22/6: Μάθαμε να φτιάχνουμε κρίθινες κουλούρες, παραδοσιακά παξιμάδια από κριθάρι, που διατηρούνται πολλούς μήνες εκτός ψυγείου και οι πρόγονοί μας Καλύμνιοι σφουγγαράδες είχαν στις προμήθειές τους οργώνοντας τις θάλασσες.
30/7: Είδαμε πως γίνεται το παραδοσιακό τυρί του τόπου μας από κατσικίσιο γάλα, μια και στα βουνά μας βόσκουν ελεύθερα αιγοπρόβατα, που καταλήγουν στις μάντρες των ποιμένων τους.
8/8: Συγκεντρώσαμε καρπούς από τα φυτά που οι ίδιοι φυτέψαμε από παραδοσιακούς σπόρους και μάθαμε στην πράξη με ποιο τρόπο συλλέγουμε τους σπόρους τους, για να τους αποθηκεύσουμε και να τους έχουμε για την επόμενη χρονιά.
24/8: Είχαμε την ιδιαίτερη εμπειρία να παρακολουθήσουμε, πως γίνονται το πρόσφορο και ο άρτος για την Εκκλησία, μια διαδικασία που είναι ιεροτελεστία και προσευχή και συνιστούμε να γίνεται σε κάθε σπίτι.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν και προχωράμε στα επόμενα βήματά μας πιο γεμάτοι και πιο αισιόδοξοι.
Δόξα τω Θεώ!