ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ – Σοφία Μπεκρή – Αποστολική Πολιτεία – Το τριπλό έργο των Αγίων Αποστόλων

Αποστολική Πολιτεία: Το τριπλό έργο των Αγίων Αποστόλων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 29/06/20
ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ: Σοφία Μπεκρή: Θεολόγος, Φιλόλογος, εκπαιδευτικός

ΣΧΟΛΙΑ
Μια εκπομπή με αφορμή την εορτή της Σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι ως συνεχιστές του σωτηριώδους έργου του Κυρίου επί της γης, έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου. Η ανθρωπότητα και ο σύγχρονος πολιτισμός οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στους αγίους Αποστόλους. Ό,τι δεν κατόρθωσε η διανόηση και η δύναμη του αρχαίου κόσμου, το κατόρθωσε η χορεία των Μαθητών και Αποστόλων του Χριστού.

Η θεολόγος και φιλόλογος Σοφία Μπεκρή μιλά για την συμβολή των Αγίων Αποστόλων στο έργο της Εκκλησίας, ένα έργο που στηρίχθηκε στο πολίτευμα του Σταυρού και στο τρίπτυχο ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ-ΟΡΘΑ ΕΡΓΑ και ΟΡΘΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Το έργο των αγίων Αποστόλων συνεχίστηκε και συνεχίζεται δια των διαδόχων αυτών, στέλνοντας ένα ισχυρό και πάντα επίκαιρο μήνυμα αισιοδοξίας, απαντώντας και στα σημερινά αδιέξοδα, ότι η μόνη αυθεντική συνταγή είναι η αναβίωση του πρωτοχριστιανικού κοινοτικού πνεύματος της αλληλοβοήθειας και της αγάπης. Διαφορετικά δεν έχουμε μέλλον στην σύγχρονη κοινωνία του ατομισμού, της ισοπέδωσης, της σύγχυσης και της σύγκρουσης όλων εναντίον όλων.

ΣΗΜ : ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020