Κύπρος: Στραγγαλίζουν οικονομικά τους φοιτητές με τα PCR εκβιάζοντάς τους για το εμβόλιο

Ο Κωνσταντίνος Τσιούτης, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δήλωσε χθες ότι η εισήγηση για διενέργεια μοριακών εξετάσεων αντί rapid test από τους φοιτητές δεν ήταν των επιστημόνων και δεν στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης δήλωσε ότι η εισήγηση προήλθε από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Ο τελευταίος έριξε την ευθύνη στους πρυτάνεις που ζητούσαν αλλαγή στα πρωτόκολλα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Παίζουν την κολοκυθιά! Κάπως έτσι λαμβάνονται οι αποφάσεις για την πανδημία.

Βεβαίως, το θέμα δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα. Διότι από μια τέτοια παιδαριώδη διαχείριση θα θυματοποιηθούν χιλιάδες φοιτητές. Όσοι δεν θέλουν για διάφορους λόγους να εμβολιαστούν, θα υποχρεωθούν να πληρώνουν κάθε μήνα τουλάχιστον 300 ευρώ σε PCR για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια ακόμη απάνθρωπη ενέργεια των κυβερνώντων. Η οποία, όμως, έχει και πολλή ουσία. Διότι αν πιστέψουμε τον κ. Τσιούτη ότι δεν πρόκειται για εισήγηση των επιστημόνων, τότε ευθύνεται ο  κ. Χατζηπαντέλας ή κάποιος πρύτανης. Όποιος και αν είναι, η ουσία είναι ότι στέλνει στον κάδο απορριμμάτων τον ισχυρισμό ότι ακολουθούν τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως, που αποκαλύφτηκε ότι το θεώρημα αυτό βρίσκεται μόνο στα λόγια. Πλειστάκις έχει επιβεβαιωθεί ότι άλλα εισηγούνται οι επιστήμονες και άλλα αποφασίζουν οι πολιτικοί. Απλώς, επισφραγίζεται το συμπέρασμα για μια ακόμη φορά ώστε να μην θεωρούν ότι το χάβουμε πια.

Η υπόθεση των περιβόητων τεστ αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Μάλλιασε η γλώσσα μας να φωνάζουμε ότι όπως γίνεται εδώ και ένα περίπου χρόνο, δηλαδή, μαζικά κατά δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα και χωρίς στόχευση, είναι άσκοπο και πρόσφερε μόνο δεκάδες εκατομμύρια σε μερικές εταιρείες και μερικά εργαστήρια. Δεν το λέγαμε μόνο εμείς αλλά και οι επιστήμονες σύμβουλοι της Κυβέρνησης. Μας αγνοούσαν όμως.

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι τα περιβόητα ράπιντ τεστ είναι αναξιόπιστα. Πρώτα το παραδέχτηκαν με την απόφασή τους να μην δέχονται τους τουρίστες με ράπιντ τεστ αλλά μόνο με PCR. Βλέπετε, αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει τεράστια διασπορά του ιού από τουρίστες οι οποίοι θα έρχονταν με λανθασμένα τεστ. Τώρα έρχονται να επισφραγίσουν το συμπέρασμα αυτό με την πρόθεσή τους να επιβάλλουν στους φοιτητές να πληρώνουν PCR κάθε 72 ώρες για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Διότι αν τα ράπιντ τεστ είναι αξιόπιστα, τότε γιατί να επιβάλλουν στους φοιτητές τα PCR σε υπερδιπλάσιο κόστος; Δεν κάνουμε τους χαζούς. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι απώτερος στόχος είναι ο εξαναγκασμός των φοιτητών να εμβολιασθούν. Πλην, όμως, μιλάμε με τους δικούς τους όρους.

Με την απόφαση αυτή (που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια σύμφωνα με τον Τσιούτη) προκύπτει μείζον θέμα. Αφού παραδέχονται ότι τα ράπιντ τεστ είναι αναξιόπιστα, συνεπάγεται ότι τόσο καιρό είναι ένοχοι για ένα τεράστιο έγκλημα. Πέταξαν δεκάδες εκατομμύρια σε αυτά τα τεστ, υποβάλλοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, για κάτι που ήταν αναξιόπιστο. Και επικίνδυνο. Διότι, αφού ήσαν αναξιόπιστα, δημιουργούσαν πολλές ωρολογιακές βόμβες. Ένα σωρό πολίτες κρατούσαν μιαν ένδειξη «αρνητικός» αλλά επρόκειτο για λανθασμένο αποτέλεσμα. Εκείνοι θεωρούσαν ότι ήσαν καθαροί και κυκλοφορούσαν στην κοινωνία σκορπώντας τον ιό. Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό το έγκλημα;

Η ουσία, όμως, αυτή την στιγμή είναι ότι επιχειρούν να στραγγαλίσουν οικονομικά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους μέχρι να τους εξαναγκάσουν να εμβολιαστούν. Όπως έπραξαν και με τους μεροκαματιάρηδες τους οποίους υποχρέωσαν να πληρώνουν κάθε 72 ώρες τεστ για να μπορούν να εργαστούν ή να μπουν σε ένα φούρνο να αγοράσουν ψωμί! Και ας μην απαντήσουν πάλι ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να τους πληρώνουν τα τεστ αφού δεν εμβολιάζονται. Το επιχείρημα αυτό είναι αίολο και χιλιοαπαντημένο. Όλοι πληρώνουν φόρους και ΓεΣΥ και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα.

Αυτό που πράττουν τώρα είναι ακόμη πιο απάνθρωπο. Παίζουν με το μέλλον χιλιάδων νέων. Γνωρίζετε κύριε Χατζηπαντέλα πόσες οικογένειες μετράνε με το σταγονόμετρο τα χρήματά τους για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Γνωρίζετε πόσοι νέοι εργάζονται σε καφετερίες και αλλού, με μισθούς 500 ευρώ, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους; Κι έρχεστε τώρα να τους βάλετε το μαχαίρι στο λαιμό; Επιφορτίζοντάς τους με το λιγότερο 300 ευρώ το μήνα; Όποια δικαιολογία και αν επικαλεστείτε δεν πείθετε. Είστε εκτεθειμένος! Άσε που λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δωρεάν ράπιντ τεστ στα σχολεία, πανάκριβα PCR στα πανεπιστήμια!

Έστω και τώρα, αναθεωρείστε την απάνθρωπη απόφαση. Διαφορετικά, βρείτε τουλάχιστον το κουράγιο να πείτε την αλήθεια: Ότι στόχος είναι ο εξαναγκασμός των φοιτητών σε εμβολιασμό. Χωρίς καν να κάνετε πρώτα μια σωστή εκστρατεία ενημέρωσής τους!

πηγή