Τέταρτο κύμα: Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Lambrecht κρίνει αντισυνταγματική την ρύθμιση 2G [*]

Toυ Κωνσταντίνου Βαθιώτη, πρ. Αναπλ. Καθηγητή Ποινικού Δικαίου
 
[*] Η ρύθμιση 2G αφορά την αναγνώριση ελευθεριών σε όσους είναι εμβολιασμένοι (G-eimpft) ή έχουν νοσήσει και αναρρώσει (G-enesen).
 
Κάθε κρατική επέμβαση στις ελευθερίες των πολιτών πρέπει να είναι καλά θεμελιωμένη και να πληροί την αρχή της αναλογικότητας, επισημαίνει η Υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht. Οι εργοδότες δεν μπορούν να απολύσουν κανένα αντιεμβολιαστή, στην χειρότερη περίπτωση μπορούν απλώς να τον μεταθέσουν. Η κ. Lambrecht εξέφρασε τους ενδοιασμούς της για τον σχεδιασμό κάποιων κρατιδίων που σκέφτονται από το φθινόπωρο να επιτρέψουν την άσκηση ελευθεριών μόνο σε εμβολιασμένους και σε άτομα που ανέρρωσαν.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα WELT AM SONNTAG, η εν λόγω πολιτικός-μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας είπε τα ακόλουθα: «Κάθε επέμβαση στις ατομικές ελευθερίες πρέπει να είναι καλά θεμελιωμένη και ευθυγραμμισμένη με την αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς θα μπορούσε ένας τόσο σοβαρός περιορισμός να δικαιολογηθεί επί τη βάσει της προστασίας της δημόσιας υγείας από λοιμώδη νοσήματα. Είναι άλλο πράγμα αν ένας εργοδότης από τον χώρο της εστίασης θα αποφασίσει ότι θα εξυπηρετεί μόνο εμβολιασμένους και άτομα που ανέρρωσαν, και άλλο πράγμα αν αυτό θα το ορίσει το κράτος».
Η κ. Lambrecht δήλωσε επίσης ότι ένας εργοδότης δεν επιτρέπεται να απολύσει κανέναν εργαζόμενο σε περίπτωση που αυτός αρνηθεί να εμβολιαστεί. «Αλλά είναι απολύτως νοητό να αναθέσει στον ανεμβολίαστο εργαζόμενο την εκτέλεση άλλων εργασιών».
Σύμφωνα με την κ. Lambrecht, ένα νέο λοκντάουν καθώς και η επιβολή του ομοσπονδιακού σήματος κινδύνου δεν μπορεί πλέον να τεθεί υπό συζήτησιν. «Δεν μπορώ να φανταστώ ένα νέο λοκντάουν. Δεν θα ήταν και δικαιολογημένο από την στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί»
Ο αναγνώστης πρέπει να συνειδητοποιήσει την πρόστυχη τροπή που πήραν τα πράγματα: Ενώ αρχικώς το ψηφιακό πιστοποιητικό περιελάμβανε τα 3G, δηλ. εκτός του εμβολιασμού και της ανάρρωσης, αρκούσε και το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ (G-etestet), ξαφνικά οι υγειονομικοί δικτάτορες εξαφάνισαν το 3ο G, προφανώς διότι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους πολίτες, ώστε να αναγκαστούν να εμβολιαστούν.
 
Συμπέρασμα: Οι υγειονομικοί τύραννοι λένε και ξελένε. Κάνουν ό,τι γουστάρουν, παίζοντας βρόμικα. Εν πάση περιπτώσει, με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν και ελέγχουν τους λαούς στον μέγιστο δυνατό βαθμό!
 
Πάντως, οι Έλληνες δικτάτορες δεν διαθέτουν Υπουργό Δικαιοσύνης με νομικές αλλά με ιατρικές γνώσεις, οπότε αντίστοιχες δηλώσεις δεν είναι αναμενόμενες.
Ωστόσο, ούτε και το νομικό επιτελείο της Νέας Δικτατορίας υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί προς την κατεύθυνση που κινήθηκε η κ. Lambrecht, διότι πάσχει από εμβολιαστικό αμόκ, το οποίο επισκιάζει τις θεμελιώδεις γνώσεις του Συνταγματικού και του Ποινικού Δικαίου.
 
Στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο της ελληνικής δικτατορίας, ο εξαναγκασμός σε μια επικίνδυνη για την υγεία ή την ζωή του πολίτη πράξη με την απειλή αναστολής καθηκόντων/εργασίας μεταμορφώθηκε σε νόμιμη πράξη. Άρα το έ γ κ λ η μ α μετετράπη σε ν ό μ ο του κράτους! Αυτή είναι η κορωνίδα του αναποδογυρίσματος των νομικών αρχών και αξιών.
 
Ο Νόμος 4820/2021 που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας είναι το μεγαλύτερο νομοθετικό σκουπίδι που θα μπορούσε να εισαγάγει ένα κράτος στο νομικό του σύστημα.
 
Στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του γράφοντος “Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού” εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια γιατί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ένας άνευ προηγουμένου βιασμός της νομικής λογικής.
 
Αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν μπήκε στον κόπο να κάνει επιστημονικό διάλογο. Οι πάσης φύσεως δικτάτορες εφαρμόζουν αυτό που έχουν διδαχθεί στα ολοκληρωτικά θρανία της προπαγάνδας: προσποιούνται ότι αντίθετη άποψη δεν υπάρχει. Γιατί αν παραδεχθούν ότι υπάρχει, τότε η αντιπαράθεση θα ανεδείκνυε την φοβερή επιχειρηματολογική γύμνια τους.