Ολλανδός δημοσιογράφος μπήκε σαν κύριος…σε εμπιστευτική τηλεδιάσκεψη υπουργών άμυνας της ΕΕ

Ένας Ολλανδός δημοσιογράφος κατάφερε να λάβει μέρος σε μια εμπιστευτική τηλεδιάσκεψη υπουργών άμυνας της ΕΕ. Ο Daniel Verlaan του RTL Nieuws συμμετείχε στη συνάντηση αφού η Ολλανδός υπουργός Άμυνας δημοσίευσε κατά λάθος μερικά από τα στοιχεία σύνδεσης στο Twitter, σε μία φωτογραφία που τη δείχνει να κάθεται στο τραπέζι, προετοιμαζόμενη για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας. Δίπλα της έχει κάποιες σημειώσεις, μία κούπα καφέ, ένα ποτήρι νερό. Δυστυχώς όμως στο ίδιο τραπέζι έχει ξεχαστεί κι ένα χαρτί με τον κωδικό πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη.. 

Η συνάντηση της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης επεφύλασσε μία έκπληξη για τους Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας: σε μία από τις οθόνες εμφανίζεται ξαφνικά ένας νεαρός με μαύρο μπλουζάκι, ελαφρώς αξύριστος, να περιεργάζεται με κάποια αμηχανία τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Μάλλον δεν πρόκειται για υπουργό Άμυνας που απλώς φόρεσε κάτι πρόχειρο. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, που συντονίζει τη συζήτηση από τις Βρυξέλλες, σαστίζει για μία στιγμή και ζητάει να μάθει περισσότερα για την ταυτότητα του απρόσκλητου εισβολέα. Εκείνος του λέει ότι είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία. Έκπληκτος ο Μπορέλ: “Γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μία εμπιστευτική συζήτηση; Η παραμονή σας συνιστά ποινικό αδίκημα…” Ο απρόσκλητος εισβολέας ζητάει ευγενικά συγγνώμη και αποχωρεί. 

Αν και πολλοί έχουν δει την αστεία πλευρά του θέματος, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμπιστευτικών συναντήσεων της ΕΕ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λόγω της παραβίασης, ενώ ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε στο RTL: «Μια τέτοια παραβίαση είναι παράνομη και θα αναφερθεί στις αρχές» Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Κάτω Χωρών δήλωσε ότι το tweet στα στοιχεία σύνδεσης ήταν “ηλίθιο λάθος” “Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν στέλνετε μια φωτογραφία μιας συνάντησης”, πρόσθεσαν.

https://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2020/11/blog-post_966.html