Ξεκίνησε η έλλειψη του νερού στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το νερό

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη, αν κρίνει κανείς από την ανακοίνωση που εξέδωσε η İSKİ.

Είχατε ενημερωθεί σχετικά από το Sportime, ώσπου ήρθε η επίσημη γνωστοποίηση από τη Διοίκηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης.

Η İSKİ ανακοίνωσε ότι η χρήση του νερού των συνδρομητών άρδευσης κήπων και τοπίων έχει διακοπεί προσωρινά, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή αφυδάτωσης των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Αναφέρεται ότι το κύριο καθήκον των διοικήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης αποτελεί η κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο και κοινόχρηστο νερό για σκοπούς ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ακολουθείται δηλαδή η διαδεδομένη πρακτική στον κόσμο και η ισχύουσα νομοθεσία στην Τουρκία, ενώ οι υπόλοιπες περιβαλλοντικές αξιώσεις ικανοποιούνται εάν οι υδάτινοι πόροι είναι επαρκείς.

Αυτά αναφέρονται στο άρθρο 24 του Κανονισμού Τιμολόγησης και Εφαρμογής Υπηρεσιών Συνδρομητών İSKİ.

Εν ολίγοις, η διοίκηση υπογραμμίζει ότι η πόλη και οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλισμένο νερό σε περίπτωση ακραίων καταστάσεων όπως

  • ξηρασία
  • φυσική καταστροφή
  • πόλεμος

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι μπορεί να επιβάλει προσωρινούς περιορισμούς στην πώληση νερού σε συνδρομητές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού έχει φτάσει τα 3.500.000 κυβικά μέτρα και πως οι φετινοί καλοκαιρινοί μήνες κινήθηκαν πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών στους σχετικούς δείκτες.

Παράλληλα, η τρέχουσα πληρότητα των φραγμάτων έχει μειωθεί σε 29,49%, με την İSKİ να υπογραμμίζει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση του νερού.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ζητήθηκε από τους περίπου 7.000.000 συνδρομητές να εξοικονομούν συχνά νερό με κάθε τρόπο, προκειμένου να περάσουν χωρίς προβλήματα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η μηνιαία κατανάλωση νερού από τους συγκεκριμένους συνδρομητές προσέγγιζε τα 100.000 κυβικά μέτρα, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει τα 800.000!

Ρεπορτάζ του CNN Türk για το σοβαρό πρόβλημα στην Κωνσταντινούπολη:

SPORTIME