Βανδάλισαν προτομές Μακεδονομάχων στη Θεσσαλονίκη

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια βανδαλισμού προχώρησαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Μαρτίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας βρισιές με μαύρο σπρέι στις προτομές Μακεδονομάχων!

Η απαράδεκτη πράξη, που σημειώθηκε στην πλατεία Μακεδονομάχων, δημοσιοποιήθηκε στο facebook από το σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης». Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, οι ασεβείς βάνδαλοι είχαν γράψει με μαύρο σπρέι στις βάσεις των προτομών «Σκ@τ@ στους εθνικούς ήρωες», υπογράφοντας με το γνωστό σήμα των αναρχικών. Το πρωί συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθάρισε τις προτομές από τα ανθελληνικά συνθήματα.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς ότι, εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι εθνικοί μας ήρωες, οι Μακεδονομάχοι, που απελευθέρωσαν τη Μακεδονία από τους Βουλγάρους, αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι θα έγραφαν στα ελληνικά ή στα βουλγαρικά; Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για τις προτομές των Αλέξανδρου Πετρίδη, Γεωργίου Βολάνη, Ευθύμιου Καούδη, Ηλία Δεληγιαννάκη, Καπετάν Κώττα, Παύλου Γυπάρη, Παύλου Μελά και Δημήτρη Καλαποθάκη.

 

Πηγή: ΔημοκρατίαΑκτίνες

Τράπεζα Ιδεών