Δελτίο Τύπου Προσκυνηματικής εκδρομής από φίλους της Ε.Ρω. και της ενορίας Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης, στην Τήνο

Φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης και η ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής απο την Κρύα Βρύση, διοργανώσαμε την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο.

Είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ευαγγελίστριας και να παρακολουθήσουμε παρακλήσεις, εσπερινούς και 2 Θείες λειτουργίες στον Ναό της. Επιπλέον, επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή της Οσίας Πελαγίας, όπου προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα της Οσίας αλλά και άλλων αγίων. Έγινε, επίσης, ξενάγηση σε μεγάλο μέρος του νησιού και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα.

Στο ξενοδοχείο, μας επισκέφτηκε ο αδελφός Ευάγγελος, φίλος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στο νησί, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας μίλησε για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Την εκδρομή, συνόδεψαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, πατέρας Δαβίδ και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, πατέρας Αντώνιος. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, δόθηκε σε όλους το βιβλίο της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με τίτλο: «Λόγος στον προφήτη Ιωνά και για τη μετάνοια των Νινευϊτών» του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Ο πατήρ Αντώνιος μίλησε στους προσκυνητές για τη μετάνοια των Νινευϊτών και ευχαρίστησε την Ενωμένη Ρωμηοσύνη για την προσφορά της στο έργο της ενορίας.