ταλαιπωρίες για αρκετό καιρό με υψηλούς πυρετούς και λοιμώξεις με αποτέλεσμα να απογοητευτεί και να περιμένει το τέλος όπως είχαν διαγνώσει και οι γιατροί. Απογοητευμένος από τις εξελίξεις της υγείας του επισκέφθηκε ένα γιατρό στο χωριό Μοίρες Ηρακλείου για να του δώσει παυσίπονο αποφασισμένος να μην ξαναπάει πουθενά. Πέρασαν από έναν ναό που είναι αφιερωμένος στους Κρήτες Αγίους και αφού προσκύνησε επέστρεψε στο σπίτι του. Κατόπιν στον ύπνο του βλέπει ότι βρίσκονταν στον ναό που είχε προηγουμένως επισκεφθεί και είδε να βγαίνουν από τον ναό πολλοί μοναχοί, ιερείς και στο τέλος βγήκε ένας γέρος γυμνός τυλιγμένος με προβιά με μακριά γένια ο οποίος τον πλησιάζει, τον χτυπάει στον ώμο του και του λέει ” μην φοβάσαι εγώ ήρθα τώρα και θα σε κάνω καλά”, και κατόπιν ξύπνησε. Στη συνέχεια, έψαξε να βρει ποιός ήταν εκείνος που είδε στον ύπνο ρωτώντας ιερείς και άλλους χριστιανούς οι οποίοι όμως δεν ήξεραν να του πουν ποιος Άγιος ήταν. Πράγματι όμως η υγεία του πήγαινε καλύτερα από εκείνη την ημέρα και δεν είχε πλέον ούτε λοιμώξεις ούτε πυρετό αλλά είναι πλέον πολύ δυνατός και υγιής. Τον Ιούλιο του 2020 που εόρταζε ο Ναός των Κρητών Αγίων πήγε με άρτους στην πανήγυρη τους. Στον ναό αυτό όπου υπήρχαν φυλλάδια με τη ζωή του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη και Ομολογητή. Αντικρύζοντας την εικόνα του έβαλε τα κλάματα και ευχαρίστησε τον Άγιο γιατί στην εικόνα του αναγνώρισε τον Άγιο που του εμφανίστηκε στον ύπνο του και τον έκανε καλά. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθε να ευχαριστήσει με δάκρυα όλη η οικογένεια του τον Άγιο την ημέρα της μνήμης του στις 2 Σεπτεμβρίου για τη θεραπεία που του χάρισε από τον Καρκίνο. Ο Άγιος Κοσμάς να ευλογεί την ζωή όλων μας. Αμήν. 
 
Το παραπάνω θαύμα δεν το αναφέρουμε για διαφημιστικούς λόγους αλλά προς δοξα Θεού και μόνο έχοντας την πεποίθηση ότι ο Άγιος μετά από αιώνες σίγουρα δεν ήρθε σωματικώς πίσω για να γεμίσει μια γωνιά του καθολικού της Μονής μας αλλά για να βοηθήσει όλους μας στη δύσκολη εποχή μας. Ο Άγιος μαζί σας.