Η συγγνώμη της Bild – To βίντεο με αποκλειστική μετάφραση

Αποκλειστική μετάφραση και ενσωμάτωση υποτίτλων από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη

“Στα εκατομμύρια παιδιά αυτής της χώρας για τα οποία η κοινωνία μας έχει την ευθύνη θέλω να εκφράσω εδώ αυτό που ούτε η κυβέρνηση ούτε η Καγκελάριος μας δεν τόλμησαν να σας πουν. Σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε, σας ζητάμε συγγνώμη γι αυτήν την πολιτική που για 1,5 χρόνο προξένησε παραμέλησης απομόνωση και μοναξιά. Συγγνώμη γι αυτήν την πολιτική και αυτή την μιντιακή κάλυψη που σαν ένα δηλητήριο σας ενστάλαξε το συναίσθημα ότι εσείς ήσασταν ένας θανάσιμος κίνδυνος για την κοινωνία.

Δεν είστε ένας κίνδυνος για την κοινωνία μην αφήνετε να σας το πουν. Έγκειται σ΄εμάς να σας προστατεύσουμε. Αυτό που βρήκε τα παιδιά μας, πολυάριθμα πρόσωπα αλλά και η Bild το κατήγγειλαν. Τίποτα δεν έγινε. Η Μέρκελ διοργάνωσε μια Σύνοδο κορυφής για τα παιδιά; Όχι.

Αντ΄αυτού πείσαμε τα παιδιά μας ότι θα γινόντουσαν πρόξενοι συμφοράς αν συναντούσαν τη γιαγιά τους αν συναντούσαν τους κολλητούς τους αν τολμούσαν να είναι αυτό που είναι δηλ. παιδιά, Ήταν εύκολο να επιβληθεί αυτό στα παιδιά. Αυτά δεν μπορούν να υπερασπιστούν εαυτόν ούτε ψηφίζουν. Όταν ένα κράτος κλέβει τα δικαιώματα ενός παιδιού, πρέπει να αποδείξει πως αποτρέπεται ο άμεσος συγκεκριμένος κίνδυνος, αντ΄αυτού παρουσιάστηκε το παιδί ως ένας παράγοντας της πανδημίας. Αυτοί που θέλησαν να εναντιωθούν σε αυτή την προπαγάνδα δεν προσκλήθηκαν ποτέ στο τραπέζι των ειδημόνων της καγελαρίας.

Οι πολιτικοί μας θα έκαναν καλά ν΄ανοίξουν τα σχολεία και γυμναστήρια, αντί εκλογικών κέντρων. Αντίθετα θα το έχουν βάρος στη συνείδησή τους και θα γραφτούν στα βιβλία της ιστορίας για μια πολλαπλότητα αθώων ψυχών!”

Μιλάει ο Julian Reichelt, αρχισυντάκτης της Bild