Συνέντευξη Τύπου στο Caravel κατά της ελεύσεως του Πάπα – 27/04/2001

Συνέντευξη τύπου των Κληρικών καί Μοναχών που συντόνισαν τις πανελλήνιες αντιδράσεις κατά της θεσμικής και επίσημης εκκλησιαστικής υποδοχής του Πάπα εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2001.

Οι πατέρες εξηγούν τους λόγους και τη θεολογία όπισθεν των αντιδράσεων κατά της ελεύσεως του Πάπα, την οποίαν η επίσημη Διοίκηση της Εκκλησίας “σέρβιρε” ως γεγονός εκκλησιαστικώς και εθνικώς αδιάφορο.

Το ίδιο βράδυ, μετά τη συνέντευξη, έγινε ολονύκτιος αγρυπνία στην Ι.Μ. Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, για την αποτροπή όσων κακών έμελλε να επισωρεύσει η θεολογική και εκκλησιολογική αυτή πτώση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος και μίλησαν κατά σειρά ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εκδότης του περιοδικού “Παρακαταθήκη”, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Καθηγητές π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης, ο Οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μἀξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Διονυσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος (τότε) π. Σαράντης Σαράντος, Καθηγητής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Στο τέλος απαντώνται ερωτήματα των ακροωμένων δημοσιογράφων.