Κοπή Αγιοβασιλόπιτας από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στο Καρπενήσι

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 η ομάδα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στο Καρπενήσι συναντηθήκαμε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Καρπενησίου (που μας παραχώρηθηκε με πολλή προθυμία από την αντιδήμαρχο κ. Σβερώνη Χριστίνα, την οποία και ευχαριστούμε από την θέση αυτή), για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Την σύναξη και την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης μας και τις εγκάρδιες ευχές του.

Στον πατερικό του λόγο επισήμανε πως ο άνθρωπος ζει και κινείται σε δύο πλαίσια. Στο πλαίσιο του χώρου και στο πλαίσιο του χρόνου. Ζει και πορεύεται μέσα σε κάποια χρονικά πλαίσια. Οι άνθρωποι, όμως, είμαστε πλασμένοι από τον Θεό για τα αιώνια. Μετά την πτώση των πρωτοπλάστων έχουμε ημερομηνία λήξης εδώ στην επίγεια ζωή. Ως χριστιανοί πιστεύουμε ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται στην αιωνιότητα. Το θέμα είναι πώς πρέπει να ζούμε. Χαιρόμαστε με την αλλαγή του νέου χρόνου, η οποία βαραίνει την πλάτη του καθενός. Όμως ως χριστιανοί είμαστε πλασμένοι για τα ουράνια. Εάν αγαπήσουμε τον Θεό και τον αδελφό μας, σίγουρα η αιωνιότητα περιμένει το κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε αναφορά στις εκδηλώσεις και συναντήσεις της χρονιάς που πέρασε. Στην συνέχεια αναπτύχθηκε συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας.

Όλοι γευτήκαμε εδέσματα που έφεραν με πολλή αγάπη φίλες της ΕΡΩ.

Οι δύο φίλοι που βρήκαν τα φλουριά της βασιλόπιτας στα κομμάτια τους κέρδισαν ως δώρο βιβλία από τις εκδόσεις της ΕΡΩ.

Ευχόμαστε σε όλη την Ρωμηοσύνη χρόνια πολλά και ευλογημένα, είθε ο Κύριος να μας χαρίσει μια καλή και δημιουργική εν Χριστώ χρονιά!