Επίσκεψη της Ε.ΡΩ Μεσολογγίου στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς

Τα μέλη του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στην Ιερά Πόλη του  Μεσολογγίου πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μυρτιά Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά την άφιξή μας, τελέσαμε την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθως δεχτήκαμε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στον αύλειο χώρο της Μονής. Στη συνέχεια, ο Καθηγούμενος,  πατήρ Ιωσήφ Ζωγράφος, μας μίλησε για την μακραίωνη ιστορία της Μονής, για τις τρεις φάσεις (11ος, 16ος και 18ος αιώνας) ανοικοδόμησης και αγιογράφησής της καθώς και για τα πολλά και μεγάλα θαύματα που έχει επιτελέσει η Παναγία ανά τους αιώνες στους κατοίκους της περιοχής. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την πλούσια τράπεζα που μας παρέθεσε ο Καθηγούμενος με τους μοναχούς της Μονής ολοκληρώνοντας  τη πολύ ζεστή και άκρως εποικοδομητική φιλοξενία.

Ο δρόμος της επιστροφής μας βρήκε όλους με τη ζεστασιά της ευλογίας της Παναγίας αλλά και της ενότητας που θεμελιώνουν αυτές οι προσκυνηματικές συνάξεις.

Ιερά Πόλις Μεσολογγίου

5 Ιουλίου 2020