Η καλλιέργεια και το ψήσιμο του καλαμποκιού

Η καλλιέργεια του καλαμποκιού άλλοτε, ήταν η πρώτη φροντίδα προκειμένου οι πρόγονοί μας εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή, ενώ σε κάθε εποχή του χρόνου τρώγεται ψητό ή βραστό. Οι σύγχρονοι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το αλεύρι από καλαμπόκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό οξύ. Άλλοτε, η συγκομιδή του καλαμποκιού αποτελούσε και μεγάλη γιορτή! Πρόσφατα βρεθήκαμε στο χωριό Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας όπου μας υποδέχεται ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού σε μια καλοκαιρινή γιορτή που έχουν ετοιμάσει, κερνώντας τους επισκέπτες ψητό και βραστό καλαμπόκι δικής τους παραγωγής.