Προσκύνημα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Λάρισας στα Μετέωρα

Με σκοπό την ενίσχυση του πνευματικού αγώνα και την άντληση δύναμης για τη συνέχεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η ομάδα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Λάρισας πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Απριλίου 2023 προσκυνηματική εκδρομή στην περιοχή των Μετεώρων.

Η εξόρμηση ξεκίνησε μετά τον κοινό κυριακάτικο εκκλησιασμό στην ενορία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, όπου με τα αυτοκίνητά τους τα μέλη της ομάδας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων (ανδρικό μοναστήρι). Εκεί δέχθηκαν τη φιλοξενία της αδελφότητας, ξεναγήθηκαν στο καθολικό, το μουσείο και τους χώρους του μοναστηριού και προσκύνησαν ιερά λείψανα με την ξενάγηση του ηγουμένου π. Βενέδικτου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο στην Καλαμπάκα και νωρίς το απόγευμα έγινε εκ νέου ανάβαση στους βράχους με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Οι μοναχές επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στα μέλη της ομάδας, συνομίλησαν μαζί τους με τρόπο που άγγιζε τις καρδιές και προκαλούσε γόνιμο προβληματισμό και διάλογο για τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας. Έγινε ξενάγηση στο καθολικό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου βρίσκεται η τιμία κάρα του Αγίου, στο χώρο του μουσείου και σε άλλους χώρους του μοναστηριού.

Τέλος και πριν την επιστροφή στη Λάρισα, τα περισσότερα μέλη επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην Αύρα Καλαμπάκας, προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του σεβαστού και ιδιαίτερα αγαπητού στο σωματείο γέροντα και πνευματικού πατέρα πολλών μακαριστού π. Δωροθέου Τζεβελέκα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγινε μια εξιστόρηση αναμνήσεων στιγμών και γεγονότων που αφορούσαν στο πρόσωπο και την προσωπικότητα του γέροντα και μια ψαλμωδία ύμνων προς ευφορία και ενδυνάμωση για να έχουμε την ευχή του. Η εκδρομή τελείωσε με έναν καφέ σε γνωστό χώρο στο χωριό της Αύρας με αντάμωμα αγαπημένων προσώπων.

Μέλη των ομάδων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Καλαμπάκας και Βόλου συνόδευσαν με την παρουσία τους το προσκύνημα και τους ευχαριστούμε για το αντάμωμα που έδωσε χαρά σε όλους. Δόξα τω Θεώ!