«Τα τρανς άτομα ανήκουν εδώ, χρειαζόμαστε τα τρανς άτομα, αγαπάμε τα τρανς άτομα» – Παρακολουθήστε τη νομοθέτη των ΗΠΑ να παραληρεί (βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ Ε.ΡΩ.: Ο ορισμός του «συνθηματολογώ αντί να επιχειρηματολογώ»…

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Machaela Cavanaugh έφτασε να χτυπάει το βήμα (ομιλίας) ενώ κραύγαζε επανειλημμένα (σχεδόν 30 φορές): «Τα τρανς (διεμφυλικά) άτομα ανήκουν εδώ, χρειαζόμαστε τα τρανς άτομα, αγαπάμε τα τρανς άτομα».

Μία πρωινή συνεδρίαση Παρασκευής του νομοθετικού συμβουλίου ενός (μονού) σώματος της πολιτείας Νεμπράσκα μετατράπηκε σε χάος όταν μια νομοθέτης των Δημοκρατικών ξεκίνησε να κραυγάζει διατρανώνοντας την υποστήριξή της για τα τρανς (διεμφυλικά) άτομα εν μέσω της συζήτησης ενός νομοσχεδίου για την απαγόρευση των επεμβάσεων αλλαγής φύλου για ανηλίκους στην πολιτεία.    

Το νομοσχέδιο, που τελικά εγκρίθηκε από τους νομοθέτες και προωθήθηκε στο γραφείο του Ρεπουμπλικανού Κυβερνήτη της πολιτείας Jim Pillen για να γίνει νόμος, απαγορεύει τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου για ανηλίκους, καθώς και τις εκτρώσεις μετά τη 12η εβδομάδα κύησης.

Ενώ εξέφραζε την αποδοκιμασία της για το μέτρο την Παρασκευή πρωί, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών της πολιτείας Machaela Cavanaugh έφτασε στο σημείο να χτυπάει το βήμα (ομιλίας) ενώ κραύγαζε επανειλημμένα (σχεδόν 30 φορές): «Τα τρανς άτομα ανήκουν εδώ, χρειαζόμαστε τα τρανς άτομα, αγαπάμε τα τρανς άτομα».

«Είστε σημαντικοί. Μετράτε και παλεύω για εσάς. Δεν θα σταματήσω», ανέκραξε κλείνοντας η Cavanaugh, η οποία επιδεικνύει με υπερηφάνεια τις αντωνυμίες «she/her» («αυτή/αυτής») ως τις προτιμώμενες (ή προσωπικές) αντωνυμίες προσδιορισμού φύλου για τον εαυτό της στο πεδίο της βιογραφίας του προφίλ της στο Twitter(1). «Δεν θα σταματήσω σήμερα, δεν θα σταματήσω αύριο. Έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν. Είστε σημαντικοί, έχετε αξία. Ανήκετε εδώ». 

 

Υποσημείωση:

(1) Οι λεγόμενες Preferred ή Personal Gender Pronouns (PGPs – προτιμώμενες ή προσωπικές αντωνυμίες φύλου) αποτελούν μέρος της «ιδεολογίας των φύλων» (gender ideology). Είναι, σύμφωνα με αυτή, οι αντωνυμίες με τις οποίες οι άνθρωποι επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται και ζητούν από τους άλλους να χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στο φύλο τους, γιατί οι καθιερωμένες αντωνυμίες που προσδιορίζουν το αρσενικό και θηλυκό φύλο («heshe» – «αυτός, αυτή») είναι υποτίθεται προσβλητικές για πολλούς που δεν θέλουν να προσδιορίζονται έτσι. Μερικές PGPs που έχουν επινοηθεί είναι π.χ. οι «zexeverperfaeae», που υποτίθεται σέβονται τη διαφορετικότητα και είναι «gender inclusive» (συμπεριληπτικές φύλου, δηλαδή ενσωματώνουν στην κοινωνία ουδέτερους προσδιορισμούς φύλου). Τα άτομα που ασπάζονται την «ιδεολογία των φύλων», αρέσκονται στο να επιδεικνύουν υπερήφανα τις PGPs τους στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και αν είναι οι κλασικές «he/him» («αυτός/αυτού») για άνδρα ή «she/her» («αυτή/αυτής») για γυναίκα, για να δείξουν έτσι ότι συντάσσονται με την ιδεολογία αυτή. 

protothema