«Καλωσήρθατε στο τέλος της Δημοκρατίας»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής
 
Ένα εκπληκτικό άρθρο στο THE SPECTATOR, περιγράφει την πραγματικότητα που πολλοί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως έχει ΗΔΗ έρθει, και που κλιμακώνεται ταχύτατα και δραματικά.
 
Από την ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ για να εισβάλλει στη ζωή, στη νοοτροπία και στην καθημερινότητά μας, η “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ” που μας πωλούν οι “προστάτες”, την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ που προκάλεσαν εκείνοι που μας “προστατεύουν” από την κλιματική αλλαγή και μας “ξαναπροστατεύουν” με τη δήθεν επιδοματική πολιτική, την ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που (μέσω της ενεργειακής κρίσης) οι ΙΔΙΟΙ έφεραν προ των πυλών (ακόμη στην αρχή είμαστε) και πάλι πωλούν σήμερα “προστασία” συζητώντας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.
 
Όλα βασίζονται στο δόγμα “προστασίας”, από προβλήματα που οι ίδιοι οι “προστάτες” είτε δημιούργησαν, είτε εργαλειοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν.
 
Βαδίζουμε ολοταχώς προς την οριζόντια επέκταση της ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ και των ακραίων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ. Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι ακόμη σφυρίζουμε αδιάφορα και κοιτάζουμε το δάχτυλο κι όχι την πραγματικότητα που μας δείχνουν πλέον ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Όλα αυτά έρχονται πλέον ΒΙΑΙΑ, διότι η πανδημία έγινε η χρυσή ευκαιρία να περάσει στην κοινωνία η αντίληψη του “ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ” που λειτουργεί μόνιμα ως “ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ” ώστε να επιβάλλει αυτά που θέλει, όπως τα θέλει, για όσο καιρό θέλει. Στην πραγματικότητα έχουμε μια βίαιη εισβολή του “κρατισμού” με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της ατομικής, οικογενειακής, κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής ζωής του καθενός μας, μέσα από ένα δόγμα βασιζόμενο στην “ηθική” (πολιτικορθακισμός) και στην “υγεία” .
 
Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο να γίνουν πραγματικότητα τα πιο αρρωστημένα και κοινωνιοπαθή όνειρα μιας παγκόσμιας ελίτ. Σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα δεν χρειάζεται ένας αμφιβόλου ψυχικής ισορροπίας πολιτικός που να διεγείρει τα πλήθη και να επιβάλλει διατάγματα προστασίας του λαού και του κράτους. Απαιτείται μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τεράστια οικονομική δύναμη, και αρκετοί “πρόθυμοι” που θα γίνουν ηθικά, συνειδησιακά ή/και οικονομικά όμηροι, και θα πουλήσουν στη συνέχεια σε εμάς “προστασία”…
 
           —————————–————————— 
 
Αποσπάσματα από το άρθρο στο THE SPECTATOR
 
«Θλιβόμαστε για τις απολυταρχίες στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά σε μεγάλο βαθμό αγνοούμε την “πιο λεπτή” αυταρχική τάση στη Δύση. Μην περιμένετε μια ωμά αποτελεσματική δικτατορία από τo 1984 του Όργουελ: μπορεί να παραμείνουμε, όπως είμαστε τώρα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ, αλλά να κυβερνιόμαστε από μια ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ εξουσιοδοτημένη από μεγαλύτερες δυνάμεις επιτήρησης από αυτές που απολαμβάνουν ακόμη και οι πιο θορυβώδεις δικτατορίες»
 
«Οι πολιτικές για την αλλαγή του κλίματος θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τη νέα ΑΥΤΟΚΡΑΤΙΑ (AUTOCRACY) για μια γενιά. Καθώς οι ολιγάρχες της τεχνολογίας και το οικονομικό κατεστημένο εφαρμόζουν την ιδέα του Νταβός για μια Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), θα προκαλέσουν ένα γρήγορο τέλος στα ορυκτά καύσιμα. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για μεγάλες επενδύσεις από υπερπλούσιες εταιρείες και κερδοσκόπους στην «πράσινη οικονομία», όλα δυνατά ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. 
 
Για τους περισσότερους ανθρώπους, σημειώνει ο Eric Heymann, ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank Research, η ταχεία «πράσινη» μετάβαση θα σημαίνει «ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Η συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ως μέσου για τη ΒΙΑΙΗ μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα απαιτήσει ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ και να αναγκαστούν να ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, και να ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. Η επιβολή θα είναι αναγκαστικά παρεμβατική επίσης. Οι σχεδιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού πιέζουν για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΑ».
 
 
 
13/1/22