ΔΕΝΔΡΟΔΟΜΗ
ΔΕΝΔΡΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΩΝ
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ – ΧΩΜΑΤΑ
ΜΙΧ. Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ Γ.Π.Α.
7ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΙΩΑΝΝ.- ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ.:2651094190 / 6974428308
e-mail: MIKEPAPAGE@ΥΑΗΟΟ.GR
Ἰωάννινα 17/12/2016
Ἐρώτηση πρώτη: Εἶναι ἀλήθεια τὰ στοιχεῖα τῶν ἑταιρειῶν σποροπαραγωγῆς; Οἱ ἀποδόσεις δὲν εἶναι ἱκανοποιητικὲς, ἡ τιμὴ εἶναι χαμηλὴ καὶ ἡ ἔλλειψη βιομηχανίας ἐξαγωγῆς σογιέλαιου, συνθῆκες ποὺ μᾶλλον δυσχεραίνουν τὴν ἐξάπλωση τῆς καλλιέργειας. Μάλιστα παρατηρήθηκε σὲ πολλὲς καλλιέργειες τῆς Ἑλλάδας, δυσχέρεια συγκράτησης τῶν ἀζωτοβακτηρίων. Καλὸ εἶναι ἐπίσης νὰ ἀναφέρουμε ὅτι καὶ στὴν Ἰταλία, οἱ προσπάθειες ἐξάπλωσης τῆς καλλιέργειας σόγιας μὲ σκοπὸ τὴν παραγωγὴ σπόρου, δὲν στέφθηκαν μὲ ἀπόλυτη ἐπιτυχία. !!!! (Γραμματέα Ἀναστασία)
Ἐρώτηση δεύτερη: Ἀληθεύει, ὅτι ἡ Ἀμερικανικὴ κυβέρνηση σιωπηρὰ ἀπαγορεύει τὴν καλλιέργεια σόγιας σὲ πολλὲς περιοχές, μεταξύ των ὁποίων καὶ ἡ χώρα μᾶς (GAP, ΚΑΠ);
Στοιχείο 1: Πρόστιμο 6.000 εὐρὼ στὴν ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στὴν Ξάνθη καὶ 5.000 εὐρὼ στὴν ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗ – Α.Ε. ἀπὸ ΕΦΕΤ, διότι διαπιστώθηκαν: στὴ μὲν πρώτη ἑταιρεία – μὴ ἀσφαλῆ – ἀκατάλληλα γιὰ ἀνθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα – ανεπαρκὲς ἐπίπεδο ὑγιεινῆς του ἀποθηκευτικοῦ χώρου – έλλειψη ἄδειας λειτουργίας γιὰ ἐμπορία ἐδώδιμων λιπῶν καὶ ἐλαίων καὶ στὴ δεύτερη ανεπαρκῆ ἐφαρμογὴ συστήματος αὐτοελέγχου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΚΕΨΕΙΣ
- Ἡ σόγια σὰν τρόφιμο ἄρχισε νὰ καταναλώνεται ὄντως πολὺ παλιά, περίπου τὸ 1134-246 π.Χ μόνο ὅμως, ὄταν οι Κινέζοι ἀνακαλύψανε ὅτι μποροῦν νὰ τὴ ζυμώσουν σὲ προϊόντα ποὺ λέγονται natto, tempeh, tamari (εἶδος σάλτσας σόγιας).
- Οἰ Ασιάτες δὲν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σόγιας παρά μόνο περίπου 10g ἡμερησίως, δηλαδὴ 2 κουταλιὲς τῆς σούπας και δε τὴ χρησιμοποιοῦν γιὰ νὰ ἀντικαταστήσουν τα ζωικὰ τρόφιμα.
- Ἡ πρωτεΐνη τῆς σόγιας δεν εἶναι τόσο ὑψηλῆς βιολογικῆς ἀξίας ὅσο λένε ἀφοῦ δὲν περιέχει ὅλα τα ἀπαραίτητα ἀμινοξέα ὅπως τὰ ζωικὰ τρόφιμα. Τής λείπουν τὰ θειώδη ἀμινοξέα, κυστίνη καὶ μεθειονίνη. Ἐπίσης ὁ τρόπος ἐπεξεργασίας τῆς σόγιας σήμερα καταστρέφει τὴ λυσίνη. Ἐπιπλέον περιεχει ἀναστολεῖς ἐνζύμων ποὺ ἀναστέλλουν τὰ ἔνζυμα ποὺ ἐξασφαλίζουν τὴν πέψη τῶν πρωτεϊνῶν καὶ τὴν ἀπορρόφηση τῶν ἀμινοξέων.
- Ἡ σόγια ὄχι μόνο δε δίνει βιταμίνη Β12 αλλά μπορεῖ νὰ προκαλέσει καὶ ἀνεπάρκειες σὲ αὐτή. Μόνο τα ζυμωμένα προϊόντα της περιέχουν λόγω τῶν μικροοργανισμῶν ποὺ τὴν παράγουν.
- Ἐπίσης ἡ σόγια σὲ καμία περιπτωση δεν προστατεύει ἀπὸ ὀστεοπόρωση αφού το ἀσβέστιο ποὺ περιέχει ἑνώνεται μὲ τὰ ὀξαλικὰ καὶ τὰ φυτικὰ ὀξέα τῆς σόγιας καὶ ἀποβάλλεται ἀπὸ τὸ σῶμα ἐπιβαρύνοντας τὰ νεφρά. Ἐπίσης αὐτὲς οἱ οὐσίες ἐμποδίζουν νὰ ἀπορροφηθοῦν καὶ ἡ βιταμίνη Β12 καὶ τὰ ἄλλα μέταλλα τῆς (ψευδάργυρος, σίδηρος, μαγνήσιο, κλπ).
Ὑπογονιμότητα στὶς Γυναῖκες.
Εἴχατε ποτὲ κάποιο πρόβλημα σύλληψης, λόγω μὴ τακτικοῦ κύκλου, ἢ ἐνδομητρίωση; Εἴχατε ποτὲ ἀποβολή; Ἂν ναί, αὐτὸ ποὺ θὰ διαβάσετε θὰ σᾶς σοκάρει. Μιὰ μελέτη ποὺ ἔγινε στὴν Βραζιλία καὶ δημοσιεύθηκε τὸ 2009, ἐξέτασε τὸν ἀντίκτυπο τῆς σόγιας στὸ ἀναπαραγωγικὸ σύστημα τῶν θηλυκῶν ἀρουραίων. Οἱ θηλυκοὶ ἀρουραῖοι ποὺ τρέφονταν μὲ Γ.Τ σόγια γιὰ 15 μῆνες, ἔδειξαν σημαντικὲς ἀλλαγὲς στὴ μήτρα καὶ τοὺς ἀναπαραγωγικοὺς κύκλους, σὲ σύγκριση μὲ ποντίκια ποὺ τρέφονταν μὲ βιολογικὴ σόγια ἢ χωρὶς σόγια.
Ἐπεκτείνοντας τὰ εὐρήματα στοὺς ἀνθρώπους, οἱ γυναῖκες ποὺ τρῶνε γενετικὰ τροποποιημένα προϊόντα σόγιας, ὅπως ἡ πρωτεΐνη, εἶναι πιὸ πιθανὸ νὰ ἐμφανίσουν σοβαρὲς ὁρμονικὲς διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης μιᾶς ὑπεραφθονίας τῶν οἰστρογόνων, (ὁρμόνης ποὺ συμβάλει στὴν ἀνάπτυξη τῆς τριχοφυίας, καὶ ζημιὲς στὴν ὑπόφυση.
Σύμφωνα μὲ τὸν Δρ Στάνλεϊ Ewen, οἱ θηλυκοὶ ἀρουραῖοι ποὺ τρέφονταν μὲ Γ.Τ σόγια εἶχαν αὔξηση προγεστερόνης, ἡ ὁποία θὰ μποροῦσε νὰ προκαλέσει μιὰ αὔξηση στὸν ἀριθμὸ τῶν ὠαρίων ποὺ ἀπελευθερώνεται σὲ κάθε κύκλο τῆς ὠορρηξίας.Ἴσως νὰ σκεφτεῖτε ὅτι αὐτὸ θὰ αὔξανε τὴν γονιμότητα. Ὡστόσο, ὅπως ἀναφέρθηκε σὲ ἕνα ἄρθρο ἀπὸ τὸν Dr. Jeffrey Smith, οἱ γυναῖκες ποὺ καταναλώνουν γενετικὰ τροποποιημένα προϊόντα σόγιας βρίσκονται σὲ αὐξημένο κίνδυνο γιὰ ἀνάπτυξη ἀναστροφῆς τῆς ἐμμήνου ρύσης προκαλώντας ἐνδομητρίωση, ἡ ὁποία μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει σὲ στειρότητα. Ἡ κατανάλωση τῆς Γ.Τ πρωτεΐνης σόγιας μπορεῖ ἐπίσης νὰ ὁδηγήσει σὲ ἀσυνήθιστα δύσκολη ἢ περισσότερη ἔμμηνο ρύση. Ἡ θεραπεία γιὰ μερικὲς γυναῖκες εἶναι τόσο ἁπλὴ ὅπως ἡ ἀφαίρεση σόγιας ἀπὸ τὴ διατροφή.
Οἱ ἰσοφλαβόνες ποὺ περιέχει σὲ τόσο μεγάλη ποσότητα (φυτὸ-οἰστρογόνα) ὄχι μόνο δὲν εἶναι καλὰ γιὰ τὴν πρόληψη τοῦ καρκίνου τοῦ μαστοῦ ἀλλά μπορει νὰ εὐνοήσουν τὴν αὔξηση τῶν καρκινικῶν κυττάρων, ἀφοῦ μπλοκάρουν τὰ οἰστρογόνα ποὺ παράγονται φυσιολογικά. (;;;)
Βέβαια οἱ ἀρνητικὲς ἐπιπτώσεις τῆς σόγιας δὲν περιορίζονται μόνο στὶς γυναῖκες.
Οἱ ἄνδρες πρέπει νὰ γνωρίζουν ἀπὸ ποῦ προέρχεται ἡ πρωτεΐνη ποὺ καταναλώνουν ἰδιαίτερα αὐτοὶ ποὺ γυμνάζονται στὰ γυμναστήρια καὶ πιθανὸν νὰ παρασυρθοῦν στὴν χρήση ἀκατάλληλων προϊόντων. Εἶναι γεγονός, ὅτι ἄγαμοι μοναχοὶ ποὺ ζοῦν σὲ μοναστήρια καὶ ζοῦν μὲ χορτοφαγία χρησιμοποιοῦν τὴν πρωτεΐνη σόγιας γιὰ τὴν ἄμβλυνση τῆς λίμπιντο! H σόγια εἶναι ἐπίσης συνδεδεμένη μὲ προβλήματα στύσης. Τὰ δύο φυσικὰ φάρμακα ποὺ βρίσκονται στὴ σόγια εἶναι ἡ genistein καὶ ἡ daidzein ποὺ εἶναι γνωστὸ ὅτι προκαλοῦν στοὺς ἄνδρες τὰ παρακάτω προβλήματα.
Μεγέθυνση τοῦ στήθους (γυναικομαστία)
Μειωμένη τριχοφυία στὸ κεφάλι καὶ στὸ σῶμα
Μειωμένη libido
Προβλήματα στύσης
Μικρότερες ποσότητες σπέρματος
Κυκλωθυμίες
Συχνὰ ξεσπάσματα μὲ συνοδεία κλάματος
Μιὰ πρόσφατη μελέτη τεκμηρίωσε μιὰ περίπτωση γυναικομαστίας σὲ ἕνα 60ντάχρονο, ὡς ἀποτέλεσμα τῆς κατανάλωσης σόγιας. Μιὰ ἄλλη μελέτη ἔδειξε ὅτι ἀρουραῖοι ποὺ ἐκτέθηκαν στὸ daidzein εἶχαν μειωμένη στύση. Ἂν ἔχετε κάποιο ἀπὸ αὐτὰ τὰ συμπτώματα, ἡ σόγια θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ὁ ἔνοχος. Βγάλτε τὴν ἀπὸ τὴ διατροφή σας, ἀλλὰ νὰ συμβουλευθεῖτε ἕναν ἀξιόπιστο γιατρό, διότι ἂν τὰ συμπτώματα δὲν βελτιώνονται ἢ χειροτερεύουν, αὐτὸ θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἕνα σημάδι μιᾶς ἄλλης σοβαρῆς κατάστασης. Ἐπίσης ἔρευνα ἔδειξε ὅτι 4 κουταλιὲς σούπας σόγια τὴν ἡμέρα μπορεῖ νὰ προκαλέσει υποθυρεοειδισμο (μειωμένη λειτουργία τοῦ θυρεοειδῆ) ποὺ νὰ ἔχει σᾶ συνέπεια κούραση, λήθαργο, δυσκοιλιότητα καὶ αὔξηση βάρους.
Ὄχι μόνο δὲ βοηθᾶ στὴν καλύτερη λειτουργία τῶν νεφρῶν ἀλλὰ τὰ ἐπιβαρύνει πάρα πολὺ λόγω τῆς μεγάλης ποσότητας ὀξαλικῶν ὀξέων ποὺ περιέχει ἡ σόγια, τὰ ὁποῖα σιγὰ σιγὰ μπορεῖ νὰ προκαλέσουν νεφρολιθίαση (πέτρες ἀπὸ ὀξαλικὸ ἀσβέστιο).
Ὅσον ἀφορᾶ ἂν πρέπει οἱ γυναῖκες νὰ τὴν τρῶνε κατὰ τὴν ἐμμηνόπαυση, αὐτὸ μπορεῖ νὰ προκαλέσει ὄγκους ἐξαιτίας τῶν οἰστρογόνων καθὼς ἐπισης η κακῆ λειτουργία τοῦ θυρεοειδή που προκαλεῖται συνδέεται μὲ δυσκολίες στὴν ἐμμηνόπαυση.
Ὑπάρχουν ἐλάχιστα στοιχεῖα συγκριτικὰ μὲ τὸ τί φωνάζουν ὅλοι ὅσον ἀφορᾶ τὴν ἀντικαρκινική της δράση καὶ μάλιστα φαίνεται ὅτι μπορεῖ νὰ προκαλέσει καὶ καρκίνο. Περιέχει οὐσίες ὅπως ἡ αἱμοσυγκολλητίνη ἡ ὁποία προάγει τὴ συσσωμάτωση τῶν αἰμοπεταλίων και αναστέλλει τὴν πρόσληψη ὀξυγόνου. Επίσης περιέχει ἀναστολεῖς τῆς τρυψίνης ποὺ ἐνδέχεται νὰ προκαλέσουν διογκωσή του παγκρέατος καὶ ἔπειτα παγκρεατικὸ καρκίνο.
Μπορεῖ σὲ κάποιους ἀνθρώπους ἡ σόγια νὰ μειώνει τὴ χοληστερίνη ἀλλὰ δὲν ὑπάρχει καμία ἀπόδειξη γιὰ τὸ ὅτι ἡ μειωμένη χοληστερίνη ἀπὸ μόνη της εὐθύνεται γιὰ τὶς καρδιοπάθειες!!!
Ὄχι μόνο δὲ βοηθᾶ στὴ μάθηση ἀλλὰ ἰαπωνικὴ ἔρευνα ἔδειξε ὅτι ἄτομα ποὺ τρώγανε tofu κατὰ τὴ μέση ἡλικία τους, ἀργότερα ὅταν γεράσανε ἐμφάνισαν τη νόσο Alzheimer.
Ἡ σόγια φυσικὰ και δε προστατεύει τὸ περιβάλλον αφου ἡ πλειοψηφία τῶν καλλιεργειῶν εἶναι μεταλλαγμένη, γεγονὸς ποὺ εἶναι καταστροφικὸ γιὰ τὸ οἰκοσύστημα!
Ἡ σόγια δεν εἶναι ἡ λύση γιὰ νὰ ταϊστούν οι τριτοκοσμικοὶ λαοὶ ἀφοῦ στὶς τριτοκοσμικὲς χῶρες οἱ παραδοσιακὲς καλλιέργειες ξεριζώνονται γιὰ νὰ φυτευτεῖ ἡ γενετικὰ τροποποιημένη σόγια.
Ἡ σόγια ΔΕΝ εχει ὑπέροχη γεύση τουλάχιστον ὅσον ἀφορᾶ τὸ “γάλα” σόγιας καὶ θὰ τὸ καταλάβετε ἂν τὴ φτιάξετε σπίτι σας μὲ φασόλια σόγιας ἀφοῦ βρωμάει ἂν δὲ βάλεις πολὺ βανίλια ἢ κανέλα ἢ ὁτιδήποτε… Ἡ ὡραία γεύση στὰ ἐπεξεργασμένα προϊόντα σόγιας προέρχεται ἀπὸ τὶς ἀρωματικὲς ὕλες ποὺ προστίθενται.
Τὸ χειρότερο εἶναι ὅταν κάποιοι γονεῖς vegans ταΐζουν τὰ νεογέννητα μὲ γάλα σόγιας. Κάτι τὸ ἄκρως ἐπικίνδυνο ἀφοῦ προκαλεῖ ὑπανάπτυξη στὰ ἀγόρια, πρόωρη ἀνάπτυξη στὰ κορίτσια καθὼς ἐπίσης οἱ βρεφικὲς φόρμουλες σόγιας ἔχουν συνδεθεῖ μὲ αὐτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες μέχρι καὶ τὸ θάνατο!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ἂν ἡ σόγια δὲ λέει ὅτι εἶναι non GMO (μὴ γενετικὰ τροποποιημένη) τότε εἶναι…
Ἡ σόγια κρύβεται παντοῦ στὰ τρόφιμα! Ἐλπίζω νὰ μὴ θεωρεῖται ὅτι πρόσθετα συστατικὰ ὅπως ἡ λεκιθίνη σόγιας καὶ πολλὰ ἄλλα ποὺ περιέχονται σὲ μία τεράστια γκάμα τροφίμων εἶναι ἀπὸ non GMO σόγια… Θὰ πρότεινα ἁπλὰ νὰ διαβάζετε τὶς ἐτικέτες τῶν τροφίμων καὶ νὰ μὴν προτιμᾶτε τὰ τρόφιμα μὲ ἀσαφεῖς πληροφορίες… Ἐξάλλου ὅσο πιὸ ἐπεξεργασμένα τὰ τρόφιμα τόσο πιὸ πολλὰ πρόσθετα περιέχουν.
Ἐπίσης ὅταν ἔχουμε μεταλλαγμένη σόγια εἴτε αὐτὴ ζυμωθεῖ εἴτε ὄχι ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι ἀπὸ μεταλλαγμένη σόγια…
Ἕνα βασικὸ ποὺ πρέπει νὰ ξέρετε γενικὰ γιὰ τὴ σόγια ποὺ καλλιεργεῖται εἶναι ὅτι τὸ 80% αὐτῆς τουλάχιστον εἶναι γενετικὰ τροποποιημένη (GMO). Προσωπικὰ εἶμαι κατὰ τῶν γενετικὰ τροποποιημένων τροφίμων ὄχι ἐπειδὴ ἴσως βλάπτουν μακροπρόθεσμα τὴν ὑγεία… Ἂν καὶ μᾶλλον αὐτὸ ἰσχύει ἀφοῦ ἀπὸ ἔρευνες ἔχει φανεῖ πὼς εἶναι πιθανὸν νὰ προκαλέσουν αλλεργιες, αὔξηση τῆς ἀντίστασης κάποιων μικροβίων στὰ ἀντιβιοτικά, κλπ. Αὐτὸ δὲ τὸ ξέρουμε ἀκόμα ὅμως μὲ σιγουριά..
Διαταράσσουν ὅμως τὴ φυσικὴ ἰσορροπία τοῦ περιβάλλοντος, ἐπικρατοῦν πάνω στὰ ἄλλα εἴδη ποὺ ἔπειτα ἀπειλοῦνται ὑπὸ ἐξαφάνιση ἀφοῦ δὲ μποροῦν νὰ τὰ ἀνταγωνιστοῦν. Μπορεῖ νὰ προκληθεῖ γενετικὴ μόλυνση καὶ σὲ ἄλλα φυτὰ λόγω ἀπελευθέρωσης νέων γονιδίων (μέσω τῆς γύρης γιὰ παράδειγμα) σὲ ἄλλα φυτὰ μὴ μεταλλαγμένα. Πιὸ ἀνθεκτικὰ ζιζάνια μπορεῖ νὰ δημιουργηθοῦν μὲ ἀποτέλεσμα τὴν καταστροφὴ πολλῶν φυσιολογικῶν εἰδῶν!
Ἡ ἐπιστήμη ὅπως εἶναι σήμερα ἁπλὰ δὲν εἶναι ἕτοιμη νὰ παίξει μὲ τόσο πολύπλοκα πράματα.. Νὰ κάνει τὸ Θεό.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τελικὰ θὰ ρωτήσει κάποιος ἡ σόγια εἶναι ἄχρηστη καὶ δὲν προσφέρει τίποτα στὴ ὑγεία μας; Ἡ ἀπάντηση εἶναι φυσικὰ ὄχι.
Καταναλώνετε σόγια μὲ μέτρο καὶ ὄχι σὰν ἀντικατάστατό του κρέατος.
Προτιμᾶτε νὰ καταναλώνετε ζυμωμένα προϊόντα σόγιας καὶ πάλι ὄχι σὲ μεγάλες ποσότητες.
Μὴν ἀγοράζετε ὁποιοδήποτε προϊὸν σόγιας ποὺ δὲν ξεκαθαρίζει ὅτι εἶναι μὴ γενετικὰ τροποποιημένο.
Μὴν τὸ καταναλώνετε ἂν ἔχετε πρόβλημα θυρεοειδῆ καὶ ἰδιαίτερα ὑποθυρεοειδισμό.
Ἡ σόγια κάνει καλὸ στὴν ὑγεία μᾶς κάτω ἀπὸ δύο προυποθέσεις.
Ά) Νὰ μὴν εἶναι γενετικὰ τροποποιημένη καὶ
Β) Νὰ ἔχει ὑποστεῖ ζύμωση.
Ἡ διαδικασία τῆς ζήμωσης κατστρέφει ὅλα τα ἐπικίνδυνα συστατικὰ καὶ τὴν κάνει ὑγιεινὴ γιὰ τὴν κατανάλωση. Τὰ προϊόντα ἀπὸ σόγια ποὺ ἔχει ὑποστεῖ ζύμωση εἶναι πλούσια πηγὴ βιταμίνης Κ, μιᾶς βιταμίνης ποὺ συνεργάζεται ἁρμονικὰ μὲ τὴν βιταμίνη D. H βιταμίνη Κ ρυθμίζει τὴν πήξη τοῦ αἵματος καὶ ἐμποδίζει τὰ καρκινικὰ κύτταρα νὰ ἀναπτύσονται, ἐμποδίζουν τὴν ἀνάπτυξη τῆς ὀστεοπόρωσης καὶ τὰ καρδιακὰ νοσήματα καὶ ἡ βιταμίνη D εἶναι ἀναγκαία σὲ κάθε σύστημα στὸ σῶμα σας.
Οἱ φυτοφάγοι μποροῦν νὰ τὴν ἀντικαταστήσουν (ἂν δὲν βρίσκουν μὴ Γ.Τ Σόγια) μὲ τὰ παρακάτω :
Ὁποιουδήποτε εἴδους φασόλια ποὺ εἶναι πλούσια σὲ πρωτεΐνη βάζοντας τὰ ἀκόμα καὶ στὶς σαλάτες τους.
Ξηροὺς καρποῦ κύριως καρύδια
Λιναρόσπορο ποὺ εἶναι πλούσιος σὲ Ὠμέγα 3 λιπαρὰ
Κινόα, ἕνα σπόρος πλούσιο σὲ πρωτείνη, ποὺ μπορεῖ νὰ χρησιμοποιηθεῖ στὸ πρωϊνο μὲ τὰ δημητριακὰ ἢ στὶς σαλάτες λαχανικῶν.
Περιληπτικὰ γιὰ τὴν Σόγια.
Ποτὲ χρήση Γ.Τ σόγιας παρὰ μόνο βιολογικῆς γεωργίας καὶ πιστοποιημένη ἀπὸ σοβαροὺς ὀργανισμούς.
Ὑστερόγραφο 1
Τὰ πουλιὰ ποτὲ δὲν πλησιάζουν χωράφια ποὺ καλλιεργοῦνται μὲ Γ.Τ. προϊόντα (ὅπως σόγια, καλαμπόκι κ.λ.π.). Φαίνεται ὅτι τὸ ἔνστικτό τους ἀντιλαμβάνεται τὸν κίνδυνο κάτι ποὺ ἐμεῖς οἱ σοφοὶ ἄνθρωποι δὲν μποροῦμε.
Ὑστερόγραφο 2
Η σύγχρονη χημεία τροφίμων ἔχει δημιουργήσει περίπου 70.000 χημικὲς οὐσίες ποὺ χρησιμοποιοῦνται στὴν διατροφή. Ἀπὸ αὐτὲς ἔχουν ἐλεγχθεῖ γύρω στὶς 3.000. Οἱ ὑπόλοιπες; “Ὁ Θεὸς καὶ ἡ ψυχή τους” ποὺ λέει ἡ λαϊκὴ φράση.
………………………………………………………………………………………………………………………….
http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean#Omega-3_fatty_acids
http://www.sourcewatch.org/index.php?title=GE_soy
http://www.vita.gr/html/ent/986/ent.1986.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Tempeh
http://en.wikipedia.org/wiki/Miso
http://en.wikipedia.org/wiki/Natto
http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce#Carcinogens
http://healthybodydaily.com/alternative-cures-from-around-the-world/dr-oz-japan-diet-secrets-to-longevity-and-health
http://soy.mercola.com/
Daniells, Stephen (6 June 2006). “Antioxidant-rich soy sauce could protect against CVD”. National University of Singapore
Addressing the Soy and Breast Cancer Relationship: Review, Commentary, and Workshop Proceedings. JNCI J Natl Cancer Inst (20 September 2006) 98 (18): 1275-1284.doi: 10.1093/jnci/djj356
A H Wu, M C Yu, C-C Tseng and M C Pike. Epidemiology of soy exposures and breast cancer risk. British Journal of Cancer (2008) 98, 9–14. doi:10.1038/sj.bjc.6604145
Bruce J. Trock, Leena Hilakivi-Clarke and Robert Clarke. Meta-Analysis of Soy Intake and Breast Cancer Risk. JNCI J Natl Cancer Inst Volume 98, Issue 7Pp. 459-471
Coral A Lamartiniere. Protection against breast cancer with genistein: a component of soy1,2,3
American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 71, No. 6, 1705S-1707s, June 2000
Mark J. Messina and Charles L. Loprinzi. Soy for Breast Cancer Survivors: A Critical Review of the Literature
The American Society for Nutritional Sciences J. Nutr. 131:3095S-3108S, November 2001
Daniel R Doerge, Hebron C Chang. Inactivation of thyroid peroxidase by soy isoflavones, in vitro and in vivo. Journal of Chromatography B. Volume 777, Issues 1–2, 25 September 2002, Pages 269–279
Τὸ διαβάσαμε ἀπό το: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΣΟΓΙΑ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_78.html#ixzz4TkaYwVxg
γιὰ τὴν ΔΕΝΔΡΟΔΟΜΗ
Μιχ. Β. Παπαγεωργίου
Γεωπόνος Γ.Π.Α.