Το ομοφυλοφιλικό κίνημα μπήκε στα σχολεία! Ημερίδα στο Κερατσίνι με θέμα «Έμφυλες ταυτότητες και σχολείο»!

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολείου, Ελευθερίου Βενιζέλου 98, Δραπετσώνα το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου

Το προηγούμενο διάστημα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετείχε επιτυχώς σ’ ένα πρόγραμμα  για τις έμφυλες ταυτότητες. Το πρόγραμμα αφορούσε διάφορες δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και την επιμόρφωσή των καθηγητών και των καθηγητριών του σχολείου μας σε θέματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ύστερα από αιτήματα και άλλων εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τέτοια θέματα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ημερίδα που διοργανώνει το καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου για τα ζητήματα των έμφυλων ταυτοτήτων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολείου μας, Ελευθερίου Βενιζέλου 98, Δραπετσώνα το πρωί του Σάββατου 6 Μαίου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “Έμφυλες ταυτότητες και Σχολείο”. 

Έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι από τις οργανώσεις:

1) Συνήγορος του παιδιού που θα μιλήσει για την παιδική κακοποίηση.

2) Πολύχρωμο σχολείο που θα παρουσιάσουν την ορολογία των lgbtq+ ταυτοτήτων.

3) Οικογένειες ουράνιο τόξο που θα αναλύσουν την σχέση των γονέων – σχολείου σε θέματα φύλου.

4) Orlando που θα μιλήσουν για τις ψυχολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα.

5) ΣΥΔ (σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών) που θα μιλήσει για τις trans ταυτότητες.

6) η κ. Μερτζιάνη (κοινωνική λειτουργός) που θα μιλήσει για το φάσμα του φύλου και τις διακρίσεις.

Καθώς τα θέματα  φύλου έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο και τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού με έμφυλο πρόσημο είναι σε έξαρση (κατακόρυφη αύξηση περιστατικών βίας στο σχολείο το 2023), θεωρούμε ότι τέτοιες δράσεις θα μας βοηθήσουν τόσο στο να γνωρίσουμε πως  να διαχειριζόμαστε περιστατικά έμφυλων διακρίσεων όσο και στο να αναπροσαρμόζουμε τις στάσεις μας βρισκόμενοι και βρισκόμενες δίπλα στις ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας