Δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακή αναγνώριση προσώπου πλέον στις συναλλαγές με τράπεζες!

Εχθές έλαβα στο email μου ενημέρωση από την Εθνική τράπεζα πως από δω και στο εξής οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται με δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου (χέρι & μέτωπο) κτλ…
Για όσους σκέφτονται μόνο με τη λογική, είναι απολύτως δικαιολογημένο. Ασφάλεια και εύκολες συναλλαγές.
Για τους χριστιανούς που έχουν διαβάσει την Καινή Διαθήκη δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά αναμενόμενο.
Η διαχείριση και ο έλεγχος της κοινωνίας έστω κι αν φαινομενικά προστατεύει την υγεία μας στην παρούσα συγκυρία (lockdown, ενημέρωση ποιος ψωνίζει, ποιος γυμνάζεται, ποιος πάει στο γιατρό κτλ.), είναι μια πρόγευση για το “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.” (Ιωάννη κεφ. Ιγ’ 16)
Είναι μια ευλογία του Θεού που μας δείχνει πώς θα είναι τα πράγματα εκείνες τις ημέρες… κι ότι είναι εφικτό να γίνει για όσους πιστεύουν πως δεν πρόκειται να συμβεί.
Σε κάποιες χώρες όπως η Σλοβακία π.χ. ο έλεγχος είναι ακόμη πιο αυστηρός. Δεν μπορείς να πας πουθενά αν δεν έχεις έγκυρο τεστ για covid-19 το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε 8 ημέρες. Το πρόστιμο για τους παραβάτες…1500€.
Με αγάπη,
π. Γεώργιος Χριστοδούλου