“Απ΄την Αλεξανδρούπολη στο Λος Άντζελες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Arclight Annual Documentary Film Festival – πρώτο βραβείο ντοκυμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Farming in crisis» για δυο νεαρούς Αλεξανδρουπολίτες.

Δυο νεαροί Αλεξανδρουπολίτες, αυτή την ώρα δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το τζετ λαγκ που τους προκάλεσε το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής από το μακρινό Λος Άντζελες. Στις βαλίτσες τους έχουν φέρει μαζί το πρώτο βραβείο του 2ου ετήσιου φεστιβάλ ντοκυμαντέρ, στην κατηγορία ντοκυμαντέρ μικρού μήκους, για την δουλειά τους με τίτλο «Farming on crisis».

Ο Χάρης Ντώνιας, 36 ετών, σκηνοθέτης και ο Παύλος Γεωργιάδης, 31 ετών, εθνοβιολόγος και ειδικός σε θέματα διατροφής, κοσμοπολίτες και οι δυο που βρέθηκαν στο παρελθόν για σπουδές ή εργασία σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη (ο Χάρης) και Εδιμβούργο, Στουτγκάρδη, Πεκίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο (ο Παύλος), γνωρίσθηκαν μόλις πριν ένα χρόνο στην γενέτειρα τους. Αμέσως τα ανήσυχα και δημιουργικά μυαλά τους γέννησαν την ιδέα της συνεργασίας που τους οδήγησε στην παραγωγή του ντοκυμαντέρ «Γεωργία σε κρίση».Ο Χάρης Ντώνιας ανέλαβε την σκηνοθεσία, ενώ ο Παύλος Γεωργιάδης ήταν ο παραγωγός, ερευνητής και παρουσιαστής. Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι σε Μέστη, Παρανέστι, Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα, Κόρινθο, Κρήτη, Σαντορίνη και Αθήνα. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι επίσης Αλεξανδρουπολίτες, Θεόφιλος Γεροντόπουλος (μοντάζ), Βίκτωρ Ζαζόπουλος (ηχολήπτης), Δούκας Σισκόπουλος (στούντιο ηχογράφησης) και Γιάννης Χρυσάκης (γραφικά). Επίσης ο Γιώργος Τάντος (διευθυντής φωτογραφίας), Στέφανος Ψαρομηλίγκας (υποτιτλισμός), Γεωργία Αρβανιτίδου (γραμματεία παραγωγής), η εταιρία Mattmo από την Ολλανδία και η Whiskers post production από την Αθήνα. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα χάρη σε χρηματοδότηση που ήρθε από την Ολλανδία.Εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα, δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο στο διαδίκτυο, σε τέσσερα επεισόδια-ενότητες: Διατροφική διασφάλιση, Νέοι Αγρότες, Περιβάλλον και Επίλογος. Η συμμετοχή στο Arclight 2nd Annual Documentary Film Festival έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά παρόλα αυτά το ντοκυμαντέρ τους επιλέχθηκε στα καλύτερα 20, προκρίθηκε στα καλύτερα 6 της κατηγορίας του και τελικά κατέκτησε την πρώτη θέση μετά από διαδικασίες ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής! Τώρα αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το «Farming on crisis» ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο, που θα δώσει την ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες που έχει η ελληνική Γεωργία και ιδιαίτερα οι νέοι Έλληνες αγρότες.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

http://www.goalexandroupolis.gr/APXEIO/tabid/64/articleType/ArticleView/articleId/657/–.aspx