Μένουμε Άνθρωποι (ΜΕΡΟΣ Ε’)

Του Άλκη Τζαφέρου 

Στειρώνουν για να σώσουν τον πλανήτη! Θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και άλλες μεθόδους μείωσης του πληθυσμού;

 

Η μείωση του πληθυσμού της γης έχει γίνει έμμονη ιδέα  για τους ισχυρούς της γης. Προσπαθώντας να ελέγξουν την αρχή και το τέλος της ζωής καταστρατηγούν στην πραγματικότητα τα θεμελιώδη  δικαιώματα των ανδρών και γυναικών και προσπαθούν να μπουν στην θέση του Θεού. Τα βασικά επιχειρήματα για την προώθηση αυτών των πολιτικών είναι η δήθεν μείωση της φτώχειας, η βελτίωση των συνθηκών ζωής και τέλος η προστασία του περιβάλλοντος και του ζωϊκού βασιλείου. Για τους Δαρβινιστές ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένα ακόμη ζώο. Και όπως η στείρωση χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία, με τον ίδιο τρόπο την εφαρμόζουν και  στον έλεγχο της αναραγωγής των  «ανθρωπίνων πόρων».   

Για την εγκληματική φύση  όλης αυτής της προσπάθειας βοά το αίμα των  γυναικών που απεβίωσαν μετά από υποχρεωτικές  στειρώσεις ή των κοριτσιών στις οποίες αφαιρέθηκε η μήτρα χωρίς να το γνωρίζουν, κι’ ακόμη των ανδρών που στειρώθηκαν χωρίς τη θέλησή τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Οθωμανική αυτοκρατορία ο ευνουχισμός ήταν για τους σκλάβους, ενώ αντίθετα η πολυγαμία και η  πολυτεκνία  για τους άρχοντες. Φαίνεται πως μια νέα «Οθωμανική» νοοτροπία έχει φυτρώσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η οποία έχει αποκτήσει οπαδούς μέσω οικονομικών «κινήτρων| και σε κυβερνήσεις  κ αι ειδικούς στον υπόλοιπο κόσμο ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

 

H ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Η στείρωση σε ανθρώπους νομιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1907 στην Πολιτεία της Ινδιάνα και διαδόθηκε  γρήγορα με επίκεντρο την Καλιφόρνια. Τη δεκαετία του 1930  την σκυτάλη πήραν από τους Αμερικανούς  οι Ναζί . Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έλυσε προσωρινά το ζήτημα του υπερπληθυσμού και η ίδρυση του Ισραήλ το πρόβλημα των ανεπιθύμητων ευρωπαίων Εβραίων.

Η ΙΝΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

Ο Μαχάτμα Γκάντι ήταν εναντίον του ελέγχου του πληθυσμού με τεχνητά μέσα.  Tη δεκαετία του 1970 οι Η.Π.Α. πίεσαν υπερβολικά την Ίντιρα Γκάντι να περιορίσει τις γεννήσεις. Το  1976   στο πλαίσιο του προγράμματος Εmergence που έθεσε σε εφαρμογή 6,2 εκατομμύρια άνδρες υπέστησαν στείρωση, οι περισσότεροι χωρίς να το θέλουν. Οι άνδρες εκείνη την εποχή κοιμόντουσαν στα χωράφια για να αποφύγουν τους γιατρούς που μπορεί να έμπαιναν στο σπίτι τους και να τους στείρωναν.

Στο προσκήνιο ήρθαν η Κίνα και το Περού και βρήκαν  «διεθνή» φιλανθρωπική και αναπτυξιακή  βοήθεια για τα προγράμματα τους. Η Διεθνής Τράπεζα, η  Κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Ford έσπευσαν να χορηγήσουν βοήθεια για την κάλυψη του κόστους.

Μέχρι πρόσφατα  στην Ινδία υπήρχαν «στρατόπεδα» στα οποία γίνονται οι στειρώσεις μέσα σε βάρβαρες συνθήκες απίστευτα για τις γυναίκες. Είναι γνωστή η περίπτωση της καημένης Shiv Kumari και άλλων 13 γυναικών που πέθαναν  μέσα σε φριχτούς πόνους μετά από σηψαιμία που έπαθαν εξαιτίας της έλλειψης οποιασδήποτε αντισηψίας κατά την  επέμβαση. 

Στον αντίποδα, το 1973 γεννήθηκε στην Αγγλία το πρώτο μωρό από τεχνητή γονιμοποίηση. Κάθε χρόνο γύρω στις 350.000 μωρά γεννιούνται στον δυτικό κόσμο μέσω των νέων μεθόδων. Παρατηρούμε μάλιστα μια αύξηση της ζήτησης για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από ανθρώπους που προσπαθούν να συλλάβουν μετά τα  τριάντα τους χρόνια (8) .

 

O KINEZIΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟΣ

Εξίσου σκληρή με αυτήν της Ινδίας ήταν η πολιτική περιορισμού των γεννήσεων που  εφαρμόστηκε  από την Κίνα στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η κομφουκιανή πατριαρχική Κίνα υιοθέτησε ξαφνικά  όλες τις παιδικές αρρώστιες του δυτικού υλισμού και της λατρείας της Επιστήμης που αναπτύχθηκε στη Δύση (Scientism).  Επηρεασμένοι από μαθηματικά μοντέλα και προβλέψεις αλά δυτικά, οι Κινέζοι λάνσαραν μια πολιτική για την μείωση του πληθυσμού με το ύφος που χαρακτήρισε και την αντιμετώπιση του κορονοιού.

 Η «ιχνηλάτηση» μέσω ενός δικτύου παρατηρητών της αναπαραγωγής κάθε χωριού και συνοικίας έγινε ένας εφιάλτης για τους Κινέζους που η μακραίωνη παράδοσή τους ήταν θετική προς την πολυτεκνία. Αφόρητες πιέσεις ασκήθηκαν στους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες να μην αποκτήσουν πάνω από ένα παιδί. Συχνά το δεύτερο παιδί δεν λάμβανε επίσημα χαρτιά και δεν αποκτούσε δικαίωμα να πάει στο σχολείο ή να έχει περίθαλψη. Ο Διαφωτισμός είδε το πιο λαμπρό  πεδίο εφαρμογής του  στην Κίνα.

H κρατική  oργάνωση για τον έλεγχο της αναπαραγωγής  που ιδρύθηκε το 1980 είναι η μεγαλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση αναπαραγωγικής υγείας στον κόσμο και είναι πλήρες μέλος της International Planned Parenthood Federation, η οποία έχει υποστηριχθεί από το Ίδρυμα Rockefeller και στα νεότερα χρόνια από το Ίδρυμα του Bill Gates.

Πόσες γυναίκες και άνδρες έζησαν την τραγική εμπειρία να  στειρώνονται.  To 1983  μόνον καταγράφηκαν 23.000.000 στειρώσεις. Από το 1984 η νομοθεσία τροποποιήθηκε και αν το πρώτο παιδί ήταν κορίτσι επιτρεπόταν να προσπαθήσει κανείς για ένα δεύτερο παιδί, μήπως αποκτήσει αγόρι. Αυτό πυροδότησε μια νέα σειρά αμβλώσεων με θύμα τα κορίτσια.

Το 2015 ο νόμος καταργήθηκε αλλά ήδη κανένα από τα νέα ζευγάρια δεν διανοείται να αποκτήσει περισσότερα από δύο παιδιά. Άλλωστε υπάρχουν κάποιες έμμεσες τιμωρίες που υφίστανται οι οικογένειες για την γέννηση του τρίτου παιδιού τους.

To 2013, μία γυναίκα 42 ετών πέθανε από αιμορραγία μετά από υποχρεωτική στείρωση στην οποία την υπέβαλλαν καταναγκαστικά οι ειδικοί του Οικογενειακού Προγραμματισμού παρά το γεγονός ότι ο γιατρός της είχε προειδοποιήσει ότι η γυναίκα δεν θα άντεχε την επέμβαση.

Το 2017 ένας πατέρας 4 παιδιών κατήγγειλε ότι στελέχη της οργάνωσης για τον Οικογενειακό προγραμματισμό του επετέθησαν και τον υπέβαλαν σε στείρωση χωρίς να το θέλει και φυσικά δεν βρήκε το δίκιο του (9).  

Aξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Bill Gates  χρηματοδοτεί  προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού στην Κίνα. Έχει βεβαίως προηγηθεί το ίδρυμα Rockefeller και ο Ο.Η.Ε. Σήμερα η  International Planned Parenthood Federation (Διεθνής Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Γονεϊκότητας)  βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Κινεζική ηγεσία και της ζητάει να μεταφέρει τις καλές της πρακτικές στον έλεγχο του πληθυσμού και σε άλλες χώρες. Με άλλα λόγια: «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Κίνα!» (6).

Σήμερα ο ρυθμός αναπαραγωγής Κίνας και ΗΠΑ σχεδόν ταυτίζεται, οπότε δεν θεωρείται αναγκαίο να υπάρχει άμεση πολιτική παρέμβαση για τις γεννήσεις. Αρκεί «να συγκεντρωθεί ο πληθυσμός στις πόλεις, να εργάζονται οι γυναίκες και να μορφώνονται» (12).

Εν τω μεταξύ ας ακούσουμε τις δραματικές εκκλήσεις των ατόμων που είναι φορείς του AIDS και σε περισσότερες από 31 χώρες είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε στείρωση,  ενώ υπάρχει τρόπος να τεκνοποιήσουν χωρίς υψηλό κίνδυνο να μεταδόσουν τη νόσο στο παιδί τους (10).

Ο «έξυπνος» άνθρωπος των τελευταίων αιώνων έχει ανατρέψει την τάξη του Θεού σε όλα τα επίπεδα.  Αγρυπνούμε και προσευχόμαστε για την διάλυση όλων αυτών των δαιμονικών πρακτικών. Με άλλα λόγια: ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 

Πηγέςσημειώσεις:

 1. https://www.worldometers.info/world-population/
 2. https://www.ippf.org/about-us/member-associations/china
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12311438
 4. https://en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilization
 5. The World’s Most Common Contraception Has a Dark Past, Hannah Harris Green, BBC, September 11, 2018 
 6. China’s Vice Premier endorsed IPPF proposals for a new partnership with China, , ΙPPF, 8 April 2019
 7. The Little-Known History of the Forced Sterilization of Native American Women, Erin Blakemore, August 25, 2016
 8. Η εξωσωματική σε αριθμούς και η πρωτιά της Ελλάδας, Δρ. Bασιλόπουλος
 9. Father of Four Says He Was Forcibly Sterilized by China Family Planning Officials, Jonathan Abbamonte and Steven Mosher, March 24, 2017
 10. End forced sterilisation of women living with HIV, GNP, 08 Mar 2020.
 11. The legacy of India’s quest to sterilise millions of men, Hannah Harris Green, Quart India, October 6, 2018
 12. Ending an Era of Population Control inChina: Was the One-Child Policy Ever Needed? By ZHIHEWANG, MINGYANG†, JIAMINGZHANG‡,and JIANGCHANG

Διαβάστε και τα άλλα 4 μέρη του Μένουμε άνθρωποι