ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κοπή πίτας Ε.ΡΩ. Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.ΡΩ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ενωμένης Ρωμιοσύνης Ιωαννίνων.

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Φυγού» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε ο δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω κ. Δήμος Θανάσουλας.

Ο κ. Θανάσουλας έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεωπολιτικών επιδιώξεων που οδήγησαν στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το καθεστώς Κατοχής, όπως επεσήμανε, που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.

Ο ομιλητής ανέδειξε τις ομοιότητες των αλλαγών που προωθούνται σήμερα στην Ελλάδα με το «Μνημόνιο Χίμλερ» που είχε εκπονηθεί το 1939 για την διάλυση της εθνικής συνείδησης και την πλήρη υποταγή της Πολωνίας από τους Γερμανούς.

Οι αλλαγές αυτές άπτονται βασικών διατάξεων του Συντάγματός μας, οι οποίες θα πλήττουν, μεταξύ άλλων, τις έννοιες του έθνους, της θρησκείας της οικογένειας, της παιδείας κ.ά.

Ειδικότερα για τις αλλαγές στους σκοπούς διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών τόνισε την ανάγκη μαζικής αντίδρασης με την επιστροφή στο Υπουργείο των βιβλίων των Θρησκευτικών όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικά και επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των μαθητών από το Σ.τ.Ε (απόφαση 660/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα θρησκευτικά του Δημοτικού και του Γυμνασίου στις 20/03/2018 και στις 25/4/2018 η απόφαση 926/2018 για τα θρησκευτικά του Λυκείου, με την οποία ακυρώνονται οι υπουργικές αποφάσεις στις οποίες βασίζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών και οι Φάκελοι Μαθήματος των Θρησκευτικών).

Χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσουλας συνέκρινε την αντίδραση που έχουν οι γονείς όταν ένα φάρμακο ή ένα προϊόν κριθεί επικίνδυνο για την υγεία και το πετάνε χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ τώρα, που το ανώτατο δικαστικό όργανο έκρινε τα βιβλία που γαλουχούν τα παιδιά μας με επικίνδυνες ιδέες σε όλη την σχολική τους διαδρομή ακατάλληλα και επικίνδυνα για την ψυχική και την πνευματική τους υγεία, μένουν απαθείς.

Τέλος ο κ. Θανάσουλας αναφέρθηκε στους κινδύνους για τα ατομικά μας δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες που επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα η ηλεκτρονική ταυτότητα που θα ελέγχεται από συγκεκριμένο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης.