Δελτίο Τύπου εκδήλωσης Μελών και φίλων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 22 Ιουλίου, διοργανώθηκε απο μέλη και φίλους της Ε.Ρω. στην Ηλεία, εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, σε θερινό κινηματογράφο της περιοχής Σταφιδοκάμπου ,όπου προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”, με θέμα τον Άγιο Νεκτάριο.
Της προβολής προηγήθηκε ομιλία του Προέδρου του Πανελληνίου συλλόγου Θεολόγων Ηλείας, κου Παγκράτη Παύλου οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά του βίου του Αγίου και την εν γένει συμβολή του στον πνευματικό καταρτισμό των πιστών και την ανάδειξη νεότερων πνευματικών αναστημάτων. Μετά την ομιλία και πριν την προβολή της ταινίας, ο καθηγητής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης, κος Θανόπουλος Δημήτριος με την χορωδία του, έψαλαν τα μεγαλυνάρια και τα απολυτίκια του Αγίου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 140 άτομα και κατά γενική ομολογία στέφθηκε με επιτυχία,προς δόξαν Θεού.
Διανεμήθηκαν στους θεατές D.V.D της ΕΡΩ, με θέμα τον Άγιο Νεκτάριο, έντυπο υλικό του σωματείου καθώς και πλαστικοποιημένες εικόνες του Αγίου, αντίγραφα της θαυματουργής εικόνας του, που φυλάσσεται στον ιστορικό ναό Παναγίας της Χελιδονούς Αθηνών.