Κοπή αγιοβασιλόπιτας από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Πάτρα

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με την ευκαιρία του νέου κοσμικού έτους, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη της Πάτρας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, το απόγευμα της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου 2024, στα γραφεία μας, στο κέντρο της πόλης.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του μικρού Αγιασμού από τον Εφημέριο του ενοριακού μας ναού των Αγίων Αναργύρων π. Νικόλαο Τριανταφύλλη, συνοδεία από τον π. Απόστολο Δημητρόπουλο, προϊστάμενο του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κ. Αχαΐας. Ακολούθησε η ευχή και η κοπή της Βασιλόπιτας από τον καλεσμένο μας ως ομιλητή, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Κωστόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Πατρών, διδάκτορα θεολογίας και γέροντα της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών, πλαισιωμένο από τους προαναφερόμενους πατέρες, παρουσία και των π. Ηλία Κωστόπουλου και π. Παναγιώτη Νικολόπουλου, προϊσταμένων των Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και Αγίου Φανουρίου, αντίστοιχα.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υπεύθυνος πόλεως του σωματείου μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην διττή παρουσία του χρόνου, αφενός ως φθορά, αφετέρου ως ευκαιρία για κατά Χάριν Θέωση, που αποτελεί και τον σκοπό της ζωής μας. Επίσης για την ταυτότητα και τους σκοπούς της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, κάνοντας ειδική μνεία στην ενότητα με συνεκτικό στοιχείο αυτής, τις αξίες του Γένους μας, που δοκιμάστηκαν σκληρά τα προηγούμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας μεταβατική την προηγούμενη χρονιά για την επούλωση των πληγών και στην επαναφορά μας και παρέθεσε έναν πλούσιο απολογισμό των αντίστοιχων δράσεων, σε τοπικό επίπεδο, όπως και τους τομείς δράσης που εργάζεται το σωματείο, για να αποδώσει η Ρωμηοσύνη τους πλούσιους καρπούς της, σε ένα περιβάλλον που συνεχίζει να είναι ακραία διχαστικό, στοχεύοντας στον πυρήνα της ύπαρξής μας.
 
Ακολούθησε πνευματική ομιλία από τον Γέροντα Κύριλλο Κωστόπουλο με θέμα: “ο Άγιος Γερβάσιος, μια νεότερη εκκλησιαστική προσωπικότητα”, με αναφορά στον θαυμαστό βίο του πρόσφατα αγιοκαταταχθέντα από την Εκκλησία μας Άγιο Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο ο ομιλητής είχε πνευματική σχέση στα νεανικά του χρόνια, η οποία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.
 
Το φλουρί για τον κερδισμένο, απέφερε όμορφα δώρα από τις εκδόσεις του σωματείου και το εξαιρετικό βιβλίο για τον τιμώμενο Άγιο, που έχει συγγράψει ο ομιλητής.
 
Επίσης ο γέροντας μας δώρισε εικόνα του Αγίου Γερβασίου, που θα κοσμεί τα γραφεία μας, παρέχοντας την πλούσια χάρη του.
 
Πλήθος μελών και φίλων που παραβρέθηκαν, κατέκλυσαν τον εσωτερικό χώρο των γραφείων και τα πεζοδρόμια εξωτερικά, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, που διατηρήθηκε μέχρι αργά το βράδυ.
 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.