ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ!

XALKH

Ζήση Μαριάννας

 

Άγιος  Ιωάννης ο Χρυσόστομος:  Υπόκρισις εστί έτερον έχειν και έτερον ποιείν.

 

Η υποκρισία για μια ακόμη φορά λαμβάνει χώρα αυτή τη φορά στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Νταβούτογλου. Τελείως προκλητικά μέσα από τις δηλώσεις του διαφαίνονται οι καμουφλαρισμένες διαθέσεις τους, λίγες ημέρες πριν την περιοδεία του υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θράκη.  Προκειμένου λοιπόν να συζητηθεί η επανεξέταση της λειτουργίας της Θεολογικής σχολής  της Χάλκης ο κύριος Νταβούτογλου ζητάει:

*Την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα

*Την κατασκευή τζαμιού στη Θεσσαλονίκη

*Εκλογή Μουφτή  στη Θράκη.

Και όλα αυτά απλά  για να ανοίξει η σχολή. Ενώ λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και πάλι καθημερινά,  εντατικά  τηλεοπτικά  μαθήματα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας μας κάνει πρόταση να αισθανθούμε λίγο πιο έντονα το μουσουλμανικό στοιχείο στη γειτονιά μας.

  Το φοβερότερο εξ όλων είναι ότι στο λόγο του επικαλέστηκε και τα δικαιώματα του πολίτη! Άκουσον άκουσον! Χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα που ο ιερέας μιας θρησκείας να διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν για να τους διευκολύνουμε η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Το να ακούς τούρκικα χείλη να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα αυτό και αν είναι υποκριτικό!

Κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα ζητήσουν να κυματίζει και  η τούρκικη σημαία στη Θράκη  γιατί  μετά από έρευνες  θα αποκαλυφθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής πάσχουν από κατάθλιψη λόγω απουσίας της τουρκικής σημαίας. ‘Ισως, τότε το αντάλλαγμα θα είναι  η επαναλειτουργία του  Ορθόδοξου   Ναού της  Αγίας  Σοφίας.