OΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

«Θα ανέβω γονατιστός στη Μπάινα, θα βουτήξω στην φυσική πισινούλα με τα ζεστά ιαματικά νερά, θα σηκώσω τα χέρια μου στον ουρανό και θα Tον ευχαριστήσω»

 

Βαγγέλης Στέφανος Τζιβόπουλος. Πρωταθλητής Ευρώπης.

 

Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη, και το χωριό των Προμάχων, είχε ντυθεί στα καλά του. Υποδέχεται και τιμά τον «χρυσό» πρωταθλητή, το δικό του παιδί, που ανέβηκε στα ουράνια της Ευρώπης, κατακτώντας τρεις πρώτες θέσεις στο άθλημα των καταδύσεων.

Από νωρίς το απόγευμα, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην όμορφη κεντρική πλατεία. Μικρά παιδιά και μεγάλοι έχουν κατακλύσει το κέντρο νεότητας του χωριού και αναμένουν την τελετή βράβευσης του Στέφανου.

Η επίσημη πολιτεία παρούσα, με τον δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Πασόη, τον αντιδήμαρχο Τ. Χρήστου, η πρόεδρος της κοινότητας Μ. Γιουρούκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Μπίνος,  πιστοί στο ραντεβού, έχουν καταλάβει τις θέσεις τους.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων του χωριού, οι γονείς του πρωταθλητή, παππούδες, θείοι, συγγενείς και δεκάδες φίλοι, μέλη των φιλοζωικών συλλόγων, πολλοί μικροί θαυμαστές, και πολλές μητέρες με τα παιδιά τους αγκαλιά, είναι όλοι στις θέσεις τους.

Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Γ. Γεωργίου, απαστράπτουσα, πίσω από το βήμα, αφού καλωσορίζει όλους, διαβάζει το πλούσιο βιογραφικό του Στέφανου, κάνοντας τους πάντες να καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του υπεραθλητή μας.

Ο δήμαρχος εκφωνώντας τον ολιγόλεπτο λόγο του, έσταζε μέλι, εκθειάζοντας την Ελληνίδα μάνα, την Προμαχιώτισα Άννα Τασιόλα-Τζιβοπούλου για την ανατροφή και την στήριξη που έδωσε στο παλικάρι της, καθώς και τον πατέρα, που σαν στυλοβάτης της οικογένειας ξόδεψε πάρα πολλά υλικά και όχι μόνο αγαθά για την επιτυχία του παιδιού του.
Η πρόεδρος του χωριού εκδήλωσε την υπερηφάνεια και τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τον Στέφανο, ο οποίος έκανε το μικρό χωριό μας πασίγνωστο στα πέρατα της οικουμένης.

Ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Χ. Μπάτσης αναφερόμενος στον προσωπικό του φίλο, έκανε μια μικρή αναδρομή στα όμορφα παιδικά χρόνια, που πέρασαν μαζί, κάνοντας το τιμώμενο πρόσωπο να δακρύσει από συγκίνηση.

Μετά την απονομή των αναμνηστικών, τον λόγο πήρε ο Στέφανος, ο οποίος με δάκρυα συγκίνησης, μίλησε από καρδιάς ευχαριστώντας το Θεό και όλους όσους τον βοήθησαν ποικιλοτρόπως.

Εντυπωσίασε ο λόγος του, γιατί ενώ όλοι θα περίμεναν να απαριθμεί τις θριαμβευτικές του εμφανίσεις και νίκες, αυτός μίλησε για άλλα πολύ σημαντικά πράγματα.

Μίλησε για μεγάλα ιδανικά, όπως αγάπη, φιλοδοξίες, όνειρα, στήριξη, αλληλοβοήθεια, φιλοζωία, επιβράβευση, υπερηφάνεια, πατριωτισμό.

Ανακοίνωσε την καθιέρωση ειδικού βραβείου «Στέφανου-Βαγγέλη Τζιβόπουλου», το οποίο θα χρηματοδοτεί ο ίδιος, για μικρά παιδιά του χωριού, που θα διακρίνονται σε διάφορους τομείς.

Τελειώνοντας, κάλεσε στο βήμα και παρουσίασε τον αδερφό-συναθλητή του Ηρακλή Σακαλή, ο οποίος όπως είπε, τον βοήθησε όσο κανείς άλλος για να φτάσει τόσο ψηλά.

Στο τέλος της σεμνής και συγκινητικής τελετής, το νεανικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου, με τα λυγερόκορμα παιδιά, έκανε τους πάντες να ριγήσουν από εθνική περηφάνια, χορεύοντας τοπικούς χορούς.

Μικροί θαυμαστές του πρωταθλητή τον πολιόρκησαν για αυτόγραφα και αυτός με χαμόγελο τους ικανοποίησε όλους.

 

http://www.karatzova.com/ekdhlwseis/Oi-promaxoi-timhsan-ton-yperathlhth-toys-pics.html

 

 

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα