Συνάντηση και κοπή αγιοβασιλόπιτας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στη Χαλκιδική

Την Κυριακή 5/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών και φίλων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στη Χαλκιδική, με αφορμή την κοπή της αγιοβασιλόπιτας για την νέα χρονιά. Ερχόμενοι από τα ακρότατα σημεία του νομού και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.
Αφού προσκυνήσαμε στο καθολικό, περάσαμε στο αρχονταρίκι, όπου έγινε σύντομη ενημέρωση πάνω στο έργο και στις δράσεις του σωματείου. Μετά την κοπή της πίτας, η γερόντισσα Μαριάμ μας μίλησε περί πνευματικής ζωής, με αναφορές στην διδασκαλία του μακαριστού γέροντος Γρηγορίου. Επίσης, δόθηκε στους παρευρισκόμενους ως ευλογία η έκδοση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης “Η επίγεια ζωή του Χριστού”.
Αφού ευχαριστήσαμε την γερόντισσα και τις αδελφές για την φιλοξενία τους και για τις ευχές τους για την προσπάθειά μας, αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, όπου συμμετείχαμε στην ακολουθία του εσπερινού.
Έπειτα, οι πατέρες μας ανέπαυσαν με την φιλοξενία τους στο αρχονταρίκι, όπου ο ηγούμενος π. Συνέσιος μοιράστηκε μαζί μας ωφέλιμες εμπειρίες και βιώματα από προσκυνηματικές εκδρομές στην Μικρά Ασία.