Προσκύνημα Στον Αγ. Γρηγόριο τον Θεολόγο απο Φίλους και Μέλη της Ε.Ρω στην Καβάλα

Προσκύνημα του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου φίλων και μελών της Ενωμένης Ρωμηοσύνης παραμονή της εορτής του Αγίου ,στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2023 πανηγύρισε και φέτος ο προσκυνηματικός Ιερός ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Πλήθος πιστού λαού κατέφθασε για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο  σκήνωμα του Αγίου από πολλές περιοχές της πατρίδας μας ,μεταξύ αυτών και πολλών φίλων και μελών της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, μερικοί δε  εξ αυτών ,διέσχισαν χιλιόμετρα πεζοπορίας εκτελώντας προσωπικό τάγμα για να προσκυνήσουν τον Μεγάλον αυτόν Αγίο ο οποίος στήριξε τους Καππαδόκες πρόσφυγες στο δρόμο του ξεριζωμού από την πατρίδα τους.
 
Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου μεταφέρθηκε το 1924 από τους ξεριζωμένους καππαδόκες της Καρβάλης( Γκεέλβερι ) το οποίο επί αιώνες το είχαν διατηρήσει αλώβητο από τις εχθρικές επιδρομές οι πατέρες τους, για να το έχουν ως προστασία και καταφύγή και σκεπή στη γενέθλια Γη στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.