Ο Florian Dagoury, κορυφαίος δύτης, ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα 40 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του με το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19.
Ο Dagoury είναι γνωστός για το γεγονός ότι έχει κρατήσει την αναπνοή του για 10 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, όμως ο γνωστός freedriver, γαλλικής καταγωγής και με έδρα την Ταϊλάνδη, παρουσίασε σημαντική μείωση στην ικανότητά του να κρατά την αναπνοή του και πήγε σε έναν καρδιολόγο, ο οποίος -σύμφωνα με τον ίδιο- του είπε ότι οφείλεται στο εμβόλιο της Pfizer.
Ο Dagoury μοιράστηκε την εμπειρία του στο Instagram, γράφοντας:
«Απλώς θέλω να μοιραστώ την ενοχλητική εμπειρία μου μετά τον εμβολιασμό και ίσως να έχω κάποιες μαρτυρίες από παρόμοιες ιστορίες άλλων freedivers. Γίνατε καλύτερα;
Μετά τη 2η δόση μου παρατήρησα ότι ο καρδιακός μου ρυθμός ήταν πολύ υψηλότερος από τον κανονικό και η ικανότητα συγκράτησης της αναπνοής μου μειώθηκε σημαντικά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, είμαι στα 65-70 bpm αντί για 37-45 bpm. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είμαι πλέον πάντα πάνω από 100 bpm αντί για 65 bpm, ακόμα και όταν κάθομαι και χαλαρώνω. Μια φορά έφτασε ακόμη και τα 177 bpm ενώ βρισκόμουν σε δείπνο με φίλους! Δέκα μέρες μετά το 2ο εμβόλιό μου, πήγα να δω έναν καρδιολόγο και μου είπε ότι είναι μια κοινή παρενέργεια του εμβολίου Pfizer και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλώς να ξεκουραστώ και θα περάσει. Σαράντα μέρες μετά τη 2η δόση, δεν υπήρξε κάποια πρόοδος, οπότε πήγα σε άλλον καρδιολόγο και διαγνώστηκα με μυοκαρδίτιδα και τετριμμένη ανεπάρκεια μιτροειδούς! Η οποία είναι ουσιαστικά μια φλεγμονή των καρδιακών μυών που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα και κάποιες μικρές διαρροές αίματος από τις βαλβίδες, που δεν κλείνουν πλέον σωστά. Τώρα παλεύω να κρατήσω την αναπνοή μου για 8 λεπτά, στα 150 μέτρα dyn και έχω μια έντονη επιθυμία να αναπνεύσω κάνοντας καταδύσεις των 40 μέτρων. Μια μείωση περίπου 30% στις καταδυτικές μου επιδόσεις. Η πρώτη μου σκέψη και σύσταση στους freedivers σε όλον τον κόσμο είναι να επιλέξουν ένα εμβόλιο που γίνεται με τον παλιό τρόπο, όπως το Sputnik, το Sinovac, το Sinopharm κ.λπ., αντί για αυτά τα νέα εμβόλια mRNA».