Το μυστικό για να πετύχει ο γάμος

Όσοι παντρεύονται θέλουν να επιτύχουν στο γάμο τους. Αλλά πώς θα επιτύχει ο γάμος τους. Ποιο είναι το μυστικό του;
Δυστυχώς δεν ξέρουν οι πολλοί που βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας. Ισως και σύ, αναγνώστα, να αγνοεις. Ακουσε, λοιπόν Το μυστικό αυτό της επιτυχίας του γάμου βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το Μυστήριο του Γάμου.
Το Μυστήριο έχει μέσα του κάτι μυστηριώδες, κάτι μεγάλο και δυνατό, που μπορεί, χρησιμοποιούμενο, να κάμη το γάμο πετυχημένο και ευτυχισμένο. Το μυστικό αυτό, το τόσο ικανό και σπουδαίο, είναι η θεία Χάρη.
Είναι η Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που κρύβεται μέσα στο Μυστήριο. Πόσοι όμως το ξέρουν αυτό; Πόσοι προσέρχονται σήμερα στο γάμο, σαν σε Μυστήριο και όχι σαν σε μια απλή τελετή;
Οι περισσότεροι, μάλιστα, την ώρα του Μυστηρίου προσέχουν αλλού. Προσέχουν περισσότερο στον φωτογράφο, για να πάρη καλές φωτογραφίες, παρά στο Μυστήριο. Πόσοι γνωρίζουν τη δύναμη και την αξία της θείας Χάριτος;
Ιδέα δεν έχουν οι πολλοί τι θα πη θεία Χάρη και Ευλογία Θεού! Αλλά τότε πώς θέλουν να πετύχη ο γάμος αυτός; Ο γάμος, αγαπητέ, δεν είναι υπόθεση μόνον των δύο συζευγμένων. Είναι υπόθεση ιερά. Είναι υπόθεση του Θεού.
Για το γάμο ενδιαφέρεται ο ίδιος ο Θεός, που μπορεί να δώση τη Χάρη Του, τη δύναμή Του, την ευλογία Του, ώστε να πετύχει ο γάμος. Αυτό, λοιπόν, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η παντοδύναμη θεία Χάρη.
 
~ Αρχ. Χαραλάμπους Δ. Βασιλοπούλου
(Από το βιβλίο: ο γάμος πως θα επιτύχη σελ. 7-8)