Συλλυπητήρια στην ελληνική κοινωνία των εγκλωβισμένων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής

Μετά τα συλλυπητήρια στην εστίαση και τη διασκέδαση που τα έχω δώσει από τις 14 Ιουλίου ήρθε πλέον και η σειρά του λιανεμπορίου. 

Η προστασία της δημόσιας υγείας επιτάσσει ακόμη και σε ανοιχτό χώρο σε εστίαση/διασκέδαση να απαιτείται τουλάχιστον rapid test. Ο εγκλωβισμός στη φαρσοκωμωδία του τυφλού, επαναλαμβανόμενου και μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Το ίδιο συμβαίνει και με την αθλιότητα να παρουσιάζεται αυτό ως μέτρο για τη δημόσια υγεία. Δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ειλικρίνεια και φιλότιμο να παραδεχτούν ότι είναι άλλο ένα μέτρο χυδαίου εκβιασμού των πολιτών, διαχωρισμού της κοινωνίας.

Η πολιτική εξουσία και σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα συμμετέχει ενεργά στον εκμαυλισμό της κοινωνίας και στην οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική καταστροφή χιλιάδων Ελλήνων. Αυτή τη φορά όχι λόγω χρεωκοπίας και οικονομικών προβλημάτων της χώρας αλλά για την προστασία και σωτηρία τους. Δύσκολο να σκεφτεί κάποιος πως θα μπορούσαν όλοι αυτοί να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με μια συγκεκριμένη παρέα επιστημόνων, που έχουν εδώ και καιρό μετατραπεί σε ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ * (αν και δεν υπάρχει κάτι επιστημονικό σε αυτή την ιστορία πλέον).

Το ίδιο αφελείς αποδεικνύονται και οι κλάδοι που πλήττονται. Καμία διαμαρτυρία και καμία πρόταση απέναντι στην γελοιότητα των άχρηστων τυφλών υγειονομικών ελέγχων. Επιδεικνύουν πλήρη άγνοια και πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, που τους εξαναγκάζει να παραδίνονται στην τυφλή υπακοή του παραλογισμού των “ειδικών”. Αυτό επιτάσσει άλλωστε ο σύγχρονος “πολιτικορθακισμός”. Αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία της ασυδοσίας που προσφέρει η ταμπέλα του «ειδικού», αλλά αγνοούν τον παραλογισμό και το Βατερλό αποτυχίας του lockdown, της απαγόρευσης της μουσικής, των κλειστών περιπτέρων στις πλατείες, της μάσκας όταν περπατάς μόνος σου το δρόμο και των υπόλοιπων μέτρων, και τώρα την κωμωδία των τυφλών ελέγχων. Μόνο κόκκινα κορδόνια δεν μας αναγκάζουν να φορέσουμε, ως πρόταση των ειδικών για να προστατευτούμε. Όταν φτάσει η ώρα να τους κλείσουν πλήρως, έστω και σε τοπικό επίπεδο, αμφιβάλλω αν και τότε θα αντιληφθούν ότι η απραξία τους και η τυφλή αποδοχή του αφηγήματος χωρίς αντίδραση ισοδυναμεί με αυτοκτονία. 

Ταυτόχρονα, ένας τεράστιος αριθμός εμβολιασμένων πολιτών συμμετέχει και χειροκροτεί το αφήγημα παριστάνοντας τους πρωταγωνιστές. Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από κομπάρσοι που περιμένουν τη σειρά τους. Κάποιοι θα το καταλάβουν όταν έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος και όταν αρχίσει η τεχνητή επισιτιστική κρίση, αποτέλεσμα της “προστασίας” που μας πωλούν και για την κλιματική αλλαγή. Άλλοι θα το καταλάβουν όταν από “πιστοποιημένοι” και “ελεύθεροι” θα μετατραπούν σε εγκλωβισμένοι αφού θα εξαναγκαστούν να κάνουν 3η δόση, μέχρι να έρθει και πάλι η σειρά τους να ξανα-εγκλωβιστούν για την 4η δόση.

ΟΜΗΡΙΑ ΕΠ’ ΑΠΕΙΡΟΝ από το πολιτικό και επιστημονικό σύστημα “προστασίας”, με τη σφραγίδα του θράσους να δηλώνουν δημόσια ότι παίρνουν “Αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ”.

Τρομακτικό να μαθαίνουμε ότι η ελευθερία αποτελεί προνόμιο ορισμένων, με απόφαση ελαχίστων. Τα υγειονομικά πιστοποιητικά που στην πραγματικότητα είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ*, διαχωρισμού και υγειονομικού ρατσισμού. Και αντί να ντρέπονται που τα σκέφτονται και τα εφαρμόζουν, διεκδικούν τις δάφνες της πατρότητας της ιδέας. 

Στο τέλος, ένα είναι βέβαιο. Παίρνουμε αυτό που μας αξίζει, διότι αυτοί που αποφασίζουν είναι αυτοί που επιλέξαμε κι αυτοί που μας αξίζουν. Αφού τόσοι πολλοί λοιπόν τα βλέπουν όλα πετυχημένα και κανονικά, είναι λογικό να υμνούν τους προστάτες που μας προστάτευσαν τόσο επιτυχημένα μέχρι τώρα, σε σημείο που να καθιστά μονόδρομο την επιλογή να συνεχίσουν να πωλούν προστασία. Κι όταν η επιτυχία γίνει τόσο μεγάλη ώστε να φτάσουμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε θα δούμε αν το πολιτικό σύστημα σκεφτεί να προβεί σε μια κίνηση “εθνικής σωτηρίας”, για να μας σώσουν από την προηγούμενη επιτυχία. 

Αλήθεια, αφού τόσο καιρό το σύνταγμα έχει γίνει λάστιχο με αυτοδύναμη κυβέρνηση 157 βουλευτών, τι θα γίνει αν μια κυβέρνηση που θέλει να “σώσει το έθνος” έχει 185 βουλευτές; Ας μας διαφωτίσουν οι νομικοί.

Τελικά μας αξίζουν τα συλλυπητήρια.

* ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ είναι όροι που δανείστηκα από την Theodorou Stauroula, όπως τους ανέφερε σε σχόλιό της σε προηγούμενο ποστ. Εξαιρετικοί όροι, όπως το περίμενα.

πηγή