Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της καρυδιάς, της αμυγδαλιάς και της μηλιάς στις Σέρρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Σερρών

Σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Ημερίδα

που διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών και αφορά την καλλιέργεια της Καρυδιάς, της Αμυγδαλιάς και της Μηλιάς.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τόσο σε ολόκληρη την χώρα όσο και στην Π.Ε. Σερρών, συντελείται με αργούς ρυθμούς μια σιωπηλή αναδιάρθρωση των καλλιεργειών η οποία στρέφεται σε εντατικότερες καλλιέργειες που θα αποφέρουν μεγαλύτερο εισόδημα στον παραγωγό. Βασικό ρόλο στην αναδιάρθρωση αυτή έχει ο κλάδος των οπωροκηπευτικών καλλιεργειών και κυρίως η δενδροκομία για τις Σέρρες. Η ανάπτυξη της δενδροκομίας σε μια περιοχή όμως απαιτεί μακρόχρονο σχεδιασμό, κατασκευή υποδομών και χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού και κατάλληλων εγκαταστάσεων. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν 3 δενδροκομικές καλλιέργειες για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή των Σερρών και να περιγραφούν οι απαιτήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές τους στην περιοχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών» (3ος όροφος) την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στις 10:30 με θεματολογία σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10:30 Προσέλευση συμμετεχόντων

10:45 Χαιρετισμοί

11:00–11:40 «Καλλιέργεια της Καρυδιάς: Προοπτικές, Απαιτήσεις και Πιθανά Προβλήματα», Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής Δενδροκομίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

11:40–12:20 «Η καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς», Ιωάννης Μυλωνόπουλος – Γεωπόνος Msc του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Σερρών.

12:20–12:50 «Στοιχεία για την καλλιέργεια της Μηλιάς», Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής Δενδροκομίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

12:50–13:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Η εκδήλωση αφορά όλους τους Γεωτεχνικούς, Αγρότες και Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

Είσοδος ελεύθερη.

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7_%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%b7_%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b5

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα