Αφίσες και αφίσες…

Όταν τον Ιανουάριο του 2020 δεκάδες χριστιανικά Σωματεία που αριθμούν δεκάδες  χιλιάδες μέλη ανάρτησαν αφίσα στο Μετρό υπέρ της ζωής του πλέον απροστάτευτου όντος, που είναι το μωρό μέσα στην μήτρα της μητέρας του, ψοφοδεής υπουργός που εκλέχθηκε με τις ψήφους των μελών αυτών των σωματείων, με μία τελείως αντιδημοκρατική συμπεριφορά κάλεσε την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να αποσύρει το ίδιο βράδυ της αφίσες από τους χώρους του Μετρό με την αιτιολογία ότι ο σφαγιασμός των αγέννητων στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Προφανώς ο κος Υπουργός αναφερόταν στον νόμο 1609 του 1986 περί αμβλώσεων που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά και μέσα σε 35 χρόνια μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα γερόντων. Ας πληροφορίσουμε τον κο  Υπουργό ότι οι νόμοι αλλάζουν. Ήδη στις ΗΠΑ, αν επανεκλέγει ο Πρόεδρος Τραμπ, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανατραπεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο νόμος περί αμβλώσεων (Roe v. Wade, 410 U.S. 113, 1973). Ο ανηλεής πόλεμος εναντίον του προέρχεται από τις παρεμβάσεις του εναντίον των αριστερών και του ακτιβισμού των γκέι και λεσβιών. Ήδη πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν σχεδόν απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Ακόμη η άποψη του κου Υπουργού, ότι οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη δεν φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή στην αφίσα γνωστού Σούπερ Μάρκετ, για την γιορτή του πατέρα. Μία έννοια που εξευτελίζεται από την συγκεκριμένη αφίσα και η οποία δικαίως σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον ελληνικό λαό. Φυσικά εδώ ισχύουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κανένας Υπουργός δεν παρενέβη όταν παρουσιάζεται αυτό το άγιο πρόσωπο, ο πατέρας, ως drag queen. Πιθανόν να εκφράζει κάποιους Υπουργούς η συγκεκριμένη εικόνα, σίγουρα όμως δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε το θράσος (κατ΄άλλους το θάρρος) να δηλώνει δημόσια στην συντηρητική ελληνική κοινωνία την ομοφυλοφιλία του. Mόλις λίγες δεκαετίες πριν, θα αποτελούσε κόλαφο ενάντια σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό μία τέτοια δήλωση. Όμως η συνεχής ηθική κατρακύλα, που προέρχεται από την ελίτ της χώρας, σε λίγα χρόνια θα ανακηρύξει σε ηρωϊδα την τριαντατριάχρονη που απήγαγε την δεκάχρονη Μαρκέλλα  με σκοπό να ασκήσει το άρρωστο πάθος της, πάνω της.
Ο κύριος Πρωθυπουργός σήμερα θα παρευρεθεί σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έμφαση στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές απόψεις του κου Πρωθυπουργό οφείλει να συντάσσεται με την βούληση του Ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία είναι αντίθετος στον ακτιβισμό των ομοφυλοφίλων. Τα ανθρώπινα διακαιώματα δεν καθορίζονται από συναισθήματα και επιθυμίες ή από δυσφορία που κάποιοι νιώθουν για το φύλο τους,  αλλά από αντικειμενικά βιολογικά γεγονότα, την ελεύθερη βούληση και την προσωπική ευθύνη και σίγουρα δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Η επιλογή του ελληνικού λαού μεταξύ του ριζοσπαστικού ακτιβισμού των ομοφιλοφύλων και των θρησκευτικών ελευθεριών είναι σίγουρα οι θρησκευτικές ελευθερίες. Αυτή οφείλει να είναι και η θέση που πρέπει να υπηρετεί ο Πρωθυπουργός της χώρας.