Ο μόνος τρόπος για να γίνει η Αμερική υπέρ της ζωής (του αγέννητου παιδιού)

Σχόλιο: Αρθρογράφος μια ευρέως γνωστής αμερικανικής ιστοσελίδας μελετά την επόμενη μέρα από την πρόσφατη ανατροπή της περιβόητης νομολογίας Roe v. Wade. Επισημαίνει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέστρεψε το θέμα στο λαό και σε πέντε δημοψηφίσματα απορρίφθηκαν προτάσεις για περιορισμό των εκτρώσεων, ακόμα και σε συντηρητικές πολιτείες, όπως το Κεντάκι ενώ σε άλλη πολιτεία απορρίφθηκε νομοσχέδιο που προέβλεπε ότι τα παιδιά που γεννιούνται κατά λάθος, έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια έκτρωσης χρήζουν ιατρικής φροντίδας, κάτι φυσικά τελείως αυτονόητο… Κάτι πρέπει να γίνει, λοιπόν.
Προτείνει δύο τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος: πρώτον, ενεργοποίηση των κληρικών πάνω στο φλέγον θέμα των εκτρώσεων, οι οποίοι οφείλουν συνεχώς να το αναδεικνύουν και δεύτερον, επιθετική διαφήμιση της ζωής του αγέννητου παιδιού μέσα στη μήτρα, για να καταλάβει η κοινωνία τι ακριβώς σκοτώνει.
 
Μετάφραση: Ιωάννης Λάμπρου

Του Michael Brown

Δύο γενιές γυναικών που μεγάλωσαν με την απόφαση Roe εναντίον Wade ως νόμο της χώρας, ύψωσαν τις φωνές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στον εκλογικό θάλαμο, διαμαρτυρόμενες κατά της ιστορικής ανατροπής της εν λόγω απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο. Ως αποτέλεσμα, και τα πέντε νομοσχέδια που σχετίζονται με τις αμβλώσεις και τα οποία ψηφίστηκαν στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές είπαν “’Οχι” υπέρ της ζωής, ακόμη και στο Κεντάκι.

Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο FiveThirtyEight, «Τον Ιούνιο, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Samuel Alito και η υπερσυντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου έγραψαν ότι έστελναν το θέμα της άμβλωσης πίσω στους ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι.

“Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών μοιάζουν με μία εντυπωσιακή επίπληξη της απόφασης του Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs εναντίον Jackson- Οργάνωση Υγείας Γυναικών και του κύματος των σχεδόν ολοκληρωτικών απαγορεύσεων των αμβλώσεων που ακολούθησε”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι γυναίκες βοήθησαν στην αύξηση αυτών των ψήφων, η Daily Wire επεσήμανε ότι, «Σε σύγκριση με τους παντρεμένους που ευνοούν τους υποψήφιους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος φέτος, ένα exit poll του CNN από 18.571 συνολικά ερωτηθέντες βρήκε ότι το 68% των ανύπαντρων γυναικών ψήφισαν υπέρ των Δημοκρατικών πολιτικών— διαφορά 37 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Και καθώς οι ηλικίες μικραίνουν, η ανισότητα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη: “Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία από τα δεδομένα των exit poll του CNN δείχνουν ότι το 72% των γυναικών μεταξύ 18 και 29 ψήφισαν Δημοκρατικούς”.

Τί δραματική διαφορά στα πρότυπα ψηφοφορίας, αλλά που συνάδει με τη νοοτροπία πολλών ανύπαντρων γυναικών, ειδικά νεότερων γυναικών.

Για να αναφέρω ξανά από την Daily Wire, “Μελέτες δείχνουν ότι οι ανύπαντρες γυναίκες ψηφίζουν Δημοκρατικούς πιο συχνά από τις παντρεμένες επειδή εξαρτώνται από ένα μόνο εισόδημα, έχουν φεμινιστική στάση απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα όπως η άμβλωση και η προγαμιαία σεξουαλική συμπεριφορά και συμφωνούν με ιδεολογίες που επαναπροσδιορίζουν τους ρόλους του φύλου και τις οικογενειακές ευθύνες”.
«Η ατζέντα των Δημοκρατικών για τις ριζοσπαστικές αμβλώσεις και την LGBTQ σε συνδυασμό με την αμελή διακυβέρνηση των πόλεων μας βγάζει νόημα απολύτως, όταν συνειδητοποιείς ότι η καταστροφή της πυρηνικής οικογένειας και η εξάρτηση από την κυβερνητική ευημερία κρατά το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία», έγραψε στο Twitter ο Jayme Chandler Franklin. ”
Αναλύοντας περαιτέρω τα δεδομένα, η Breitbart σημείωσε ότι, «Το 33% των γυναικών είπε ότι η άμβλωση ήταν το πιο σημαντικό τους θέμα, με το 77% αυτών των ερωτηθέντων να υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους σε σύγκριση με το 22% που υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους. Το επόμενο πιο σημαντικό ζήτημα για τις γυναίκες ήταν ο πληθωρισμός στο 28%, ακολουθούμενο από το έγκλημα, την πολιτική για τα όπλα και τη μετανάστευση, που ήταν όλα ίσα στο 10%.

«Μία πλειοψηφία των γυναικών (67 τοις εκατό) δήλωσαν επίσης ότι ήταν είτε θυμωμένες είτε δυσαρεστημένες με την ανατροπή της απόφασης Roe εναντίον Wade, με το 72 τοις εκατό των γυναικών που υποστήριζαν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να συμφωνούν, σε σύγκριση με το 27 τοις εκατό που υποστήριξαν τους Ρεπουμπλικάνους. Από την άλλη πλευρά, το 30 τοις εκατό των γυναικών ήταν είτε ενθουσιώδεις είτε ικανοποιημένες με την ανατροπή του Roe, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους (84 τοις εκατό) σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς (15 τοις εκατό).

Αυτό σίγουρα έρχεται σε ρήξη με τα ιστορικά πρότυπα ψηφοφορίας, στα οποία η οικονομία, πολύ περισσότερο από τα κοινωνικά ζητήματα, κυριαρχούσε στις αποφάσεις ψηφοφορίας.

Σίγουρα, οι υπέρ της ζωής βγήκαν επίσης σε ισχυρούς αριθμούς.

Όπως επισημαίνεται από την Catherine Glenn Foster στο American Conservative, «οι ακτιβιστές για τις αμβλώσεις τα πήγαν άσχημα σε κρατικό επίπεδο. Οι Δημοκρατικοί δεν μπόρεσαν  να αντιμετωπίσουν τον κυβερνήτη της πολιτείας, τον γενικό εισαγγελέα ή τις βουλευτικές θέσεις σε κόκκινες (υπέρ των Ρεπουμπλικανών) πολιτείες που έχουν επιβάλει όρια αμβλώσεων από τον Ιούνιο. Οι ακτιβιστές για τις αμβλώσεις δεν μπορούσαν να νικήσουν τους δημόσιους αξιωματούχους σε αυτές τις πολιτείες ή να κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία των ΗΠΑ για να εμποδίσουν αυτούς τους νόμους των πολιτειών».
Η Foster σημείωσε επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτειών με νόμους υπέρ της ζωής “στα χαρτιά” τους, εξέλεξαν Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες (συμπεριλαμβανομένων των Αρκάνσας, Αϊντάχο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Τέξας, Τζόρτζια, Αϊόβα, Οχάιο, Τενεσί και Νότια Καρολίνα, στις περισσότερες περιπτώσεις με μεγάλη διαφορά).

Τούτου λεχθέντος, υπήρξε μια ισχυρή ώθηση κατά της αντιστροφής της απόφασης Roe, και οι ακτιβιστές υπέρ της άμβλωσης τροφοδότησαν τις φλόγες του φόβου με μια αδυσώπητη, υπερβολική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, σαν η ανατροπή του Roe να σήμαινε ότι η άμβλωση θα απαγορευόταν πλέον σε εθνικό επίπεδο (αντί παρά απλώς να επιστρέφουν στη δικαιοδοσία των πολιτειών).

Αυτή η κίνηση ήταν επίσης πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και χρησιμοποιούσε έξυπνα μηνύματα που έδειχναν μακριά από την πραγματικότητα της άμβλωσης. Και οι προηγούμενες δηλώσεις τουλάχιστον ενός Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, που έλεγε ότι θα εκδιώξει γυναίκες που έκαναν εκτρώσεις ως δολοφόνοι, άναψαν περαιτέρω τις φλόγες του φόβου, αν όχι καθαρού τρόμου.

Ωστόσο, δηλώσεις όπως αυτές, οι οποίες ήταν τελείως ακραίες, παρουσιάστηκαν ως κυρίαρχο ρεύμα για να διασφαλιστεί η βαθύτερη οργή των ψηφοφόρων, ειδικά μεταξύ των γυναικών.

Γράφοντας για το The Federalist, ο Robert G. Marshall προσδιόρισε αυτά τα πέντε ψέματα στον απόηχο της υπόθεσης Roe: 1) Η αντιστροφή της απόφασης Roe θα βάλει τις γυναίκες στη φυλακή για τις αμβλώσεις. 2) Οι γυναίκες θα διωχθούν για αυτοάμβλωση εάν το Roe αντιστραφεί. 3) Οι γυναίκες θα διωχθούν για αποβολή. 4) Η αναστροφή του Roe θα ποινικοποιήσει τη χρήση χαπιών και ενδομήτριων συσκευών.5) «Τα αγέννητα δεν έχουν ποτέ αναγνωριστεί στο νόμο ως πρόσωπα».

Δυστυχώς, και δεν αποτελεί έκπληξη, ψέματα όπως αυτό έχουν ήδη ριζώσει σε εκατομμύρια καρδιές και μυαλά, και η πλευρά υπέρ των δικαιωμάτων των αμβλώσεων ενεργοποιείται όσο ποτέ άλλοτε.

Από την άλλη πλευρά, είναι κατανοητό ότι η πλευρά που τάσσεται κατά των αμβλώσεων, αν και γεμάτη ευφορία και ενθάρρυνση με την ιστορική ανατροπή του Roe, δεν έχει ακόμη αποκτήσει πλήρως την δυναμική της.

Πώς, λοιπόν, μπορούν να κερδίζονται οι μάχες πολιτεία με πολιτεία; Πώς μπορούν να ανατραπούν οι νόμοι για τις αμβλώσεις που έχουν ψηφιστεί στο Μίσιγκαν και την Καλιφόρνια και τη Μοντάνα;

Ένα email της 9ης Νοεμβρίου από το Οικογενειακό Συμβούλιο της Καλιφόρνια ανήγγειλε ότι «οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια εγκρίνουν έναν από τους «Πιο ακραίους νόμους περί αμβλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο».
Στη Μοντάνα, «οι ψηφοφόροι απέρριψαν μια πρωτοβουλία ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών που θα επέβαλλε ότι τα βρέφη που γεννιούνται ζωντανά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβιώνουν από αποτυχημένες αμβλώσεις, είναι νομικά πρόσωπα που δικαιούνται σωτήρια ιατρική περίθαλψη».

Τι μπορεί να γίνει για να ανατραπεί η εν λόγω πορεία;

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να δούμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

Πρώτα και κύρια, πρέπει να υπάρξει μια μαζική αναβίωση στην εκκλησία που θα οδηγήσει σε πλήθος μεταστροφών στην κοινωνία και που με τη σειρά της οδηγεί σε μια ένδοξη εθνική αφύπνιση. Μόνο όταν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν την καρδιά του Θεού για το αγέννητο, η όλη συνθήκη θα στραφεί πιο αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της ζωής.
Καθώς η εκκλησία ζωντανεύει τη φρίκη της άμβλωσης και την ιερότητα της ζωής και καθώς ο λαός του Θεού κερδίζει τους χαμένους και κάνει μαθητές κατά εκατομμύρια, το κύμα των αμβλώσεων θα στραφεί προς τη ζωή.
Δεύτερον, πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη της αλλαγής της καρδιάς και του μυαλού, εκθέτοντας τις πραγματικότητες αυτών των δρακόντειων νομοσχεδίων υπέρ των αμβλώσεων και συνεχίζοντας να επιδεικνύουμε την προσωπικότητα του μωρού που βρίσκεται στη μήτρα.
Αναμένω και ελπίζω ότι όπως πολλοί Αμερικανοί ξυπνούν με την παραφροσύνη του ακραίου τρανσέξουαλ ακτιβισμού, ιδιαίτερα τον χημικό ευνουχισμό και τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των παιδιών, θα αφυπνιστούν επίσης στην πραγματικότητα της άμβλωσης.
Τα καλά νέα είναι ότι το Roe ανατράπηκε, κάτι που για πολλούς φαινόταν εντελώς αδύνατο για δεκαετίες. Είναι επίσης αναμενόμενο ότι η πλευρά υπέρ των αμβλώσεων έχει ανανεωθεί πρόσφατα για τον αγώνα.
Αλλά η ίδια επιμονή που πάλεψε για 5 δεκαετίες για να δει την κατάργηση του Roe είναι η ίδια επιμονή που μπορεί να δει Το κύμα (των αμβλώσεων) να μετατρέπεται σε ζωή από πολιτεία σε πολιτεία.
Ωστόσο, χωρίς μια σαρωτική εθνική αναγέννηση, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. Με αυτό, οι σημερινοί ριζοσπαστικοί νόμοι υπέρ των αμβλώσεων μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν.