ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.. ΒΑΛΛΕΤΑΙ

exosomatiki613a_158043406Μαριάννα Ζήση

 

Άγιος Νεκτάριος: Ο ηθικός νόμος είναι έμφυτος τω ανθρώπω νόμος και εκδηλούται ως συμφυής του ανθρώπου διάθεσις και κλίσις  προς το αγαθόν, το αληθές το δίκαιον.

Ο ηθικός νόμος δόθηκε στον άνθρωπο και εκδηλώνεται ως έμφυτη διάθεση και κλίση προς το αγαθό, το αληθινό και  το δίκαιο.

 

Προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι κατά πόσο ο ηθικός νόμος λειτουργεί ως πυξίδα  στο ζωτικότατο  ζήτημα της δημιουργίας του ανθρώπου.

Ο σχεδιασμός μωρών, δηλαδή ο σχεδιασμός κατά παραγγελία ανθρώπων, που διαβάσαμε πρόσφατα ως είδηση στον επιστημονικό κόσμο, έφερε στη μνήμη μου ένα παλαιότερο θέμα σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πρέπει να έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια, όταν ενώ οδηγούσα, αναγκάστηκα να σταματήσω στα δεξιά του δρόμου σοκαρισμένη από τη ραδιοφωνική είδηση που είχα μόλις πληροφορηθεί.

«Ξεσηκώθηκαν οι ηθικοβιολόγοι στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη ετεροθαλή αδέρφια τα οποία φτάνουν μέχρι και τα  100, 150 στον αριθμό,  και έχουν τον ίδιο κοινό δωρητή σπέρματος», χωρίς να το γνωρίζουν βέβαια.

 Ένας αριθμός αναγνώρισης, στη θέση ενός πατέρα. Μια γυναίκα, η οποία  κάνει τα πάντα προκειμένου να γίνει μητέρα. Ένας δωρητής σπέρματος, ο οποίος ονομάζεται έτσι αν και πάντα αμοίβεται με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, μια  που  αυτό είναι κυρίως και το κίνητρο για να γίνει δωρητής. Αυτή είναι η αλήθεια με όλες τις τρομακτικές συνέπειες που μπορεί να έχει τόσο για τα ίδια τα άτομα όσο και για την κοινωνία.

Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να μάθει αυτό το παιδί- δημιούργημα ότι ο πατέρας του δεν είναι αυτός που βλέπει μέσα στην οικογένεια (αν υπάρχει βέβαια οικογένεια) αλλά  είναι το νούμερο 372, το οποίο δεν έχει ούτε όνομα, ούτε στοιχεία, ούτε ζωή, λόγω του ότι απαγορεύεται η γνωστοποίησή όλων αυτών.

Η συνέχιση του ανθρώπινου είδους περνάει εδώ και χρόνια μέσα από τις συμπληγάδες της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τις τράπεζες σπέρματος και ωαρίου. Είναι πραγματικά οξύμωρο το πώς καταλήγει κάθε σπόρος αναζήτησης και βελτίωσης στην επιστήμη, όταν χωρίς ηθικό προσανατολισμό οδηγείται αυτή στο να υπηρετεί το χρήμα και να χάνει τελικά την αρχική προδιάθεση.

Απόλυτος κίνδυνος για την ανθρωπότητα η επιστήμη χωρίς ηθικό νόμο, η επιστήμη χωρίς όρια, χωρίς αρχές και κυρίως χωρίς σεβασμό προς τον Ένα και μοναδικό δημιουργό. Απόλυτα υποταγμένη, δέσμια και άκρως επικίνδυνη.